Ajuvabalt on minu akvaariumi rünnanud BBA vetikas, mustad tutsakad.
http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm - täpselt nagu siin lingil esimene vetikas BBA.
See elajas on paljunenud metsikul kiirusel, kui algusel arvasin et sinivetikas on tüütu (BGA - selline roheline lima taimede peal), siis eksisin...nüüd on alles majas tõsine tegija... võimatu on teda ära nokkida, kuna ta kinnitub ennast tugevalt taimedele ning taustale. Terve tagataust on ühtlase kihiga kaetud nende kuradi tupsudega.... proovisin täna neid nokkida sealt - asjatu vaev. Teste mul kahjuks võtta pole, peale 5in1 JBL... See näitab, et asjad on justkui normis. Kalad küll nokivad seda vetikat, aga sellest pole abi... kuna vetikat on PALJU.
Tõsiselt oleks vaja abi asjateadjatelt, kes oskaks soovitada midagi, mis sellele neetud vetikale halvasti võiks mõjuda, kuna terve akvaariumi pilt on lõppude lõpuks rikutud, kuna valitsevad mustad tupsud. Neetud ma ütlen, kõik algas ometi toredalt, minu suur akvaariumi karjäär ja nüüd on juba tahtmine asjale käega lüüa, kuna minu ideed on otsas. CO2 süsteem oleks tore, aga miskisuguse pärmihakatisega ei tahaks oma tuba õhku lasta ja ballooniga korralik süsteem maksab 2x rohkem, kui mu akvaarium kokku läks, pole päris odav lõbu. Aga tõesti, keegi ehk oskab midagi soovitada ? ...Väetisi ega mingeid asju ma sinna valanud pole, CO2 pole lisanud, õhupumpa kah pole. Toitu annan 1x päevas,vett vahetan 20% nädalas 1 korraga.
Kas Flourish Exceli kasutamine võiks ennast õigustada? Googeldades nagu sain aru, et üsna paljud on selle abil vetikast lahti saanud.