foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 30, 2013 12:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Jaan 22, 2012 03:22
Postitusi: 173
Pildid: 0
Asukoht: Saaremaa
Tänud huvi tundmast :) !
Kuidagi ei õnnestunud pruunvetikast lahti saada, lisaks hakkas kändudele tekkima habevetika sarnane (mitte küll tuttidena) pruunikas-must vetikas. Pesin kände mitmel korral survepesuriga, kuid lõpuks otsustasin lasta tal kasvada, isegi päris ilus oli. Kui vetikas oli juba päris pikaks kasvanud, sain ühelt toredalt foorumi-kasutajalt antsud (enda põhjakad andsin ära) ning esimese nädala jooksul hävitasid nad kogu vetika. Nii pruunvetika klaasidelt kui ka kändudel oleva tundmatu vetika. Kahjuks olid pinnataimed selleks ajaks juba niivõrd kahjustunud ja kalade poolt ära söödud, et ühtegi neist tänaseks enam alles ei ole. Kardhein kasvab üsna ilusti, kuid ikkagi muutub teatud aja jooksul pruunikaks ning veevahetuse käigus kärbin neid üsna palju. Ainus taim, mis on hakanud noori lehti ajama on Crinum calamistratum. Lisan siiani EasyCarbot. Isiklikult mulle tundub, et rohelust ja lopsakust see preparaat minu akvaariumitaimedele andnud ei ole, küll aga "venivad" rohkem. Nagu arvata oligi, siis mina taimekasvatusega hakkama ei saa. Ei ole siiani aru saanud, mis akvas valesti on. Kalad paistavad end hästi tundvat ning kasvavad ilusti. Testide näidud püsinud samad.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 30, 2013 10:08 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Apr 14, 2009 10:38
Postitusi: 114
Asukoht: Tallinn
Stabiilsus on ka omaette väärtus. Küll need taimed ka ükskord kasvama hakkavad. Kui NO3 on tõesti pikemat aega nii madal olnud, siis tõstaksin NO3 taseme vähemalt 10mg/l. Lihtne oleks seda teha kaaliumnitraadi (KNO3) lisamisega. Arvutused doseerimiseks leiab internetist, kaaliumnitraati saaks ka minu käest kui Tartu satute. Saaksin teile katsetamiseks anda ka EDTA 13% raudkelaati ja mikroväetist Plantex CSM+B

Ise ostsin kõik väetised kuivainena siit:
http://www.aquariumfertilizer.com/index.asp?Option1=cats&Edit=2&EditU=1&Regit=2

Ühest ostust jätkub eluks ajaks ja saan kõiki toitaineid vajadusel eraldi doseerida. Nii kaugelt tasub tellida ehk vaid neil kel palju taimi ja valmis vadalväetise ostmine läheb kulukaks.

Teoreetiliselt ei tohiks teil aga toitainete puudust olla, enamus kirevahvenaliste kasvataid on kimpus pigem liigsete, kuhjuvate toitainetega ja seepärast on papgoidega üsna tavaline 30 - 50% veevahetus nädalas. Minu arust on teil olukord siiski positiivne, kui kalad tunnevad end hästi ja veenäidud on stabiilsed. Sellest positsioonist on hea väikeste sammudega edasi liikuda. Edu!

Edit: soovitasin EasyCarbot, kuna täiendav CO2 võib kompenseerida puuduliku valgust. Üks hea inglisekeelne artikkel oma ala asjatundjatelt sel teemal asub siin:
http://www.bio-web.dk/ole_pedersen/pdf/PlantedAquaria_2001_2_22.pdf

Valguse puhul pole niivõrd oluline valgusallika võimsus wattides kui selle fotosünteetiliselt aktiivse kiirguse tase. Erinavate valgusallikate PAR-näitude kalkulaator asub siin;
http://www.defblog.se/LightCalculator/

Enam levinud akvaariumitaimede valguse vajadus PAR-ühikutes:
http://answers.seneye.com/en/Aquarium_help/what_is_PAR_%3F/fresh_water_plant_PAR_levels


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 04, 2013 11:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Jaan 22, 2012 03:22
Postitusi: 173
Pildid: 0
Asukoht: Saaremaa
Tänud linkide eest! Mulle tundub, et probleem on ikkagi mingit sorti vetikas, mis katab pinnataimede juured ning põhjataimede lehed. Kuna antsud puhastavad Crinum´i ilusti ära, siis seega ajab tema juba vaikselt uusi lehti. Kardheina pean iga veevahetusega kärpima kusagil 10cm juppideks, sest ülejäänud taimest muutub pruuniks. (Kindlasti on see kaetud vetikaga, sest käega taime puhastades tuleb see ära).
Vetikas ise näeb välja nagu habevetikas, kuid see kasvab ühtlaselt, mitte tuttidena. Kummaline on see, et klaasidel ja põhjapinnasel seda ei ole. Isegi väga ilus oli, mõtlesin lasta tal kännul kasvada, kuid antsud on nüüdseks teinud puhta töö :)


Üles
 Teema pealkiri: Re: Rauapuudus
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 19, 2014 02:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Jaan 22, 2012 03:22
Postitusi: 173
Pildid: 0
Asukoht: Saaremaa
Probleem on siiani sama :(


Üles
 Teema pealkiri: Re: Rauapuudus
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 25, 2014 01:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Jaan 16, 2013 04:48
Postitusi: 40
Pildid: 0
Asukoht: viljandimaa
Tere. Ei oska kindlalt küll lubada kas see sinu probleemi lahendab, aga soovitaksin proovida CHEMIHYD DES iga. Nimelt mul endal oli ka probleem habemega ja mõningad taimed kidusid. Pinnataimededest pistia suri täielikult välja ja limnoobiumist jäi ainult üks alles. Peale selle aine lisamist paari nädala jooksul oli vetikas kadunud ja taimed kasvasid mühinal. Näiteks limnoobium moodustas nädalaga juba kolm uut taime ja anubiastel uued lehed. Muidugi ma lisasin ka co väetise ja valguse pikemalt kui tavaliselt. Aga hägu kohapealt soovitan ka filtrit mitte nii tihti torkida.

_________________
200l ja 65l.


Üles
 [ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver