crisux kirjutas:
Silver kirjutas:
Kindlasti pööra ka tähelepanu sellele, mis mõte on konkreetsete testide mõõtühikute taga.
Erinevates riikides on veekareduse kraadidel kui mõõtühikutel erinev sisu ja tähendus.
eh wtf?
kui ta on ikkagi mõlema puhul °dH siis on see deutsche härte ja rohkem tõlgendamisviise ma ei näe..
Eks ole?
Aga kui ei ole mõlemal testi pakil konkreetselt nii kirjas (Sera testi mul pole, ei saa kontrollida),
siis jääb ju teoreetiline võimalus, et on arusaamatus mõõtühikutes. Nii et tähelepanu ikka juhtida võib?
Näiteks üks planeedile Mars marsuma pidanud mitme miljardi dollarine kulgur kukkus sodiks,
kuna osa vajalikke arvutusi olid tehtud tollides ja jalgades ja teine osa meetermõõdustikus,
ning arvutused pandi kokku eelnevalt ühtsesse mõõtühikute süsteemi teisendamata. Nii et ikka juhtub.
Ja kui päris täpne olla, siis karbonaatset karedust tuleks tähistada saksasüsteemis °dKH ja mitte °dH.
Ning arusaadavuse ja eristatavuse seisukohalt üldkaredust kindlasti vastavalt °dGH.
Lihtsalt °dH võib käia konteksti täpsustamata täiesti lõdvalt mõlema suuruse kohta.
Ehk siis igaks juhuks tuleks ka üle vaadata, kas mõlemad testid ja võetud näidud on ikka KH kohta.
Ehk siis mida ma öelda tahan, on see, et Sina küll täpsustasid siin °dH konteksti oma tekstis KH'na,
aga mul siinpool arvutit on võimatu teada, kas Sa lugesid seda testi pakki pealt või eeldad seda... aga ekslikult.
Seega kui Sina küsimuse esitad, siis mul Sulle vastates tuleb automaatselt eeldada,
et on ka täiesti võimalik, et Sa oled asjaoludest lihtsalt valesti aru saanud.
Sellise minupoolse käsitluse peale ei pea leili minema - et edasi mõelda, tuleb nimetatud asjaolud välistada.
Sest need asjaolud ei ole mitte ilmvõimatud ja Sina ei pea mitte eeldama, et Sa ise oled kõik õigesti teinud!