foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 32 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 31, 2009 09:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

On ka selline tegelane akvas. Kui asjale sai co2 lisatud asi aeglustus ning nüüdseks on asja levik seisma jäänud. Uued lehed/varred taimedel on ilusad puhtad. Kusjuures mina mingit erilist vetika tõrjumist harjamise ja lehtede lõikamise näol ei teinud. va paar eriti karvast lehte.
Olid siis akvas ka veel guppyd ja platyd, kes on enamuse vetikast juureni maha närisid. Kui muidu on paastupäev pühapäev, siis selles akvas laiendasin asja ka laupäevani ning vetikas kadus veelgi kiiremini.
Nüüd lehtedel järgi vaid mustad täpid, mis kujutavad endalst siis vetika "juuri" või kiinitust lehel.
Kui lõpuks piisavalt uudi ilusaid lehti, siis lõikan vanad ära ning asi jälle ilus/puhas :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 01, 2009 12:35 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Minul isiklikult oli sama probleem ja hankisin 2 SAEd ja probleem kadus ning pole siiani ühtki habevetikat näinud!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 02, 2009 01:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan kõiki, kes vaevusid vastama nii põhjalikult. Loodan, väga abi saada siit vastustest ja üritan koduste vahenditega omale CO2 süsteemi ehitada (kindlasti mitte uinamuina, vaid võtan mõne inimesega siit foorumist ühendust - praegu oleks hea aeg kellegil käsi tõsta ja end vabatahtlikuna ette pakkuda, et natukene mind koolitada selle koha pealt!). Lisaks hangin ka need 2 SAE.d endale ja vaatan, mis tööd nad teevad. Kui isegi ei teegi midagi...siis väike vaheldus Corydorastest....

Kalad: 2 discust, neoonid, 2 corydorast,2 antsu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 02, 2009 09:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Co2 tegemisest väga põhjalikult kirjutatud, et ei oskagi enam rohkem küsida:P

/tehnika/17566/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 02, 2009 06:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täiesti tore! Motiivi tuleb aina juurde... nüüd hakkas kuradi alumine filtri sissevõtu koht akvaariumil lekkima... korralikult nirisema :!: :!: :!: Oleks ta ülemine toru koht, saaks vett langetada ja lasta kuidavada ja uus silikoon...aga kuda ma teda nüüd peaks paikama, kui aina vett niriseb läbi .... silikooni ei saa eales sinna niimoodi panna, kui pind märg ja vett tuleb läbi. Tõenäoliselt muud polegi, kui akvast vesi välja ja kõik otsast peale alustada. Kõik lihtsalt läheb radabidi allamäge...

Kas tartus saaks keegi kalu hoiule võtta? ... põhiliselt discused...teised võin ka ära anda/müüa...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 21, 2009 10:49 
Akvarist

Minu lugu selle tüütusega on selline, et korjasin habevetika oma akvasse poest, kust sai ostetud kalu ja kilekotti sattus, vaid üks tutt seda samust. Siinkohal ütleksingi, et kui kalu ostate siis veenduge, et teie akvaariumisse ei satuks koos kaladega muud sodi.

Niisiis olin valla päästnud Pandora laeka, umbes kuuga oli vetikas end mõnusalt tundma hakanud ja paljunes hästi. Algul oli isegi seda natuke ilus vaadata, kuna mu akvas oli vähe taimi ja lohakusest ei viitsinud ka asjaga tegeleda aga varsti oli põhi, taimed, suuremad kivid, termomeeter ühesõnaga kõik pruuni vetikaga üsnagi korralikult kaetud. Üks vetika kiire arengu põhjus oli ka see, et CO tase oli madal.

Ühel ilusal päeval võtsin nõuks akvaariumis kord majja lüüa ja tegutsesin järgmiselt. Hävitasin kõik, mis akvast koos vetikaga kätte sain, taimed, kivid, termomeetri ning osa põhjakruusast.
Akva tühjaks tehtud, seadsin sammud Tartu mnt. poodi, kindla kavatsusega osta SAE-d kes on teada-tuntud vetikaõgijad aga läks nii, et kui olin müüjale oma loo ära rääkinud soovitas ta hoopis sellist preparaati nagu Azoo „Brush algea killer” (http://www.aquariumproducts.com.au/cata ... 4&catID=39).

Kuna mina ei ole varem keemiaga akvas toimetanud siis natuke kartsin seda kasutada aga müüja sõnul olle see ohutu nii taimedele kui kaladele, väljaarvatud põjakoristajad ja krabilised kellele peaks leidma ajutise kodu. Müüja suutis mind edukalt veenda ja ostingi selle väikse punase korgiga pudelikese.

Edasi toimisin sedapsi, et vahetasin nitraadi filtri, viisin põhjakoristaja sõbra juurde kuuks ajaks puhkama ja asusin mürgitama. Kolme nädala jooksul, 2 tilka päevas, 100 liitri vee kohta. Mürgitamise ajal peab vett vahetama tihemini kui muidu, iga 3-4 päeva järel 25% vett on täitsa piisav. Iga veevahetuse ajal vahetasin loomulikult ka filtivatti. Kahe nädala jooksul hakkas see pruun tüütus pehmemaks ja heledamaks muutuma ning 4-5 nädalaga saingi akva habemest priiks. Päris unarusse ei tasuks jätta ka käsitsi väljakorjamist, sifoonimise käigus põhja üles keerutades tuleb üksikuid habeme tutte seniajani välja ja selle peab lihtsalt kiiresti käsitsi välja korjama.

Viis nädalat hiljem tõin tagasi põhjakoristaja, kes elab kenasti siiani. Sai ostetud ka uued taimed sisse, mis püsivad kenasti puhtad. Taimega ostsin kaasa pudeli Excelit, mis tundub ka igavesti vinge vedelik olema. Profülaktika mõttes lisangi nüüd pool korgi täit „Excelit” päevas ja 1 tilk „Brush Algea Killerit” 100 liitri vee kohta korra nädalas. Siiani on kõik toiminud hästi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 21, 2009 11:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kusjuures mul on ka see vetikas akvasse tekkinud... avastasin õunatigude kodade pealt suured-suured tupsud :shock: Nopin kõik ära, kasvavad tagasi! Ja nii pean ma oma tigusid puhtaks noppima pea iga nädal. Mujal see vetikas varem ei kasvanud aga nüüd on löönud ka wendtii leheäärtele ja ühele anubiasele on hakanud ka "hambaid sisse lööma" :cry:

On see võimalik, et samade tupsutavate tigudega transporteerus kaasa ka vetikas :?:
Või pigem on selle teke kuidagi "loomulik" asjade käik... ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 21, 2009 11:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu kogemus sellega on väga kummaline :?
Idee järgi tekib ju vetikas just kehvade akva tingimuste juures. Kuid mulle tundub, et mul just vastupidi. Nimelt suures kastis(340L, hulga taimi, regul. veevahetus, co2, korralik valgustus, mässan väetisega) möllab habe korralikult. Samas väikses(60L, oluliselt vähem taimi, pidevalt unustan reg. veevahetused, pole co2-e, vesi toatemp, nigelam valgus) ei ela ega sure. Need tutikesed, mis olid need on siiani, kuid juurde pole tekkinud.
Nii et ei teagi nüüd mida teha. Üks põhjust, miks tekkis suurem puhang habemel oli kindlasti kuna paigutasin taimi ümber ja seoses sellega ajasin ka juureväetise pallid vees laiali.
Ise käin ja nokin samuti tutte ära ja kui mõni taimeleht on ikka väga karvane, siis lähen kääridega kallale. Praeguseks on jälle maha rahunenud habeme paljunemine, loodan et see ka nii jääb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 21, 2009 11:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

See habevetikas on ikka paras tegelane nagu võib välja lugeda erinevate kasutajate hinnanguil. Jutte sellest vabanemiseks on niivõrd palju, et kinni ei oska kusagilt haarata, seda keemiat ei taha ka toppida nii väga sisse. Niigi müüja suutis pähe määrida miskit tabletid (AlgoStop 2tk) mis hetkel nädala jagu on sees olnud. Praegu pole midagi märgata, elu on sama. Kõige hullem ongi, et tagataust on täiesti kaetud habevetikaga ning maha teda sealt ei saa... isegi mitte käsitsi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 21, 2009 11:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

minul oli see ühe taime peal täpselt 1 öö :D mu 2 SAE'd suht hävitasid selle :D

200L 2x SAE,2x Ancistrus,2x Pelvicachromis pulcher,1x Pterophyllum scalare,4x Gymnocorymbus ternetzi,6x Nematobrycon palmeri,4x Hyphessobrycon herbertaxelrodi,4x Paracheirodon innesi,1x Platydoras costatus

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 19, 2009 02:40 
endal oli sama situatsioon, kus tagataustaks on kivid ning kogu tagataust uputas karvvetikast. lahti saamiseks kulus vaid 2 nädalat. akvaariumis oli korraga 2 tegurit: 1) kasutusel oli välisfiltris JBL Clearmec Plus ja 2) akvaariumis oli korraga 3 Plecostamust. Clearmec peatas seega vetikate kasvu ja Plecod hävitasid karvvetika? tõenäoliselt nii see oli, kindlalt öelda ei julge.

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 02, 2009 02:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas keegfi teab, kuskohas praegu oleks SAE'sid saada?
Prooviks kah enne leebemaid variante kui päris keemiaga lammutamiseks läheks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 14, 2009 03:57 
Akvarist

Viljandit/Tartut ei tea aga Tallinnas, Tartu mnt. poes oli siin mingi aeg veel terve akva täis neid. Müüjalt tuleb küsida, see akva on tagatoas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 15, 2009 09:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

mis loomad need SAE-d on? Ma tean Jonsered ja Husquvarna saage aga see vist pole päris see...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 15, 2009 09:34 
SAE ehk Siamese Algae Eater
Link: http://www.aquahobby.com/gallery/e_sae.php

Üles
 [ 32 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis