foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 59 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 09:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kahjuks ei saanud sealt poest midagi paremat. Öeldi, et need pabertestid on täpsed küll :D, Isegi kui mainisin, et tahaks co2 jälgimiseks täpset. Et jah, ei olnud neil mulle midagi täpsemat sellel korral pakkuda.
Aga ma mõtlesin siin, et äkki leidub mõni abivalmis ja usaldusväärne kasutaja, kes need testid minu eest ära ostab ja postiga ära saadab? Ega ma teagi ju täpselt, millised testid need head on :).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 09:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

iganädalasest põhja sifoonimisest võib kidur taimekasv tuleneda küll. mina oma taimekastis näiteks põhja ei sifoonigi ja vett ei vaheta, ainult lisan vett juurde (ära auranud osa). Sest kalu vähe ja näidud kõik korras (no3 ja po4). See eeldab aga suur taimemassi (no3 ja po4 on taimedele toitaineks).

alustavas kastis jälgi no3, no2 ja po4 näite, ja tee nende järgi veevahetusi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 09:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jätan siis järgmise korra vahele ja vaatan mis juhtub. Oleks täpsemt no3 testi ka ilmselt vaja, kuna jbl pabertestidega pole veel alla 25 saanud. Samas järgmine aste on juba 0 seega väga imestada pole. Enne veevahetust test näitab pea igakord 50 ja päev peale veevahetust 25, seega ma ei teagi nüüd kas test peksab segast või ongi nii suur no3 kõikumine. Vetikas samas küll ei voha, ptüi ptüi ptüi. Aga testid võiks keegi hea inimene ikkagi mulle osta ja saata (maksan ka muidugi :D)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 09:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

kalakesest saab ju postiga ka tellida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 09:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja kuidas see käib? Otsisin küll, kuid ei leidnud sellist võimalust. Kas tuleb lihtsalt helistada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 09:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

helistada või saata e-mail. ütled mida tahad ja koostavad sulle arve, kui ära makstud, panevad asjad teele (els'iga).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 10:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge. Eks tellin siis ära. Ph test siis 6,0-7,6 skaalaga? Kas väetisel oleks mõtet või on selle jaoks liiga vara? Ja kui siis millist väetist?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 10:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

väetised jäta praegu tagaplaanile, aga muidu soovitaks Tropica Plant Nutrition, JBL Ferropol (muid väetisi pole kasutanud, nendega olen väga rahul). kui makrode ja mirkrodega eraldi jamada ei viitsi, siis oleks Tropica kompleksväetis Plant Nutrition+ hea valik (sel juhul kindlasti "+" märgiga, see tähendab, et sisaldab makroelemente).

NB! taimede alafoorumis on teema "DIY Tropica Plant Nutrition" ehk alternatiiv kallile Tropica Plant Nutrition'ile.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 10:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma niisama huvipärast või kasvõi hilisema väetise lisamise jaoks küsin, et kui kaua selle Plant Nutritioniga läbi ajab? 250ml näiteks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 21, 2008 11:10 
Akvarist

Tropica Plant Nutrition+ soovitatakse lisada 5ml 50L kohta iga nädal. Edasi arvuta ise. Olen suht kindel, et see number eeldab ka seda, et sa kasutad põhjas Tropica põhjasegu (soovitavalt koos küttekaablitega).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 21, 2008 12:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
tv kirjutas:
Tropica Plant Nutrition+ soovitatakse lisada 5ml 50L kohta iga nädal. Edasi arvuta ise. Olen suht kindel, et see number eeldab ka seda, et sa kasutad põhjas Tropica põhjasegu (soovitavalt koos küttekaablitega).
Ehkki doseerimine on sama, juhiks tähelepanu et Plant Nutrition+ ja Plant Nutrition (mille kohta küsiti) on erinevad tooted, Plant Nutrition+ sisaldab ka makrosid, Plant Nutrition mitte. Teisisõnu, Plant Nutrition sobib paremini akvasse kus on suhteliselt vähe taimi ja palju kalu (makrod tulevad kalatoidust, peale seda kui kalatoit on läbinud kalade seedetrakti), Plant Nutrition+ aga akvasse kus on palju taimi ja vähe kalu. Tropica põhjasegu kasutamine pole kohustuslik, küll on aga soovitatakse kasutada üle nädala 25% veevahetust ning seda just Plant Nutrition korral. Igasugu põhjasegud, kapslid, kuulid jms. aitavad selliste taimede korral mis võtavad toitaineid eeskätt juurtega pinnasest (ntx Echinodorused), vedelväetised aga taimede puhul mis võtavad toitaineid veest (ntx Ceratophyllum demersum, Java fern jms.).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 24, 2008 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii. Tänaseks siis testid käes ja tulemused järgmised: KH - 14 ja pH - kuna jbl test üle 7.6 ei näita siis pakuks et 8

On plaan täna pudel valmis meisterdada, aga ei tea millises koguses kõike lisada. Miski retsepti sain kätte, natuke lisan ka tunde järgi ja vaatan mis asjast välja tuleb. Aga igasugused retseptid konkreetselt minu akvale on teretulnud :) Hoian teid kursis ka!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 24, 2008 09:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu retsept:

~400ml sooja vett ja sellesse lahustada niipalju suhkrut, kuni põhja tekib sade (küllastunud suhkrulahus). kilone pakk peaks ilusti ära minema.
~100ml kuuma vett ja sellesse lahustada niiapalju zelatiini, et tekib paks kissellimoodi mass (zelatini varuda palju. kui hästi mäletan, siis mul läks seda 150g)
Seejärel suhkrulahus ja zelatiinilahus kokku segada , pudelisse ja jahedasse seisma.

Selline tarretis jääb ülitugev. hea on ta sellepärast, et kui pärm maha käib, saab ilusti vana pärmi pealt ära valada, ilma, et tarretis kaasa voolaks.

kui tarretis valmis, tuleb võtta ~500ml leiget vett ja sellesse lahustada pool teelusikatäit pärmi (mina olen kuivpärmi kasutanud). Seejärel valada pärmilahus tarretisele peale.

Lasta 10min lahtiselt pudelil käia, siis kork peale ja mull peaks ~10min jooksul tulema hakkama.

need kogused on mul arvutatud 2l pudeli jaoks, siis ei jää pudel liiga täis (mul mingi läti veini palstikpudel, hea tugev ja suure korgiga)

Viimati muutis -Karl-, Neljapäev Apr 24, 2008 10:42, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 24, 2008 10:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nonii. Jõudsin juba enne sinu retsepti oma tarretise hanguma panna. Mina tegin nii: 20g zelatiini segasin leige veega kokku kohvikruusis (kohvikruus pooleldi täidetud), mille mõne hetke möödudes panin kuuma vette, et vedelaks läheks, (kruusi koos seguga panin kuuma veega täidetud kopsikusse). Seejärel segasin 0,5L veega 3 kohvitassitäit suhkrut (justnimelt kohvitassi, mitte kohvikruusi) ja siis segasin mõlemad segud kokku ning panin jahedasse seisma. Kogu asi läks 2L Coca Cola pudelisse. Eks näis, mis sellest välja kukub :).
Panin suhkrut kohe tükkmaad vähem, kui sinu segus on. Kas sellest tuleb lihtsalt pehmem segu ja kulub kiiremini või on mingid muud mõjud ka?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 24, 2008 11:30 
Karl vaat kui pärm hakkab maha käima, ilmselt alkoholi tõttu, kas poleks võimalik osa veest lihtsalt ära valada pudelist ja see vesi asendada puhta veega?? Siis ei oleks ju uue pärmilahuse valmistamine vajalik?

Üles
 [ 59 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver