puruvana kirjutas:
... kaltsiumipuudust (ilmselt tegu siis kaltsiumi kättesaadavusega) võib esineda kaaliumiga üleväetamise korral. Taimede põõsasjaks muutumist, keerdumist ja muid viperusi võib põhjustada ka mõningate mikroelementide puudus (või selle omastamise raskus), nt. vask, tsink, boor....Nende viimaste kättesaadavust pärisib aga liigselt aluseline keskkond. Kui ma nüüd midagi sassi ei ajanud
Kaaliumit juurde ei ole pannud seniajani. esimest korda sai juurde lisatud esmaspäeval, saanud ainult selle osa mis Ferropoli sees, ehk K üleväätamist ei usu.
Samas Kaaliumi puudus peaks ilmema rohkem vanadel lehtedel mitte uuel kasvul.
CO2 lisan balloonist juba 1,5 kuud ja PH on 6,9 ja 7 kandis juba pikemat aega, ehk ka aluselist keskona ei ole.
Kahtlus on jäänud veel P ja N tasakaal, kui see peaks mõjutama midagi. No3 on olnud 10-20 vahel vahel harva 25. Samas PO4 testi (sera oma) olen harva saanud midagi üldse näitama, st et P on olnud enamasti vaeguses.
P puudus peaks aga pärsima kasvu, aegajalt põhjustama tumedat värvi, või sarnane N puudusele... nagu ka päris selliseid sümptomeid pole.
indrek kirjutas:
Fe 0,5 on jah palju. minu kogemuste järgi raua näit ei püsinud kunagi vaid kahanes alati peaaegu olematuks. 0,5 oleksin näiduks saanud ehk kohe peale väetamist teste tehes.
Kõigub jah. 0,5 lugesin testi pealt, kus oli kirjelduses kirjas et ideaalne taimedele. 0,1 peal oli kirjas et hakka kohe väetama. Hiljem uurinud siis 0,1-0,5+ on see mida erinevad soovitavad. mul sageli keskmine näit 0,25 kandis, väetist saab kolm korda nädalas.
indrek kirjutas:
P puudusega tegu ei tohiks nagu olla - uued lehed võiks siis hoopis tumerohelised tulla.
kui sa fosforit pidevalt lisad ja see kuhugi kaob, siis see nagu viitaks ka mingile probleemile.
Fosforit hakkasin lisama kaks nädalat tagasi, samas kogus ei ole olnud ka selline et see peaks seda näiteks 1,5mg/l peale tõstma. eeldada võib ka et kui on selle puuduseg tegemist olnud siis taimed esimesed 2 nädalat koguvad seda varuks ja siis peale seda peaks selle omistamine tunduvalt vähenema.
TV kirjutas:
Pakuks omalt poolt kah et esmalt võiks proovida kaaliumi lisada. Kui tõesti ka see ei aita siis kahtlustaks sama mis tv, ehk siis mingit komponenti on saanud liiga palju ning see takistab teiste omastamist.
Kaalimit hakkan panema eraldi, seni pole saanud. Kui aga midagi üle on siis sel juhul peab olema kraani vesi selline, mis sisaldab mingeid aineid liigselt.
TV kirjutas:
JBL soovitab oma testis jälgida reaktsioon toimumise kiirust
Mul on küll Sera test, aga toimib aeglaselt. võtab tükk aega kui roosaks läheb ja näitu loen 10min pärast nagu seal õpetatud.
Ühesõnaga strateegia teinud sellise.
* Katsun saada NO3 madalamaks.
* Lisan Kaaliumit, keskmise soovitusliku annuse paki pealt lugedes.
* Lisan Fosforit, et saada PO4 paremasse tasakaalu N suhtes.
* Seachem Flourish (koos tracega) Ferropoli asemel
Vaatame mida nädala pärast toimunud on.
Või, kui arvate et midagi on küllast siis järsku on probleem nendes Trace elementides Ferropol24, (iga päev 2 tilkka)