meedium kirjutas:
Ok. Ma ei hakka vaidlema................aga üks mõte : Kuidas saab luua ,,rusika reegli mingi asja kasutamiseks nagu zeoliit , mille omadus eemaldada ammoniaaki on eba ühtlane ning järk järgult hääbuv oma äärmiselt lühikese aktiivse aja jooksul(ja 3-4 kuud on seda)?
Äkki lihtsalt on katseliselt kindlaks tehtud?
Kui seda suhet nii laialdaselt tootjate poolt kasutatakse, on raske uskuda et see on lihtsalt lambist pakutud või et tootjad on kokku leppinud ühtmoodi valetada. Ka mujal maailmas on meie tarbijakaitse analoogid olemas, nii et vaevalt udutamisega keegi riskiks. Pealegi, milleks - kui suhe pole selge, saaks müüa selletagi.
meedium kirjutas:
Ja , et zeoliiti saab taaselustada soolalahuses seda ma tõesti ei teadnud. Aga kaldun samas arvama , et kodustes tingimustes vaevalt se protsess nii vett pidav on.
Enamasti räägitakse et piisab kui jodeerimata soolaga teha 5% lahus kus leotada 24 tundi, seejärel loputada - ning kõik. Keeruline?
Ühe tootja juhendist: Recharging Zeolite Ammonia Remover: Zeolite Ammonia Remover can be easily recharged in a warm salt solution. Dissolve 80 g (4 tablespoonfuls) of non-iodized salt in 240 ml (8 ounces) of warm tap water (approximately 48°C/120°F), soak the pouch for at least 2 hours and rinse lightly in tap water before re-use. Zeolite Ammonia Remover will gradually become fouled with organic matter, and therefore should be replaced when performance declines.
Loomulikult ei saa seda lõputult teha, ummistub ära orgaanikaga.
meedium kirjutas:
Tegelikult on zeoliit tulnud ennem kui ta oma pika ringiga jõudis akvarismindusse , puhastusjaamadest. Ja sealt tegi ta oma tasase kui kindla tõusu kuuludes suuremate tiikide ,veesilmade jne puhastus protsessi.
See on muidugi tõsi. Seda ma teadsin ja see mind ei üllatanud. Arvasin aga ekslikult et mereakvades võeti enne kasutusele kui magevees.
meedium kirjutas:
Kusjuures peab kohe ära mainima odavam ongi zeoliiti osta aiatarvete osakonnast, või siis vähemalt on meil on 1l purkides(vraksioon on tunduvalt suurem kui muidu ) maksab mingi 1,60-1.90e ja seda müüakse veesilmade filtrimaterjalina.
See on täitsa asjalik vihje. Ma pole lihtsalt aianduspoodides märganud, aga ilmselt ei osanud vaadata õigest kohast.