foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 38 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: puujuurikad?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2004 09:44 
Akvarist

tere!selline küsimus,et kas need puujuurikad mida akva poes müüjakse on mõeldud vette panekuks?mina panin ja vesi läks kollaseks.siis keetsin neid natuke aga ega see ei mõjunud küll.piltide pealt vaatan,et mõndadel on nad ju vees.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2004 05:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

no muidugi kuhu sa nad siis veel paned kui mitte vette? aga ennem vette panekut peab seda hoidma paar nädalat panges et ta vettiks!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2004 06:35 
Akvarist

Minul läks ka vesi pruuniks ja mulle see isegi meeldis. Selline päevitunud värvitoon. Aga jah, mida kauem neid leotad, seda vähem värvi annavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2004 06:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul ei muutnud vesi ültse värvi. Korraks lasin kännu keema ja kohe panin akvaariumisse kividega põhjakülge kinni. See polnud ka poest ostetud känd vaid tööõpetuse klassist laenatud võetud mingi dekoratiivjuurikas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 20, 2004 08:46 
Akvarist

ma arvasin ,et nad on mõeldud rohkem kilpkonna akvaariumi silla peale ilustuseks.kuna ma sain need kaasa selllelt inimeselt kellekäest ostsin kipsi akva.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 10, 2004 11:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Visuaalselt on selline korralik ront akvaariumis vägagi atraktiivne, aga... Peab arvestama, et puit on nagu käsn, mis endasse kõiksugu aineid imeb. Ja kui need ained, mida sa kasutasid olid nö. tõrjeks (seega välkefektiks) ja isegi kui sa vahetasid seejärel ka osa veest, siis see juurikas on ikka pea sama kõrge saastatuse kontsentratsiooniga kui enne. Rääkimata sellest, et teab kust hangitud kaunistus võib tegelikult olla tõeline bakterioloogiline relev. Nii, et... esmalt kõva desinfitseerimine (parim on keetmine ja mida kauem seda parem). Aeg-ajalt tuleks seda protseduuri hoolduse käigus ka korrata. Samasse armastavad ka teised tülikad külalised (teod, jm. parasiidid) end sisse seada.
Ise loobusin aastase kogemuse ja tüli järel. Praeguses akvaariumis kasutan Back to Nature Amasoonase tausta (milline suuremalt jaolt üks pirakas juurikas ongi) ja olen väga rahul. Kestab ka kõiksugu keemiat ja aja jooksul näitab üha premat ilmet - nagu vana vein. Ja ei ima sisse midagi. Aga muidugi, nagu ikka - hea kipub ka kallis olema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 01, 2004 07:36 
Akvarist

Kaua rahvas juurikaid keetnud on keskmiselt?
Panin ka enda oma keema ja kuna pott nii väike et korraga sisse ei mahtunud keetsin kõiki osi kordamöödi kokku umbes 5-6tundi (või rohkemgi). Ei taha pruuni vett ka omale ja ega peale seda muu ei aita kui veevahetus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 02, 2004 10:10 
Akvarist

Mina ei keetnud üldse. Ligunes nädal aega ämbris, iga päev vahetasin vett.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 02, 2004 11:46 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 11
Mangroovijuurikat keetsin kolm korda, pooletunniste tsüklitega. Iga kord ajas vee tublisti pruuniks ja määris poti ära. Pärast seisis mitu nädalat veeämbris, kus juures avaldus hea omadus: alandab pH'd. Pidavat ka vett pehmendama?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 21, 2004 05:05 
Akvarist

IMHO (minu arvates),nad ei pehmenda oluliselt vett.Kaob puhver,aga sulfaadid jäävad alles.Seega muutus ei tundu olulisena olevana.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 04, 2004 12:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

aga üx küssa: kui mul on 2 ancistrust siis kui kaua nad selle kännuta/puurondita akkama saavad? mul see olemas,aga vaja leotada veel..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 04, 2004 01:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul pole ühtki ronti kunagi olnud. Tartus vanemate juures elavad ancud ilma rondita juba palju aastaid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 04, 2004 07:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas keegi okaspuud pole akvaariumisse pannud. Nimelt mul väga kena juurikas aga kuusk. Keetmisega peaks enamus vaiku välja keema aga enne kogenumate akvaristide arvamuse kuulmata ei julgend sisse panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 04, 2004 10:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

aga ancistrustele ju vaja seda juurikat? naq ma kuulnud/lugenud olen, on see sellex,et nad tselloloosi(või midagi taolist) saaxid ja seda juurikat raspeldada saax.. või ma exin?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 05, 2004 12:13 
Akvarist

Selles osas et ancistrustele seda juurikat vaja läheb võiks vaielda. Tselluloos ei ole midagi muud kui taimeraku kesta põhikoostisosa. Seega tselluloosi saab ancistrus kahtlemata kõige rohkem taimsest toidust. Ancu toit aga sellest ju põhiliselt koosnebki. Lugege pisut kalatoidu pakendeid seal on taimne osa täiesti olemas. Tselluloos aitab kindlasti kaasa seedimisle, kuid ise energiallikas ei ole sest me kõrgemad loomad ei suuda seda kuidagi seedida. Juurikas tselluloosiallikana - :D= reklaamjutt oste kallis vajalik juurikas...

P.S. Aga see juurikas on kahtlemata väga ilus akvaariumi kujunduselement, annab veele pisut tooni ja mõjutab pH-d

Üles
 [ 38 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver