foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 51 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Juwel
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 08, 2007 11:52 
Akvarist

Pildid: 0
Et selline küsimus - mida targemad arvavad üldse Juwel akv-de valgustusest ? Tundub originaalis liiga lahja? Mul Lido 120 praegu , peal 2x15W . Taimed justnagu kasvavad aga võiks paremini.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Juwel
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 08, 2007 01:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kalle10 kirjutas:
Et selline küsimus - mida targemad arvavad üldse Juwel akv-de valgustusest ? Tundub originaalis liiga lahja? Mul Lido 120 praegu , peal 2x15W . Taimed justnagu kasvavad aga võiks paremini.

Mida siin ikka arvata - pea kõigil akva valmiskomplektidel on valgustus korraliku taimeakva jaoks liiga vähene. Miks nii, on aga kah mõistetav - suur osa kodanikest kes akva soetavad ei taha elustaimedest midagi kuulda, nende jaoks on oluline soodne hind ja probleemivaba akva. Kui elustaimi pole siis on sellisest nõrgukesest valgustusest aga enam kui küll, pigem ongi hea, vähem probleeme vetikatega. Vähenõudlikumad taimed selles valguses eriti ei kasva aga ära kah ei sure, nii et ajab kah asja ära, taimede kärpimisega ka vähem muret.
Nii et nõrga valgustuse puhul kellel sellest piisab need on rahul sest ei pea liigset raha välja käima; kellele ei piisa saavad aga ise juurde panna - suht mõistlik.
Iseasi et lisaks võiks olla müügis ka korralikke taimeakva valmiskomplekte, kuid ju siis leiti et ei tasu ära.

Üles
 Teema pealkiri: akva valgustus
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 08, 2007 09:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Mina ostsin oma 240l Juwel'ile lisaks veel ühe nö valmiskomplekti (torud ja ballast) juurde. Neid on vastavalt akva mõõtudele (Lauteri poes näiteks) saada. Kuna meie meespere oli "äärmiselt hõivatud"e lihtsalt ei viitsinud sellega jamada, siis lasin tuttaval tööõpetuse õpetajal akva plastkaane oma mõõtude järgi juppideks saagida ja olen tulemiga senini rahul. 4X30 valgustoru on igati piisav ja taimekasv nõuab pea iganädalast rohimist. Vetikat ei mäletagi olnud olevat. Ah jaa, ajapikku vahetasin 2 toru taime lambi (floraglo) vastu välja ja ühe asendasin kalade värvuse esiletoomise pärast aquaglo-lambiga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 09, 2007 02:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul ostetud suht hiljuti Juwel Rio 240. Mingi uuendatud variant. Seal on valgustuseks 2x54w torud ja automaatsöötjale koht kaane sees.
Ise võtsin mitmetel põhjustel ühe toru välja: kalad liiguvad rohkem, eriti arglikud Tiigerbootsiad on julgemad; ei tee õhtul toa interjööri liiga valgeks ja kalad on ikkagi ka 54w-ga ilusasti vaadeldevad; peale selle sain kaane alla vaba ruumi nn öövalguse jaoks. Selle ehitasin autopoest ostetud kahest lisapiduritulest mis tootavad kumbki 28 LED-i peal. Sai väga tehasevälimusega öövalgustus. Kuna auto akulaadija oli mul juba enne olemas, siis tuli lisakulutuseks kokku 250eek, mis on minu meelest vägagi õiglane hind öövalguse eest. Peale selle oli seda väha lihtne paigaldaga ja tänu konstruktsioonile saab valgust ka suunata soovitud kohta.
Muidugi ei tea ma kas taimed sellise 54w valgusega kasvaksid, sest mul alles alustatud akva ja seal hetkel ainult plastik. Üheks põhjuseks on ka vähene taimevalik Tartus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 13, 2007 09:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

selle 54w taimed ennast küll hästi ei tunne. elustaimede kasvatamiseks peab sinu kastis 130/140w kindlasti olema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 13, 2007 10:15 
Akvarist
Akvarist

nii tõsiseid tingimusi ju kõik taimed ei vaja. sellest 2x54 w oleks alustuseks kyll. eks süües kasvab isu. kui hiljem tahtmist tõsisemalt taimekasvatusega (loe peenemate sortitega) tegeleda saab ju alati toru juurde monteerida.

Üles
 [ 51 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver