foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 36 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: must habevetikas
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 19, 2006 12:23 
Akvarist

Leidsin foorumist lingi kalkulaatoriga, kuid ei saa ikka aru, kuidas vetikast lahti saan.
1. Mida peaksin tegema, et vetikas ei vohaks?
2. KAs habevetikas on ka kaladele ohtlik ?
3. Kas kuskilt saab vetikate kohta eesti keeles pikemalt lugeda? Inglise keelseid kohti leian kükk kuid ei suuda võõraid mõisteid tuvastada.
4. Kas idee poolest on võimalik, et taimed, millel on vetikas juba praegu, taastuksid?

Üles
 Teema pealkiri: Re: must habevetikas
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 19, 2006 12:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Erika kirjutas:
Leidsin foorumist lingi kalkulaatoriga, kuid ei saa ikka aru, kuidas vetikast lahti saan.
1. Mida peaksin tegema, et vetikas ei vohaks?

Looma tingimused mis on sobivad taimedele ning mitte vetikale. Valgustus peab olema sobiva võimsusega ning põlema 10-12 tundi, toitaineid peaks olema parajalt (NO3, PO4,Fe) , tavalisest tihedamad-mahukamad veevahetused on abiks. Ka vee PH ja kareduse muutmine aitavad kaasa, kui seda teha ntx turbaga siis turbaleotis ise ei istu vetikale. Aitavad ka ntx JBL Bioferm ning JBL Humolon, mõlemad on looduslikud ning ohutud vahendid ning hetkel saadaval Tartu mnt. poes (Humolon ongi turbaekstrakt). Väidetavalt on üheks mooduseks ka CO2 lisamine, see muidugi toob kaasa PH alanemise mis ilmselt vetikat häirib.
Erika kirjutas:
2. KAs habevetikas on ka kaladele ohtlik ?

Ei.
Erika kirjutas:
3. Kas kuskilt saab vetikate kohta eesti keeles pikemalt lugeda? Inglise keelseid kohti leian kükk kuid ei suuda võõraid mõisteid tuvastada.
Pisut on neist kirjutanud Priit Päkk oma raamatus "Akvaariumiteaduse käsiraamat", foorumist leiad samuti otsimisega üht-teist.
Erika kirjutas:
4. Kas idee poolest on võimalik, et taimed, millel on vetikas juba praegu, taastuksid?

Jah, kuid vetikaga kaetud lehed tuleks eemaldada.

Viimati muutis Rein, Neljapäev Sept 21, 2006 01:57, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 20, 2006 06:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

nt. Anubiase pealt saab suure häda korral (kui muidu kõik taimed välja peaks viskama) selle vetika ka lihtsalt küünega maha kraapida. Parem siis enne veevahetust ette võtta. Pikas perspektiivis peaks ikkagi tingimused vetikale ebasoodsaks muutma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 20, 2006 07:28 
Moderator
Kasutaja avatar

gromit kirjutas:
nt. Anubiase pealt saab suure häda korral (kui muidu kõik taimed välja peaks viskama) selle vetika ka lihtsalt küünega maha kraapida. Parem siis enne veevahetust ette võtta. Pikas perspektiivis peaks ikkagi tingimused vetikale ebasoodsaks muutma.

Anubias on enamasti mingi juurika või kivi küljes ning siis on võimalik ta sealt kätte saada ning klooritada (erinevalt paljudest muudest taimedest talub Anubias seda üsna hästi). Klooritamise kohta on siin infot piisavalt, otsing abiks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 23, 2006 06:39 
No ma tean, et selles osas minu arvamus teiste akvaristidega siin ei ühti, kuid lühidalt soovin sul akva tööst maha võtta ja korralikult ärapuhastada, siis uuesti kõike alustada. Õnneks pole mind ennast(tänu ettevaatlikkusele) habevetikas uues akvas kummitamas käinud. See on see, kellest ilma korraliku puhastuseta kunagi lahti ei saa, vetika alged jäävad nii või naa akvasse ja tulevad esile ajal mil seda kõige vähem ootad. Habevetika kasvu pidurdada saad muidugi tingimusi ebasobivaks muutes, kuid tavaliselt hääbuvad enne teised taimed.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 24, 2006 06:10 
Akvarist

vahetan 30% vett, nädal tagasi panin Biofermi turba filtrisse. Nädal hiljem on uusim vetikas natuke lahti lasknud.

PH 7,6 nagu varem
KH 5 enne 10. näiduga võis olla probleeme kuna avastasin, et tester on vanaks jäänud kui eelmine nädal üldse näitu ei suutnud tuvastada.
PO4 0,1 mg

kraanivee PH on 7,0

päikest akva ei saa.

üritan kindlaks teha, mis vetikale mu vee juures nii meeldib, et tulevikus targem olla ja mitte tekkevõimalust anda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 04, 2006 03:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul on selline jama..
oli vana akvaarium, enamus taimeid, juurikas ja kookosekoor olid kõik habevetika poolt vallutatud( akvaarium oli pikemat aega korraliku järelvalveta)

tekkis küsimus,kas ka juurika võib kloorilahusesse panna, see ju tõmbab sisse seda? või mis ma peaksin sellega tegema..
mul kasvab selle peal anubias ka, sellel samuti osadel lehtedel vetikas küljes.

kookose mõtlesin samuti klooritada, või on muid võimalusi?

nüüd sisustan uut akvaariumi, tahaks taimi jm üle viia vanast akvaariumist. aga enne oleks puhastust vaja. taimedest võtsin vaid need, millel habevetikat näha ei olnud. kuid kas see võib edasi kasvada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 04, 2006 04:29 
Guru

k2rilyn kirjutas:
mul on selline jama..
tekkis küsimus,kas ka juurika võib kloorilahusesse panna, see ju tõmbab sisse seda? või mis ma peaksin sellega tegema..
mul kasvab selle peal anubias ka, sellel samuti osadel lehtedel vetikas küljes.

kookose mõtlesin samuti klooritada, või on muid võimalusi?

Klooritamise asemel katsu kõik mis võimalik läbi keeta. Või kui piisavalt suurt potti pole, siis vala lihtsalt keeva veega üle. See on mitteelava kraami puhastamiseks palju lollikindlam variant.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 04, 2006 05:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

sain ise ka sama vetika uue akvaga kaasa , mulle küll meeldib :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 06, 2006 05:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

ehk siis pean anubiase jälle lahti kiskuma :(
aga saab tehtud, kummiga jälle kinni ja nii.
aga taimed?? kloorilahus?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 06, 2006 06:28 
Akvarist

terved ilusad taimed võiksid jah klooritada või nõrgas kaaliumpermanganaadilahuses hoida, vetikased lehed ära korjata, päris hulle pole vist mõtet uude akvasse panna. taimi pakutakse siin foorumis ka.
põhimõtteliselt peaks korralikult kasvavad taimed ja sage veevahetus habevetika elutingimused raskemaks tegema.
mul endal ka mõned habevetika tuustid aeg-ajalt välja ilmuvad, aga veevahetuse ajal korjan neid välja ja (ptui-ptui-ptui üle vasaku õla) pole olukord kontrolli alt väljunud.

elustaimed

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 06, 2006 06:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

järsku abiksPilt :D

minul igatahes söövad ka chichlid vetikat

soojendus Tetratec HT300 W

Viimati muutis KyBer, Laupäev Okt 07, 2006 02:11, muudetud 3 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 07, 2006 11:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui ma neid taimi klooritan, siis kuskilt eestpoolt lugesin, et sinises pudelis ACE 20:1'le lahustada.
aga kas valge ACE on kangem? kas seda tuleks lahjemat teha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 07, 2006 11:53 
Moderator
Kasutaja avatar

k2rilyn kirjutas:
kui ma neid taimi klooritan, siis kuskilt eestpoolt lugesin, et sinises pudelis ACE 20:1'le lahustada.
aga kas valge ACE on kangem? kas seda tuleks lahjemat teha?

Ma ei tea paraku mida sisaldab valge ACE, sinine ACE on praktiliselt kloorilahus ja ei sisalda nimetamisväärselt muid lisandeid. Kardan et valge ACE võib veel miskit muud sisaldada ja seega ei sobi. Sinine ACE on nii odav et tõtt öelda ma ei saa aru milles üldse probleem...
See on aga üsna radikaalne meetod, Anubias on üks vähestest keda võib ka 2-3 minutit leotada, ülejäänud taimede puhul on ca kaks-kolmkümmend sekundit paras ning ka siis viskavad nad oma lehed maha, õnneks enamasti tulevad peagi uued lehed (mõnel taimel alles ca kuu aja pärast).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 07, 2006 12:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei olegi probleemi, mul lihtsalt valge ace kodus olemas :D

45L
Kalad: 1 ancistrus, 1 terneetsia, 4 neooni, 1 gupi, 3 mõõksaba
Teod: isehakanud ramshorn'id, 4 õunatigu
Taimed: Bacopa australis , Anubias barteri var. nana, Cryptocoryne wendtii 'green', Monosolenium

Üles
 [ 36 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver