foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 02, 2009 03:26 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Veebr 03, 2005 03:08
Postitusi: 644
Pildid: 3
Asukoht: tln/prnu
kpl Kalake kirjutas:
Ka CO2 lisamise puhul on tegu keemilise sekkumisega ning sellega kaasnevad ka muud keemia kasutamisega seotud riskid (nt. üledoseerimine), aga seda peetakse (vist) üldjuhul siiski loomulikuks meetodiks.


Aeraatori lisamine on ka siis keemiline sekkumine :) Parandatakse/stabiliseeritakse ju O2 ringlust, CO2 lisamisel tegelikult sama.

Räägime ikkagi keemiast, mida niisama naljalt õhust või kraaniveest ei saa.
O2, CO2, väetised, soolad jms. jätaks mängust välja, nemad on stabiliseerimiseks.

Mida sisaldab JBL Clearol? aga Clynol?

PS: see antibiootikumi ja hanerasva näide on hea :)
Mina isiklikult pooldan mõistlike nn. kunstlikke ravimeid, aga nohu puhul nina mingi reklaamitud xymetoliga rikkuda ei poolda.
Sama on veega, loomulikult kasutan vee aereerimiseks veepina liigutamise meetodit, nitraatide ja fosfaatide eemaldamiseks ilmselt mingit keemiat, aga vetika raviks kasutada keemiat?
Vetikaid on taimseid, üherakseid ja bakteriaalseid - mida kuradit sinna pudelisse sumatatakse, et ta mõjub :O

Nojah miks mitte, mõni ravib oma nohu ka ju 100 kroonise ninakuivatajaga, selle asemel, et end riidesse panna, mitte sheff vend olla ja paljaste kelladega talvel pemmi kõrval laiata ... tibi keskmise püksirihma laiuse seelikuga kõrval ... mune sarjade viisi minemas.
Siis ei aitagi enam organismi enda ja looduse antavatest ravimitest - õige jah, shefid mehed teed ei joo, ainult patterit viinaga.

_________________
200L + 30L sump, DIY wet/dry, malawi mbuna cichlidid ... ca 20.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 02, 2009 08:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
dasher kirjutas:
Vahetevahel on 'keemia' kasutamine väga soovitatav - näiteks esimeses akvaariumis bakteristarteri ( mis oma olemuselt on põhiliselt siiski bioloogia ) lisamine.
Ka selles osas on mitmesuguseid arvamusi. :) Esiteks, toimivas akvas on päris kirju bakterikooslus, filtristarteris on märksa piiratum kooslus ning pole sugugi kindel et see valik just see sobiv on - selleteemalisi arutelusid on ka siit foorumist läbi käinud ( /vesi/8611/index.html , /vesi/8614/index.html ). Teiseks, need bakterid vajavad eluspüsimiseks toitu, varud pudelikeses pole lõputud ning tingimused suletud pudelikeses pole kah just kuigi sobivad - tasub väga hoolega jälgida säilivusaegu.
Nii et ka siin pole kõik must-valge - ei julgeks küll väita nii nagu paljud seda teevad et biostarter on vaid mõttetu ussiõli, kuid seda usun küll et toimivast akvast võetud peotäis põhjapinnast toimib vähemalt sama hästi, kui mitte paremini.


Viimati muutis Rein, Neljapäev Apr 02, 2009 09:04, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 02, 2009 08:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
kpl Kalake kirjutas:
Kui tekib aga vajadus midagi muuta, siis see ei pruugi olla alati võimalik loomulike vahenditega.

Loomulikult. Kahjuks aga soovitatakse tihti kergekäeliselt keemiat ka siis kui saaks ilma läbi ning samas "unustatakse" mainida kaasnevaid riske. Vetika puhul lajatame pikemalt mõtlemata kemikaalid sisse, kui pärast on teod sussid püsti visanud ning Vallisneeria otsad andnud siis kehitame õlgu. Seda et vetikatõrjevahendis sisalduv vask oli põhjuseks me targu ei räägi...
kpl Kalake kirjutas:
Samas on teinekord ka raske tõmmata piiri, mis on loomulik ja mis mitte. Ka CO2 lisamise puhul on tegu keemilise sekkumisega ning sellega kaasnevad ka muud keemia kasutamisega seotud riskid (nt. üledoseerimine), aga seda peetakse (vist) üldjuhul siiski loomulikuks meetodiks.

No ega vast CO2 lisamine eriti looduslik ole, see läheb akva juurde käivate kompromisside hulka. Looduses on CO2 allikad mida akvas pole - ntx veekogu põhjas mudas käivad käärimisprotsessid. Akvas propageerime põhja pidevat puhastamist, kusagilt on aga seda CO2 ju vaja saada...

kpl Kalake kirjutas:
Ühesõnaga, kõik sõltub olukorrast. Teinekord võib keemia kasutamisega ära hoitav kahju kaaluda üles selle kasutamise riskid. Alati aga soovitame inimestel enne ükskõik millise keemia kasutamist välja selgitada põhjus, mis on probleemi tekitajaks. Vastasel juhul on keemiast saadav loodetud abi väga lühiajaline.

Õige jutt.

Ei taha siin teiste mängumaal madistada, vee moderaator võiks alates Berta postitusest saba eraldi teemaks lõigata, teemaalgataja murest oleme liiga kaugele jõudnud.


Üles
 [ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver