foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 37 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 14, 2014 03:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Just, kui üldse valida siis ikka õige sae.
Hetkel Tallinna akvapoodides saadaval olnud nii sae, chinese sae kui ka flying fox. Valida tuleks esimene.

Kuid ma ikkagi veel Stirlitz'ina mõtlen, vaagin ja kaalun seda sae asja. Mäletan veel liigagi hästi oma eelmiseid "musklimeestest" sae kalu. :)

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 14, 2014 06:26 
Akvarist

SAE sööb sul vetikat ainult noorelt . Sedagi ainult siis kui midagi süüa ei ole.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 18, 2014 07:57 
Akvarist

Habevetika vältimisel on siiani abi olnud valguse, CO2 ja biokoormuse omavahelise vahekorra muutmisest. Juba olemasolevat habevetikat olen tõrjunud EasyCarbo ja Chemihyd Des'iga.

Viimati muutis aht0, Esmaspäev Veebr 10, 2014 09:58, muudetud 4 korda kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 03, 2014 03:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Hetkel on varsti varsti juba kuu aega metsikust vetika puhastusaktsioonist möödas ja peaks ütlema et habevetika invasioon on justkui seiskunud. Igapäevaselt olen akvasse manustanud ~10ml Seachem Flourish Excel'it. Mõned habevetika tutid mis siin ja seal akvas veel vedelesid on enamjaolt närbunud olekus ja vaikselt haihtunud. Taimedelt, klaasidelt ja tehnika detailidelt on habevetikas kadunud. Juurikatega tegin ma nii et suurel puhastusaktsioonil küürisin need võimalikult puhtaks ja asetasin akvasse ümberpööratult. Juurika puhas pind jäi väljapoole ja habevetikast räsitud pool allapoole. Ei raatsinud juurikaid ära visata, ikkagi 1-aasta akvas vettinud ja paistab et corydorastele, otodele ja amano krevettidele need juurikad hirmsasti meeldivad. Muidugi ei tea ma kas see "kaval trikk" aitab või mitte kuid eeldan et need mõningad juurikatele jäänud habevetika tutid ei saa enam piisavalt valgust ja kasvujõudu ning surevad lõpuks välja. Loodan väga et see nii juhtubki.

Ostsin juurde ühe kiirekasvulise põhjataime Egeria densa. Kuna ma pole taimede tasandil eriliselt terav pliiats siis tekkisid mul siin taimede suhtes küsimused ja kahtlused.
Nimelt olen märganud et taimed on küll ilusad rohelised kuid kõikidel taimedel on lehekeste sees väikesed kaootilised augukesed, justkui oleks keegi neid taimi näksimas, nätsutamas ja augustamas käinud. Prügitigusid on akvas väga väga vähe, pea et polegi sest killerteod on enamus tigusid ära hävitanud.

Kas need taimede ära näritud lehed on tingitud ikkagi nähtamatutest prügitigudest, keemiast, välisfiltri max. vooluga tööst või mingitest teistest asjaoludest? :-k

Näiteks egeria densa oli algselt ostes ilus ja aukudeta lehtedega. Nüüd peale 2-nädalat akvas olekut on taim küll ilus kuid see eest aukudega lehtedes. Taimepallid (aegagropila linnaei) mis olid pea et terve aasta ilusad rohelised on tuhmunud ja muutunud räsituks ning rohekas pruunikaks. Fotosid mul hetkel taimedest veel tehtud pole.

Kuid akva üldpilt ilma jõleda habevetikata on ikka ilus vaadata sest on olemas endine võrdlus koos ohtra habevetikaga. :)

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 19, 2014 03:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
mul kah aegajalt tekkivad mingid augud taimedesse. Prügitigusi pole ja ei ole aru saanud millest see tekkib. Olen need lihtsalt ära lõiganud

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 19, 2014 08:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aukudega taimedes nii, et prügiteod tekkitavad neid ainult surnud või ebatervesse taimekudedesse.
Viga ei ole mitte tigudes, vaid taimede kasvatamise ebaoptimaalsetes tingimustes.
Prügiteod ei söö tervet ja elujõulist kõrgemate taimede kude!
Tigusid pole mõtet süüdistada.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 20, 2014 09:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Tundub jah pigem mingi toitaine puudumisest tingitud probleem (kui nüüd õigesti mäletan siis oli äkki kaaliumi puudus, mis augukesi põhjustas). Endal hakkas ka sammal mingi aeg hääbuma, algul lisasin ainult väetist ja oli väikseid taastumismärke, hiljem kui co2 lisama uuesti hakkasin hakkas kohe sammal jõudsalt kasvama.

Üles
 [ 37 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver