Ega jah, paljuks seda Eesti suve lühikest ja üürikest kuumust ikka jätkub. Varsti tuleb kolmveerand aastat õnnistavat rõskust, niiskust ja külma. Nende suviste kuumalainetega on meie akvas veetemp. kõikunud 26-29 kraadi. Aastaringselt on tavaline temp. olnud siis 24 peal. Pidevalt hoiame õhutuse tarbeks lahtiselt akvakaane esipaneele. Kalade puhul käitumuslike erinevusi pole märganud, pigem on akvas hakanud kuumusest õitsev vetikas rõõmsalt lulli-trulli lööma.
Minu arvates on tähtis eelnevalt läbi mõtelda akva asukoht toas. Võimalusel mitte paigutada akvat akna alla ja päikesepoolsesse tuppa. Kui vähegi võimalik asendada sisefilter välisfiltriga. Välisfilter on vee filtreerimise seisukohast võimsam ja tõhusam. Kuumalainega seoses võiks tunduvalt vähemaks tõmmata valgustuse ja kalade toitmise.
Vahest troopikakalad kuumuse käes suurt ei piinle. Külmaveekalade suhtes ma nii kindel poleks. Arvatavasti on viimaste jaoks 28-29 kraadi paras "mehine" katsumus.
Kohati on mul tunne et inimesed taluvad seda kuumust tunduvalt kehvemini kui kalad.