foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 59 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 09, 2008 07:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Iminappasid ostsin just mõni aeg tagasi. Kuhu ma selle kella siis täpsemalt paigutan? Kuidas parem on, kas põhja või suhteliselt pinna peale nii, et väike vool sealt alt läbi käiks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 12, 2008 09:25 
Akvarist

Kindlasti nii, et vesi alt läbi voolaks, siis on asi vähe efektiivsem. Pinna lähedal taga seinas pole teda eriti näha kah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 12, 2008 08:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Panin praegu nüüd asja akvasse ja tundub, et toimib õigesti. Loodan, et kalu ära ei mürgita nüüd...Õhtul teen veel testid ja siis hommikul vaatan, mis seis on.

Pilt ka albumis kellast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 18, 2008 05:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

3 nädalat käis esimene pudel :) Siiani pole igatahes co2 tase eriti tõusnud, võimalik, et pudel oli juba lõpukorral ja ei käinud enam nii aktiivselt. Nüüd uus pudel peal ja kui paari päeva pärast tulemus ikka kehv, siis panen teise pudeli veel käima!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 19, 2008 10:45 
Akvarist

Pane siis teine ja/või kolmas "kell" ka juurde, muidu võid ka 10 pudelit käima panna a tolku pole sellest midagi. Parem on ühendada kaks pudelit ühe vooliku otsa ja nende sisu vaheldumisi üle paari nädala uuendada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 19, 2008 07:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jõudsin just koju ja vaatasin, et üsna hästi lahustab, väga palju väga väikseid mulle on akvaarium täis. Mõõtsin siis KH ja pH ja sain tulemuseks pH 6.9 ja KH 16 (kh ei ole langenud ega tõusnud kes teab mis aeg), mis teeb co2 tulemuse siis 60.428 ppm. Peaks nagu kaladele väga ohtlik olema. Kas võib nii olla, et ei paista välja kui kalad end halvasti tunnevad või lihtsalt tunnevadki hästi, sest põhjas nad ei ole, uimased ei ole, vaid ujuvad ilusti ringi nagu tavaliselt. Just söötsin, söövad hea isuga. Ventilaatori panin eilsest tööle nii, et kui tuled kustuvad hakkab vent tööle ja kui põlema hakkab jääb jälle seisma, kuna veekadu on lihtsalt jube. Sellest ehk selline järsk muutus? Praegu panin vendi muidugi tööle.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 20, 2008 09:10 
Akvarist

Väikseid mulle küll seal olla ei tohiks ja 60 ppm-i on paljuvõitu jah. Arvesta sellega, et hommikul on CO2-e tase kõrgem, kui õhtupoolikul. Kella mõte on selles, et gaasi ja vee kokkupuute pind on konstantse suurusega ja seetõttu siis ka gaasi lahustub vette ühtlase kiirusega (st. gaasi lahustumise kiirus ei sõltu gaasi tekkimise kiirusest). Igasugust mullitamist peaks suht vähe olema seega. Ma arvan, et Sul on kella all liiga vinge veevool, mis osa tekkind mulle ära lõhub. Jälgi natuke ja vaata, et kust need mullid tekkivad. Kuna sul on juveli kast, siis selle filter võtab pinnalt vett ja kui veetase madalale kukub (ntx. mõni tigu ennast veevõtuava ette paigutab), siis vahel peksab filter kah mulle mis hirmus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 20, 2008 03:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge. Paigutasin praegu siis väljavoolu nii, et enam mulle ei peksa ja ka veepind liigub rohkem nüüd. Just praegu oli KH 16 ja pH 6.8 nii, et co2 76.075. Ma ei tea, kalad tunnevad ennast ülihästi praeguse seisuga. Õhtul möödan uuesti. KH nii kõrge, madalamaks kuidas? Kas on üldse vaja/mõtet?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 20, 2008 04:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

sellise ph juures peaks kh olema 5-6. minu meelest kõige paremini saab karedust maha osmoosveega. igasugu turba ja vihmaveega jändamine vaevalt nii head tulemust annab, pealegi pole aega selliste asjadega jamada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 20, 2008 04:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja osmoosvett saab ainult selleks ette nähtud seadmega?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 20, 2008 04:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

jah, osmoosvett saab RO seadmega

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 20, 2008 10:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hetkel pole küll vaba raha liikvel, kuid tulevikus saab kindlasti soetatud see süsteem. Praegu ma ei kujuta ette, mida tegema peaksin. Keedetud veel on KH 9. Sellega vist tõesti raske midagi teha, vihmaveega samamoodi. Tuleb vist kareda veega leppida?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 21, 2008 10:33 
Akvarist

Kareduse vähendamiseks on enam-vähem ainus tõhus variant pehme vee lisamine. Valida on destilleeritud-, RO- või vihmavee vahel. Turbaga õnnestub sul karedust vb. 5% vähendada, ehk siis mitte üks raas. Sobivate näitajate hoidmine on küllaltki kulukas ja aeganõudev tegevus. Soovitaks kareda veega leppida ja sisutada akvaarium vastavalt.

Piltide järgi otsustades on sul taimedeks põhiliselt vallisneeria ja Egeria Densa, mis mõlemad saavad kareda veega väga hästi hakkama. Kui see pott seal filtri juures on Lilaeopsis brasiliensis, siis vaheta see mõne sobivama taime vastu. See on üsna pirtsakas taim -- tahab pehmet vett ning armastab vetikat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 21, 2008 08:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas destilleeritud vee lisamine iga nädal veevahetusel annaks tulemust? Mis destvee parameetrid üldse on? Karedus 0?
Praegu sain co2 20ppm peale. Lillaeopsis on juba mitu nädalat istutatud ühte pusase, mis kõige uuemal pildil ka nähaon, hetkel pole vetikas veel kiusama hakanud ja surema ka ei paista, et hakkab samas kasvu ta ka ei näita. Eks näis, mis saab temaga.

Üles
 [ 59 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver