Tänud neile kes vastasid ja neile kes veel vastavad.
Kenno, ega hetkel pole veel tõesti see 12L välisfilter muutunud raskeks sangpommiks. Aga mõtle hetkeks sellele, et kui mingil tuleviku eluetapil omad suurt õlle- või söögikõhtu, kõrget vererõhku, liigese- ja seljavalusid ning muidu pudi-padi ponnistuse peapööritusi siis võib sellise välisfiltri tõstmine osutuda "mission impossible" ettevõtmiseks. Eestimaa mehe tervis pole peale 60-eluaastat eriti kiita näitaja. Paljudel hakkavad kehalised vaevused pihta tunduvalt varemgi.
Kuid see ülalmainitu oli lihtsalt mõttemõlgutus, et paljusid meeldivaid ja põnevaid asju ei saa enam elus ühel päeval teha. Vaimul ja kehal on piirid, isegi akvaristikas.
Samas välisfiltri puhastusvajaduse puhul flöödi veesurve jälgimine on igati hea mõte. Vahest on kellelgi veel välisfiltri suhtes pakkuda mingeid kogemuslikke teadmisi. Ma ise kujutaksin veel ette varianti kui võimas välisfilter hoolsalt vett filtreerib ja puhastab ning kõigele vaatamata on akvavesi ikkagi mingil viisil sogane, täis õhulist sadet. Ma näiteks enne välisfiltri puhastust võtsin klaasiga näiliselt täiesti puhast akvavett ja valasin siis klaasist akvavee välja, klaasi külge jäi udupeen täpikesterohke sade. Ma suurt ei usu et igati puhas akvavesi peaks olema selline olluse- ja saderohke. Samas veenäitajad olid korras.
Üks asi veel, nimelt välisfiltrit puhastades leidsin ja avastasin ma nii välisfiltri sisse- kui väljavoolutorudest prügitigusid. Kummaline et prügitigudele see kinnine välisfiltri keskkond sobib eluks. Prügiteod on kas väga kohanemisvõimelised olevused või sattusid nad välisfiltrisse tahtmatult.