foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 43 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 02, 2011 10:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Korraga sa vist ehk tõesti liiga palju kalu sisse toodud. Mina oleks pigemini alustanud teoga ja siis vee teste teinud. Kuna aga kalad nüüd platsis, siis soovitaks ikka aegajalt noid veeteste teha. Paljugi võib seal muutuda.

Mis sorti guraamid Sul on? Kes on valge? On sinised marmorguraamid, pärl-, kuldguraamid... Viimased kasvavad suuremaks. See Sinu guraamide tants viitab pulmatantsule! Niimoodi peaks isane "hõõruma/masseerima" emaselt marja välja. Oleks hea, kui Sul oleks mingeid pinnataimi, kuhu isane oma mullidest pesa ehitab/kinnitab. Emane saab pärast marja heitmist isase käest peksa. Tal peaks olema koht, kuhu peituda.

Isase ja emase guraamil tavaliselt saab teha vahet uimede järgi. Isasel on teravamatipulised uimed.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 02, 2011 10:33 
Akvarist

Tänan!
Eks ma poest ostsin müüja soovituste järgi... Mul on valge guraam (arvan, et tüdruk) ja kaks kuldset (arvan, et poisid). Kuid see on puhtalt arvamine. Uimedest ma aru ei saa. Püüan siia pilte ka panna lähiajal.
Taimi on igasuguseid. Mullide tegemiseks peaks ruumi olema.
Kuidas see... peksasaamine välja näeb? Siin on nüüd küll appi! koht! Akvaarium pole ju nii suur, et emane saaks end päris ära peita. Ja kui kaua see peksa saamine kestab? Ja ilmselt, kui ikka läheb väikesteks kaladeks - siis tuleb nagunii tuua mingi eraldi akvaarium nende jaoks... Ja kuhu need pannakse hiljem? Poodi?
Asi hakkab kohe alguses natuke üle jõu käima. :oops: Aga mul on ikkagi suur soov selle kõigega tegelda ja vaatasingi juba poes ka suuremaid akvaariume... Mine tea, ehk saab minustki kord fänn. Praegu olen aga rohkem selline püüdlik roheline ja see värvus "peab vastu" ilmselt aastaid. Tundub, et akvaariumi elu on väga mitmekihiline ja tahab palju teadmisi.

Teste ma ei ostnud veel. Lähen ja teen seda lähipäevil. Aga kui testid näitavad, et vesi pole korras? Siis saan ikka ise selle korda ajada, ma loodan.

Kas saaksin ka kalade käitumise järgi midagi öelda? Et kuidas nad ennast tunnevad? Neoonid ujuvad kambakesi ringi, nagu turistide kamp. Coridorased rabistavad koristada ja vahepeal on liikumatud. Teod on väga tegusad. Guraamind on vahelduva eduga aktiivsed ja siis väga aktiivsed. Ja üks (suurem kuldne) tundub teisi terroriseerivat (eriti väikest kuldset). Valge on vahepeal väga rahulik, siis hakkab närviliselt süstima ja siis uuesti rahulik.
Selline on "kliiniline pilt". :)

Ahjaa, hommikul süüa andes sõid guraamid kõik toidu ära, neoonidele ja põhjapuhastajatele ei jätkunud midagi. Praegu on mul ainult kuivtoit. Lubati väga vähe panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2011 06:12 
Akvarist

Hirmutaks veel. :) Neoonid võivad hakata guraamisid nende niitidest kiskuma hakata ja uimi näksima - eriti kui nad nälga kipuvad jääma.

Tegelikult on hästi oluline lähipäevil endale soetada NO2 ja NH4 testid. Kui näidud üle ohtlike tasemete lähevad tuleb hakata veevahetusi tegema.

Praegu on pisut raske aru saada, mis guraamid need on. Kas neil on kolm suuremat musta laiku külje peal? Peksa saamise koha pealt võib mõelda ka mingi vaheseina või eraldaja peale. Tihedamad taimepuhmad on ka koht, kus emane varju võib leida. Siin on muidugi see teine isane probleemiks, kes siis oma agendat hakkab ajama kui alfa pesaga tegeleb. Kahe peale võivad nad daami päris ära vaevata. Ma arvan, et kui on kindlalt selgeks saanud nende kalade liik ja sugu siis tuleks ilmselt ühest isasest vabaneda - foorumis ära anda või müüa. Täieliku rahu huvides võib isegi ainult ühe kala alles jätta - algajale lihtsam. Väikeste kaladega on nii, et praeguses olukorras pannakse nad lihtsalt nahka. Selleks, et guraamide paljundamisega tegeleda peaks olema vähemalt kolm akvaariumit. See vist ei ole Sulle praegu jõukohane. Nitritite ja ammoniaagi probleem on ilmselt esialgu olulisem mure.

Kas Sa söödad helvestoitu, mis pinnale hulpima jääb? Coridorastele tuleks ilmselt ööseks tablett, mis põhja vajub panna. Või siis nii palju süüa anda, et midagi põhja ka vajub.

Aga võta asja rahulikult. Paanikaks pole põhjust, küll kõik korda saab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 05, 2011 03:14 
Akvarist

Tere.Rõõm kuulda,et kalad juba sees kuigi ehk pingutasid pisut üle alguse kohta.Guraamid agressiivsesed põhiliselt kudemise ajal,kui üks teist ainult ninaga vastu külge või kõhtu müksab,ei ole see veel agressiivsus.Paha on siis kui teist mööda akvat taga aetakse ja üldse rahu ei saa.Kudemiseks on vaja eraldi akvat,kust emane peale kudemist ära võetakse.Liik on Trichogaster trichopterus.Isasel on seljauim pisut pikem ja teravama otsaga,emasel laiem ja tömbi otsaga,müüja peab emasel ja isasel vahet tegema.Äkki võiks tõesti paar emast juurde ostma,aga osta mujalt,et ei oleks omavahel sugulased.Kui ostad veel kaks juurde,siis akvasse enam kalu juurde ei mahu.Paljunema võivad hakata,kui on umbes 10 cm pikad.Valged on pisut väiksemad ja õrnemad.Tartu mnt.poes nägin kollaseid,äsja tulnud.Pane peenikest graanulit ja kindlasti külmutatud daphniat,siis saavad neoonid ka (külmut toit kasulik kõigile) sägadele tablet.Mul 9 guraamit,ei mingeid muresid. Soovin edu!!! Ps testidest pole muidu mingit kasu kui ei ole ennast asjaga kurssi viinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 15, 2011 11:16 
Akvarist

Tere! Tänan soovituste eest!
Olen akvaariumiga päris ametis. Siin on nii meeldivat kui ka segavat... Kolm guraami... no ei saa omavahel läbi. Suurem kuldne on närviline ja ajab teisi taga, eriti saab vatti väike kuldne... kahju kohe! Mis soost keegi on - ma ei tee vahet. Ühesugused ikkagi justkui... Vahepeal on muidugi rahu ka. Põhjakoristajad ja neoonid - neil paistab küll hästi olevat. Tigudel ka.

Aga... täielik müstika - eile läks üks neoon tetrik KADUMA!!! Kadunud ja kõik. Enne oli neid 7, nüüd 6. Otsisime igalt poolt (akvaarimist ikka, mhkm), aga ei ole kusagil. Ometi... nad ei ole nii pisikesed, et guraamid nad nahka pista saaks. Ja üldse - erinevad kalad ei tunne üksteise vastu üldse mingit huvi praeguses koosluses.
Aga ometi üks armas neoon - kadunud!!! Müstika... Kuhu??? Teise kala suhu ei mahu, aga kusagil ei hulbi ka...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 15, 2011 02:32 
Akvarist

Rõõm kuulda üle pika aja.Mõtlesin just kirjutada ja huvi tunda.Eks see neoon peb ikka surnud olema,kui ei ole saanud välja hüpata.Otsi algul põhjast,taimede vahelt,pinnale tõuseb tavaliselt hiljem,guraamid neid kindlasti ei söö.See et agressiivsed on,on küll paha-äkki kõik isased?Muidugi võib isane emast ka kiusata.Mul nüüd omal ka kuri guraami,kusjuures T.leeri,kes peaks olema eriti arglik ja häbelik,aga kiusab endast poole suuremaid ja teisest liigist.Edu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 15, 2011 02:54 
Akvarist

Tere! Suur rõõm, et vastasid kohe! Aitäh! Olen neooni otsinud, aga seni leidmata. Dematerialiseerus..., mhkm... Huvitav, kas võib olla, et sõi liiga palju? Kui on ikkagi surnud kusagil, siis söömisest? Nad kisuvad nagu väikesed tolmuimejaid neid söögikillukesi endale suhu! Tore on muidugi vaadata: nagu linikud, vahel isegi tekikotid või lausa telgid aetakse suust sisse. :)

Äkki on tõesti kõik guraamid isased? Võtan siis 2 emast juurde? Kuigi tahaks pigem mõne teistsuguse kala tuua lisaks... Kuid seda tagaajamist on ka paha vaadata, emased ehk parandavad olukorda...
Kui väike kasvab, ehk siis muutuvad üldse võrdväärsemaks? Kuigi... ma annaks selle suure kohe kellelegi ära, kui keegi tahaks. Ta on VÄGA VÄGA ILUS! Täiesti kuldne ja akvaariumi ehe, aga... Suuremas akvaariumis ehk oleks rahulikum...

Muide, ma tahaks nüüd enda tuppa ka üht akvaariumi, aga see tuleb vist selline tavaline ümmargune, iluasjake rohkem... Aga nii palju nii huvitavaid kalu on poodides, et!

Soovin ka Sulle edu ja... mida Sina siis nüüd oma kurja guraamiga teed? Minu kuri vähemalt teiste kalade osas on täiesti ükskõikne, ainult omasugused tunduvad närvidele käivat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 15, 2011 04:37 
Akvarist

Tere.Sul võib õigus olla küll,väidetavalt sureb ülesöötmise tagajärjel kõige rohkem kalu,eriti kui on värske akva,kus filter veel täiega ei tööta.Kuigi tegelikult tavaliselt nad ikka põevad enne surma paar päeva(ei söö,hoiavad eraldi).Mida ma oma kurjamiga pihta hakkan ei oska öelda,ta praegu alles pubekas 6-8 cm, ehk rahuneb maha.Tavaliselt,kui akvas palju taimi,kuhu saab end peita,siis kiusamine pole suur mure Ei pea alati paikka!!!Ära seda väikest ümmargust akvat küll võta,see on kalapiinamine.Ma omale kalu juurde võtta ei saa,pigem peaks mõne ära andma!Tore jälle suhelda !

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 16, 2011 12:01 
Akvarist

Tere!
Need guraamid on täitsa metsikud selle väikese guraami kallal... Ausalt öeldes tuleb isegi nutt peale... Ma oleksin nõus nad kõik ära andma või mõned juurde ostma, kui sellest kasu oleks! Ajavad taga seda kõige väiksemat guraami... Mulle tundub, et see väike on juba täiesti läbi omadega, hoiab juba rohkem põhja või siis on päris üleval.
Plaanin homme vett vahetada. Aga üldiselt on nüüd olnud nukker meeleolu. Neoon on dematerialiseerunud ja väike guraam kogu aeg jahiojekt... Prõmmib vastu akvaariumiseinu... :( Sellest neooni kadumisest pole isegi nii väga midagi, aga inimesena on praegust vägivalda vaadata päris jahmatav... ja no mida teha! Tõstan väikse eraldi kusagile purki?...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 16, 2011 05:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Vähenda kindlasti guraamide arvu omal akvaariumis. Heal juhul saaksid akvaariumis pidada paari kui sedagi. Kaks emast oleks ka ok, kuid kalad peavad olema guraamide puhul sama suured, muidu juhtub see et väiksem kannatab vägivalla all.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 16, 2011 05:33 
Akvarist

Annan ära selle imelise kuldse guraami. Selle suure ja väga ilusa. Sellele, tundub, seal akvaariumis ruumi ei jätku... Või siis hoopis selle pisema? Sõnaga - kui keegi tahab, siis saab minu käest ühe guraami. Panen ka eraldi teemana üles.
Kolmest guraamist kolmas on mul valge, aga see tundub olevat rahulik, kiusab seda väikest ainult siis, kui suur teda ennast hakkab togima...
Palun, kes tahab - kohe annan ära!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 16, 2011 11:18 
Akvarist

Nii, leidsin vist inimese, kes selle kuldse guraami endale võtab... Nägin täna, et pisikese guraami uimi on näksitud... Kas need paranevad üldse?
Neil on raudselt kitsas siin! Selline kurb elu praegu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 17, 2011 09:02 
Akvarist

Jagan oma rõõmu - dematerialiseerunud neoontetrik on jälle materialiseerunud! :) Ta oli akvaariumi taga olevatest n.-ö puhastusjaama sahtlitest kõige väiksemas, paarisentimeetrises... On seal olnud 3-4 päeva. Täna tuli korraks pinnale ja valguse peegelduse järgi nägin. Voolikuga imesin välja!!!

Üles
 [ 43 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver