Heipa.
Valgust taimedele liiga palju kindlasti ei ole. Kui põhieesmärgiks on taimed, siis võib veel rohkemgi olla.
Taimede "lagunemine" - minu kogemus ütleb, et kaaliumipuudus. Kui fosfaate või nitraate puudu jääb, siis taimed ei kasva eriti, aga kaalimipuudusega kipuvad lagunema. Ma ehitasin ka hullu raketi endale - valgus + co2 + P ja N väetised, tulemuseks ei midagi. Kui hakkasin kaaliumit lisama, siis läksid taimed ilusaks roheliseks ja püsisid tükk maad paremini koos.
Raud - kõige kindlam on testida, raske on ette kujutada, et rauda liiga palju on, tavaliselt kaob raud 2-3 päevaga.
CO2 lisamine. Vee parameetrid on sellised, et reaalselt vette CO2 ei jõua. Sellel lingi taga on asjalik jutt CO2 lisamisest ja seosest KH ja PH-ga.
http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_co2chart.htm . Samas CO2 pealekeeramisega peab ennem natuke mõtlema. Ühe pildi peal piilus mingi kirevahvena moodi tegelane. Need tahavad üsna aluselist vett, CO2 lisamine tõmbab PH alla. Seega peaksid samal ajal ka KH üles ajama, mis eeldab, et sa suudad väga stabiilselt CO2-te lisada. Kui seda teed minna siis edaspidi peaksid jäämagi akvaariumit "lusikaga toitma" - kogu aeg ise järgima, valvama ja vastutama, et PH, KH ja CO2 kõik kenasti koos käiks.
Pildi peal paistavad taimed täitsa kõbusad olevat. Mina prooviks esimese abinõuna natuke kaaliumit anda ja pärast Fe mõõtmist mikrosid ka. See võib juba olulise muutuse tuua.
Tervitades,
Tarmo