-Karl- kirjutas:
vaadates su esimese postituses väljatoodud vee parameetreid on fosfaati küll vajaka, seda eriti nii suure nitraadi sisalduse juures.
P mul varem ei olnud muud kui Tropica Nutrition+ koostises ja seda siis lisasin, seal on aga P mingis suhtes N ja muudesse lisadesse. Kui N juba piisavalt palju siis ei saa ka seda vedelikku juurde panna. N 10 ja 20 vahel võiks veel normaalne olla, üle 40 vast juba seda liiga palju. N on mul 10 ja 25 vahel seni kõikunud.
N ja P suhtest olen lugenud vastakaid arvamusi Kui see ideaalne suhe peaks olema 1/13 siis võiks mul tõesti olla selle juures P 1,5.. ehk oi oi oi kui palju.
Nüüd siis mul olemas P eraldi komponendina. Tundub et P kipub olema väga kiiresti tarbitav lisand, või siis tegelevad taimed selle "põuajärgse" varumisega.
K suhtes olen eeldanud, et sellest kogusest mida Ferropol, või Nutr.+ sisaldab peaks piisama, iseenesest tema defitsiidile omaseid nähte ei ole.
Sain ka K eraldi komponendina ja hakkan seda siis ka eraldi sisse surama, Iseenesest see ei ole ka kahjuks kui natuke rohkem olemas on.
Mis puutub mu esimest spekulatsiooni kaltsiumi puudusesse, siis on ilmnenud veel üks tundemärk mis pisut sellele viitab.
Echinodorus bleheri uus leht (~3 päeva kasvanud) on absoluutselt valkjas, isegi kollaseks on seda raske nimetada. Ainus seletus selle kohta netist on "extreme calcium deficency".
Tsiteeri:
I have seen an extreme Calcium deficiency which resulted in a sword plant where new leaves were growing in almost completely white.
http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_nutrient.htmIkka raske uskuda, aga peab tegema testi, sellest taastumisel peaks olema ka kohe uute lehtede pealt näha. ehk siis mõne päevaga.
Mis käepärastest ainetest võiks kaltsiumi saada, mõtlesin munakoore ja mõna merekarbi ära uhmerdada ja puru taime ümber puistada. Aga kas purust piisab, kuidas see lahustub ?