jaanely kirjutas:
ma ei ole küll mingi eriline tark vastama,alles päris algaja taimede kasvatamise koha pealt. minul on põhjaks liiv. akva on käinud u kuu aega ja taimed kasvavad nii mis mühiseb ja corydorastele meeldib. ainuke mure on mul liiva ajapikku kokku vajumise kohta,millest on ka siin juttu olnud. ühes teemas mainis keegi,et tal on tornteod,kes pinnast kobestavad ja seda probleemi ei ole. peaks endale ka mõne muretsema. aga see muld alla ja kruus peale tundub päris huvitav. eks see üks katsetamise asi ole - kellele meeldib,kellele teine. vali kõige meelepärasem välja,ja kui see ei sobi,siis vaheta.
Liiva kohta tean ise kah seda,et pinnas muutub selle pinnakattega anaeroobseks ja liiv ei tule kõne allagi minumeelest[ Igaks juhuks küsisin] ( olen proovinud koos torntigudega, kes peaks pinnast kobestama) aga minul sellest ei aidanud ning midagi välja ei tulnud.Tõenäoliselt lähen ma selle tee poolt, et valin kõige pealt põhja mulla ja siis kruus peale.
voynich kirjutas:
Mulda ei pea just akvaariumi põhja panema....
Taimed võib panna pisikestesse mulla täidetud "potikestesse" ka....peale paned natuke kive et muld laiali ei lähe......poti võib hiljem ära peita kivide alla
Tahaks päris näha mõnda akvaariumi kus nii väikeses on potid pandud, ausalt öelda ei kujuta nagu väga ettegi. Tõenäoliselt eks ta üks jubedus tuleks, aga muruga ei sa nagunii potte kasutada, muru peab ühtlaselt kogu pinna katma, pottidega jääks tühjad kohad ja see ei istu mitte kohe.
p6lts kirjutas:
No kuulge, lugege ikka varasemaid postitusi ka. Inimesel on plaanis ju muru kasvatada, st üldjuhul et suurem osa põhjast peaks taime täis kasvama, teiseks oli juttu 20 liitrisest akvaariumist. Kui väikesed lillepotte ja kui palju sa seda soovitades ette kujutasid?
Teemast ka: Mul Echinodorus tenellus igatahes mulla (täiesti suvaline metsast kaevatud muld) peal kasvab nii mis mühiseb. Küll tunduvalt suuremas kastis ja koos kaladega.
ei julge nagu just enda aiast kaevama minna, tont teab mis sealt saada võib, sul selle mullaga mingeid negatiivseid kogemusi pole olnud? ehk et ei juhtunud sellest midagi?siitkohalt küsiks siis kohe ära ka miks poest ostetud "must muld" parem on kui aiast kaevatud?
Lisaks ka seda,et hakkan kasvatama tõenäoliselt
Glossostigma Elatinoides-t ning
Eleocharis Parvula-tJa küsiks siitkohalt ka ära, milliseid väetisi lisad(kui lisad), mis sul veel peale mulla seal põhjas on?Ning kas sa ka lisad Co2 ?Ja küsiks ka ära et mitu w/l sul tuleb?
Küsiks veel ka, et äkki keegi teab kas nende torudega saab hea taimekasvu?
Philips TL Miniature T5 8w ning
Philips Aquarelle T5 8wVabandan ette kui väga lollid küsimused said!
Ette Tänades!
Uudisimulik Murukasvataja.