foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 36 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 07, 2006 12:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas see on see ACE?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 07, 2006 05:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ei, sellineikka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 07, 2006 05:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma juba leotasinoma taimi selles Lennarti öeldud ace'is läbi :D mis nüüd saab? ;D

45L
Kalad: 1 ancistrus, 1 terneetsia, 4 neooni, 1 gupi, 3 mõõksaba
Teod: isehakanud ramshorn'id, 4 õunatigu
Taimed: Bacopa australis , Anubias barteri var. nana, Cryptocoryne wendtii 'green', Monosolenium

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 07, 2006 05:54 
Moderator
Kasutaja avatar

No kui korralikult ära loputad siis miskit hullu ei tohiks juhtuda. Koostis on neil aga kõvasti erinev:
http://www.scienceinthebox.com/cgi-bin/ ... E&id=206-1
http://www.scienceinthebox.com/cgi-bin/ ... E&id=209-3
Nii et ilmselt tolku sellest leotamisest kah polnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 08, 2006 04:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

On veel olemas ACE Lemon ja Regular, mis on Bluega põhimõtteliselt sama koostisega, niiet tulemusi annab samamoodi, kui Blue, ka Lemon ja Regular.
Aga seda ma ei tea, kuidas on lood ACE Delicatega.
Lemon
Regular
Blue

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 08, 2006 05:45 
Moderator
Kasutaja avatar

lennart kirjutas:
On veel olemas ACE Lemon ja Regular, mis on Bluega põhimõtteliselt sama koostisega, niiet tulemusi annab samamoodi, kui Blue, ka Lemon ja Regular.
Lemon
Regular
Blue

No see "põhimõtteliselt sama" tähendab et neil on sarnaseid koostisosi kuid tegelikult on nad erinevad - muidu poleks ka mõtet eri nimede all müüa, eks. Lemonil hakkab kohe silma "Parfum" mis on saatanast. Kui palju on Regulari koostises lisaks kaltsiumkloriidi ei viitsi hetkel uurida. Ehk siis IMHO (minu arvates) tasub sedalaadi soovituste andmisega olla ettevaatlik. Seda enam et sinine ACE on odav (suurusjärk 15 krooni) ja kergesti kättesaadav ning korduva kasutuse käigus tõestanud oma sobivust - mis mõte on siis soovitada midagi milles pole päris kindel (võib-olla Regular isegi sobib). Oled Sa Lemonit või Regulari kasutanud ise? Mina näiteks ei ole, sinist ACE on aga saanud küll ja veel pruukida.
lennart kirjutas:
Aga seda ma ei tea, kuidas on lood ACE Delicatega.

No kui seda äraleierdatud reklaami kordki oled vaadanud siis võiks juba aru saada et seal pole sees kloori. Minu meelest on teemaks taimede klooritamine? ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 08, 2006 06:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu tuttav tegeleb selliste asjadega ja ta ütles, et ACE Blue on sama, mis ACE Lemon ja Regular, aga mina ostsin igaks- juhuks ikkagi Blue, natuke kallim oli, kui Lemon ja Regular, aga see ei tapa kah.
Igatahes nägin mina kohest tulemust, musta vetikat on nüüd vähem
Edit: Nüüd vaatasin akvaariumit ja mida ma märkan, must vetikas on värvi kaotanud ja "blondiks" ( kollakaks, blondi värvi) läinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 03:07 
Akvarist

Olen kasutanud valget ACEi ja see toimib väga hästi. Lahjenduse olen teinud sama, mis sinise puhul soovitatud, pärast menetlust olen taimed "üle loputanud" (3 veekaussi, igas ca 5 min. leotamist).
Arvan, et ei ole vaja spetsiaalselt sinist ACEi ostma minna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 02, 2006 06:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei hakanud uut teemat tegema, ning küsin kohe oma küsimused ära.
Mul tekkis akvaariumi must habevetikas taimede külge, on olnud juba kuskil kuu aega. Vahepeal lõikasin need lehed maha, mille ta vallutanud oli.Oli ka abi, aga nüüd jälle vohab. Siit siis ka küsimus, et vetikas on taimede küljes, siis kas abi ei oleks sellest kui viskan need taimed välja ja asendan uutega, sest mul akvas on ka noori taimi ja nende küljes ei ole vetikat, ainult vanemate. Loodan et saite mu segasest jutust aru. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 04, 2006 09:53 
Moderator
Kasutaja avatar

vietkong kirjutas:
Siit siis ka küsimus, et vetikas on taimede küljes, siis kas abi ei oleks sellest kui viskan need taimed välja ja asendan uutega, sest mul akvas on ka noori taimi ja nende küljes ei ole vetikat, ainult vanemate. Loodan et saite mu segasest jutust aru. :D

Ei, sellest pole abi. Kuni vetika jaoks on tingimused sobivad ilmub ta tasapisi ikka tagasi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 26, 2007 05:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul ka probleemiks mustvetikas, seda on ohtralt kruusal. Sain just suure portsu kenasid taimi ja nüüd olen probleemi ees - kas istutada taimed sisse ja riskida, et vetikas ka need vallutab (see oleks äärmiselt kahju) või eelnevalt ikkagi pesta kogu akva ja vahetada kruus. Vetikas hakkas vohama tõenäoliselt ebapiisava veevahetuse tõttu (eelmine aasta lihtsalt polnud aega).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 26, 2007 06:34 
Akvarist

Uuesti alustamine on muidugi võimalus ja vb ka vajalik, kui vetikas väga metsikult vohab, aga see ei päästa sind pikas perspektiivis kui probleemiks on vähene veevahetus. Kui sul on akvaariumis vetikale soodne keskond kasvamiseks siis ta seal ka kasvama hakkab. Soeta endale parem NO3-me test (kui suls seda pole) ja ürita NO3-me tase madal hoida. Testi ka oma vahetusvett NO3-me osas, võib juhtuda, et selles on NO3-me kaugelt rohkem, kui akvaariumis soovitatav. Kuna taimed tarbivad NO3-me väetisena, siis suur hulk taimi tuleb ainult abiks -- seda muidugi juhul, kui ka muud tingimused taimedel sobivad on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 26, 2007 07:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga mis saab vetikast, mis on kruusal, kõike välja noppida ei jõua, kui siis tervenisti kruus välja vahetada? Nüüd hakkan jälle tihedamini vett vahetama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 27, 2007 12:24 
Moderator

Pildid: 10
Mul ka üks vahe see habevetikas vohas.
Suuremad kivid ja kännud keetsin läbi, taimedel lõikasin vetikased lehed ära.
Aga pakun et kõige tõhusam on NO3 taset jälgida.
Niipea kui sain NO3 madalamaks, kadus ka habevetika vohamine, nüüd ainult mõni üksik tuust tekib nädalaga, aga selle saab veevahetuse käigus ära kraapida

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 27, 2007 11:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul praegu NO3 testi kuskilt võtta ei ole. Otsustasin kruusa ikkagi välja vahetada, sest kõiki tuustiga kruusatükke välja noppida ei jõua. Siis jälle taimedel vähem toitaineid "nokk kinni, saba lahti..." Praegu tundub, et selle nädalaga uusi tuuste juurde pole tekkinud.

Üles
 [ 36 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver