foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 45 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2012 01:33 
Akvarist

jaantat kirjutas:
Pood võiks pakkuda ka tasuta nõustamise teenust.

On sulle Kalakeses, Tartu mnt poes või Amazonicas näiteks öeldud, et kui sa midagi ei osta siis mingit nõu ei saa??

katrin@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2012 03:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Loen kogu seda vestlust ja mõtlen omaette et kus või mis on asja point?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2012 05:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Katrin KALAKE kirjutas:
On sulle Kalakeses, Tartu mnt poes või Amazonicas näiteks öeldud, et kui sa midagi ei osta siis mingit nõu ei saa??

Ei ole
Ära võta isiklikult aga kas teil on aega ja kohta kus ROHELISE kliendiga maha istuda pool tundi rääkida, et ta saaks aru mida ta tahab tegelt saada ja millisesse silmusesse oma kaela pisab :twisted:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2012 07:26 
Akvarist

jaantat kirjutas:
Katrin KALAKE kirjutas:

Ei ole
Ära võta isiklikult aga kas teil on aega ja kohta kus ROHELISE kliendiga maha istuda pool tundi rääkida, et ta saaks aru mida ta tahab tegelt saada ja millisesse silmusesse oma kaela pisab :twisted:

Lühitutvustuse saab inimene kindlati poest, mida-kuidas-kui tihti jne, et tekkiks ülevaade, ma ei usu, et kedagi on sellepärast poest minema saadetud, et ta on küsinud, mida akvaariumipidamine endast kujutab.
Ja olen ka tund aega rohelise kliendiga vestelnud kui selleks on aega olnud. Me pole kunagi keeldunud, kui keegi on soovinud personaalselt vestlema tulla ja ma olen ka niimoodi aegasid kokku leppinud. Aga pikema vestluse jaoks on vaja kindlasti aeg kokku leppida, mitte lihtsalt sisse marssida, et vot nüüd ma tahan ja tegelege minuga.

Sorry, aga autosalongis ei õpetata sind kuidas autoga sõita, sünnitusmajas ei õpetata sind kuidas last kasvatada ja Prisma infoletist saa kindlasti ei saa infot, kuidas saia küpsetada, ma ei saa aru, mida sa taga ajad :)

Selge on see, et tervet raamatud ei hakka sulle keegi ümber jutustama, seda ei tehta mujal riikides, ise peab ka ikkagi midagi uurima.

katrin@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2012 07:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Üsna sisutühi teema. Kauplused loomulikult aitavad oma oskuste ja võimaluste piires. Aga ei saa unustada ka seda, et kauplused on äriettevõtted, kui kauplusemüüja päevad oleks sisustatud vaid tasuta nõustamisega, siis kardetavasti sel kauplusel või müüjal pikas perspektiivis hästi ei lähe. Akvaristikale spetsialiseerunud poodidel, nagu natx Kalake, Tartu mnt, pood, Mulla tn. pood jt. on teadmisi tiba rohkem ja osatakse nõu anda. Hulgimüügi spetsidel nagu Zooplanet jt. on ehk hinnatase pisut soodsam, aga see tulebki suuresti selle arvelt et nad ainult vahetavad kauba raha vastu, muud ei maksa neilt tahtagi. Kui keegi tahab mängida kavalat ja ostab kõik kauba sealt, kus odav, ning tahab seejärel et ntx Kalake annaks nüüd tundide kaupa tasuta nõu, siis see on kaudselt nagu Kalakeselt varastamine - nõustamist tegelikult tehakse ju selle raha eest, mis kaupade müügi eest sisse tuleb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2012 08:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:wink: nõus eelpool kõneleja reinuga. :wink: ja ei hakka kordama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2012 08:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Katrin KALAKE kirjutas:
Lühitutvustuse saab inimene kindlati poest, mida-kuidas-kui tihti jne, et tekkiks ülevaade, ma ei usu, et kedagi on sellepärast poest minema saadetud, et ta on küsinud, mida akvaariumipidamine endast kujutab.
Ja olen ka tund aega rohelise kliendiga vestelnud kui selleks on aega olnud. Me pole kunagi keeldunud, kui keegi on soovinud personaalselt vestlema tulla ja ma olen ka niimoodi aegasid kokku leppinud. Aga pikema vestluse jaoks on vaja kindlasti aeg kokku leppida, mitte lihtsalt sisse marssida, et vot nüüd ma tahan ja tegelege minuga.

Väga meeldiv kuulda, et leiad aega ka pikemateks vestlusteks :)

Seda pole ma pole väitnud, et ei saa vastuseid aga probleem on selles, et meie inimesed ei oska /julge küsida kus seda kuskil kirjas pole

Ma arvaks, et nii mõnigi inimene maksaks ka väikese raha, et saada korralikult nõustatud kui tal oleks selle kohane info.

Aga jah teema kisub nati teemast välja ja nõus Reinuga :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2012 08:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Olen ka nõus Reinu ja bardatulus'ega.

Selle kohta hea vanasõna: "Magavale kassile hiir suhu ei jookse." Igaüks peaks endale ikka ise selgeks tegema, millised kalad talle sobivad. Googledades saab nii ladina keelsete kui hüüdnimede järgi vajaliku info kätte. Minu arust võiks ennem lihtsalt poed mainida, et kalade pidamine on vaat, et sama aega nõudev kui koerapidamine. Kui juba tehakse siis 5+.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2012 11:06 
Akvarist

jaantat kirjutas:
Seda pole ma pole väitnud, et ei saa vastuseid aga probleem on selles, et meie inimesed ei oska /julge küsida kus seda kuskil kirjas pole

Palun tule nt nädalavahetusel meile poodi müüjaks ja siis sa näed, et juletakse küsida ja oi kui palju :) Isegi need, kes ei kavatsegi akvaariumit pidada, leiavad rodu küsimusi ja siis sa vastad nagu loodusmuuseumi giid.
Ja siis veel telefoni teel nõustamine, kes ei saa filtrit käima, kes ei tea, mis rohtu ta peaks kohalikust poest valima jne jne ( justnimelt helistavad enamus inimesed kaugemalt, saavad oma tasuta nõu ja siis lähevad kohalikku poodi ja ostavad soovitatud asjad sealt ära. Selline nö tasuta nõustamine võtab meeletult aega ja tänu sellele tekib kassa taha tihti pikk järjekord. Õnneks on enamus ( kahjuks mitte kõik :( ) püsikliendid juba harjunud sellega ja saavad aru, et teinekord vaja pikemalt oodata, enne kui teenindatud saab just tänu sellele, et ees oleval inimesel on mingi probleem või ta on alles algaja ta puust ning punaselt vaja selgeks teha.
Rein väljendas väga õigesti, kauplused on siiski äriettevõtted mitte MTÜ-d ja ei saa tundide kaupa lobisemist lubada.

katrin@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 16, 2012 09:48 
Administraator
Kasutaja avatar

ints kirjutas:
Loen kogu seda vestlust ja mõtlen omaette et kus või mis on asja point?

On ikka point :) Olen nõus ka Reinuga, et sisutühi. Ma pigem ütleks et liiga laiahaardeline sisu.

Point 1. See teema sai tehtud, sest hakkas risustama teist teemat
point 2. Kui toimub arutelu(mis siis et pigem sina/mina vormis), võib siiski kellegile kõrvalseisjale, sellest kasu/eeskuju olla.
point 3. Kuna teema ei haaku eriti millegi konkreetsega, on ta päris vastavas alafoorumis.

Kui tõesti ei taheta rohkem seda teemat arendada, palun andke sellest teada ja Mode paneb teema lukku või kustutab sootuks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 16, 2012 02:22 
Akvarist

Minu mõte on selles, et absoluutselt igas valdkonnas on nii pädevaid kui ka mitte pädevaid inimesi ( kaubanduses, meditsiinis, politseis jne jne), kes on töötanud seal aastaid ja töötavad ka edasi.
Selline väljahõikamine, et kauplused peaksid endale lisainimese palkama, kes on spetsialiseerunud ainult tasuta nõu andma, on absurd. Kauplused nõustavad inimesi mõistuse ja aja piires. Igasuguse põhjalikuma propageerimistöö peaks tegema ikkagi loomakaitseliidud ja -seltsid.
Alati on võimalik valida, milline kauplus külastada ja milline tulevikus külastamata jätta.
Minu poolest võib selle teema kustutada :D

katrin@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 16, 2012 02:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Paistab et eksisin, tõesti on teemal mõte.
Minu soovitus on aga lihtne - vaadake nõuandeid alati nagu osa kaubast, mida ostate. Kui nõuanded ei rahulda, otsige uus koht, kust kaupa osta, ning küsige sealt nõu. Nii olete alati tereulnud klient, mitte tüütus. Ise kasutan sama printsiipi pidevalt - ka kalatoitu ei osta tee peal supermarketist ega selle ukse kõrval olevast lemmikloomapoest, vaid varun aega ja käin läbi oma eelistatud kalapoest. Jah, kaotan sellega ehk pisut aega ja raha, aga mis siis - kalapoes käimine on ühtlasi fun.
Kui osta asju netist, siis oleks õige ka nõu küsida netist - Google ja siinne foorum on kasuks, ärge minge netist ostetud filtri probleemidega kohalikke kalapoode kummitama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 16, 2012 02:50 
Administraator
Kasutaja avatar

Minuarust on siin teemas juba päris palju infot, mida kaaluda, kasutada või kõrvataha panna. Niiet kustutamine ei tule ilmselt kõne alla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 16, 2012 05:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Siin on ka minu meelest pointi piisavalt.
Kui jätta minu ja Petsi vahepealne kraaklemine ära ja lugeda mu esimest postitust nurga alt,
"keelebarjäär takistab adekvaatse info edastamist või saadud infost aru saamist"
siis on see kindlasti mõtlemise koht, kuidas vähendada lemmikloomadega katsetamist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 16, 2012 10:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Felch kirjutas:
Nõus, et foorumisse satuvad algajad kalaostjad (tihti) juba liiga hilja ning samuti olen nõus väitega, et teadmisi (antud juhul siis akvaristika alaseid-) peab propageerima varem. Seda on lihtne öelda kuid kuidas teostada? Meie foorum ju tegelikult teebki seda - propageerib "õigeid" akva pidamise nippe ja annab nõu. Täiesti tasuta! Kunagi oli juttu et annaks kalapoodidesse foorumi visiitkaarte. Ei tea, kas sellest sai asja? Abiks vast oleks.
Mis aga puutub aktsendiga rääkimisesse siis siin ühinen enamuse arvamusega: on tore, et inimene püüab. Ja, nagu juba mainiti, ka puhtas neti-eesti keeles (see ilma kirjavahemärkideta jne...) võidakse sulle müüa 5l mull pluss paar kuldkala pluss veel parv neoone. Võib jääda mulje, et sellised müüjad ka ei mõista, mida räägivad oma emakeeles. Ja vahest see nii ongi...
See kõik on mõistagi minu arvamus.

Minu silma jäi kogu sellest pikast postitamisest just too Felchi oma.
Nimelt, kui ma viis või kuus aastat tagasi alustasin, siis polnud mul EI mingit aimu kaladest ja nende pidamisest ning veel vähem abistavast akvaristika foorumist. Tahtsin tollal vaid veetaimi, sain ootamatult uhke 54-liitrise täiskomplektse akva omanikuks. Panin purkidest taimed sinna püsti ja oli uhke. Siis tundus - kalad puudu! Ja nobedasti läksin akvapoodi neid hankima. Ei keegi küsinud mu käest, millal ja kuidas ja kas akva käivitasin (kuigi just eelmisel päeval ostsin sealt samast poest oma värskele akvale kruusa, taimi, taimedele spets lampe jne.) Ei kummastanud kedagi, et just eelmisel päeval ostmas käisin. Ei küsitud midagi - muudkui aga müüdi. Pärast käisin tööl purk surnud kalaga kaasas, et kolleegid-akvaristid aitaksid surma põhjust tuvastada.

Kogu mu pika loba mõte selles, et visiitkaart meie akvaristika foorumisse võiks igas võimalikus akvakaladega poes kättesaadav olla.

Ja siis see aktsent. Keda see segab?! Peaasi et õigust räägib!

Üles
 [ 45 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver