foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 38 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 06, 2004 09:15 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
hmm...minu isiklik ront käigus 4-dat aastat - siiani lagunemise märke ei ilmuta,ehkki teda vette ja välja solgutatud päris hea mitu korda (tegu aafrika soorondiga). Kunagi sai katsetatud ka eesti rondiga (selline pisem oli) ja tõesti kiiresti lagunes ära (max 6 kuud sai olla akvas ja kui välja tõstsin oli täiesti pehme) nii et siinkohal sul alger on õigus küll,et aafrika ront on vastupidavam kui kohalik

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 06, 2004 10:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma naq mõtlesin,et neil seda vaja. Olen tõesti kuulnud(lugenud jne. Ega ma tegelt ei teadnudgi,mis see tselluloos on :oops: (Täitsatotu alles):)
Ja ma tean küll,mis ancude toidusisaldus on. Aga mul see juba olemas(juurikas) ja kavatsen nati veel leotada ja siis askvasse panna(kasvõi dekoratsioonix,kuigi isegi ancudel seda vaja pole). Ja taimi üritan ka kunagi sellel kasvatama akata. ostsin selle tartu loomakauplusest(lõunakeskusest) ja puutüüpi ei tea.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 21, 2004 12:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen omad juurikad kõik ise otsinud. Viimased olid vist kuusest. Vana känd mis oli pealt juba päris pehme. Seest aga väga ilus. Peale korraliku puhastamist ja leotamist said väga ilusad. Akvaariuis annavad küll veidi värvi, kuid seda järjest vähem ja piraajad näevad selles vees head välja. Üks hea omadus on kodumaistel veel - otsi suur tahad. Suures akvaariumis näevad need poest ostetud jupid imelikud välja. Muidugi jääb risk mingi jama akvaariumisse vedada. Ei tea, kas kasuks tuli aga kändu lammutasin talvel peale külmasid ja igaks juhuks keetsin ka.

- saavad kohe varsti 140x50x50 -

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 25, 2004 08:09 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

ilusaid juurikaid saab lillepoodidest,kus tehakse ka kimpe.seal paemiselt soojuurikad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 25, 2004 09:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kusjuures on jah ilusad lillekates ... ise kah vaatasin neid peenemat sorti kõveraid juurikaid ja oksi ... ägedad ... oleks akva põhjas ruumi rohkem :D
aga ega nad vist ise põhja ei vaju ... peab miskite kivide alla panema otsa ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 09, 2006 11:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jätkaks seda vana teemat:
Kasutades otsingut leidsin foorumist mitmeid teemasid juurikate kohta ja enamus sai läbi loetud - kuid põhjalik vastus jäi nagu leidmata.

Lugu järgmine - plaan sügisel uude kohta elama kolides soetada endale akvaarium (~400 - 500L) ja vaikselt olen juba selle nimel tegutsenud - foorumit sirminud, reisidelt huvitavaid kive kogunud ja nüüd leidsin huvitava juurika.

Nagu ikka kõige suuremaks miinuseks asja juures on vast see et tegu on männi juurikaga (vaigused puud ei pidavat just sobima).
Siiski foorumist võib välja lugeda, et paljud siiski kasutavad ka männi ja kuuse juurikaid.

Sooviks selle kohapealt kogemusi, tagajärgi kuulda - kes on omanud sellist juurikat akvas.

Kuna juurikas ise on suht huvitava kujuga ei tahaks tast loobuda:
Pilt
Pilt

Kuna akva soetamiseni on veel piisavalt aega siis võin teda suht pikalt leotada ja ka mitmeid kordi keeta - aga kui asjatundjad ikka ei soovita ju siis tuleb tast loobuda.
Juurikas muidu ise suht tugev - mädanemis nähte ei ole - nagu teiselt pildilt (ristlõikelt) näha siis paistab suht eluline veel olema.

Ootaks esmaseid sooviusi kuidas edasi käituda?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 10, 2006 09:10 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
AT kirjutas:
Sooviks selle kohapealt kogemusi, tagajärgi kuulda - kes on omanud sellist juurikat akvas.

oli päris suur kuuse (vist) juurikas aasta aega akvaariumis. vett ei värvinud küll kunagi. miskit muud halba ei tea ka eriti ette näidata.
kui siis ehk oli mul tema pärast miskit sodi akvaariumis höljumas, aga kindla peale ei saa väita.

Tsiteeri:
Juurikas muidu ise suht tugev - mädanemis nähte ei ole - nagu teiselt pildilt (ristlõikelt) näha siis paistab suht eluline veel olema.

Ootaks esmaseid sooviusi kuidas edasi käituda?

no kui puu on ikka tugev, et küünega jälge sisse vajutada ei saa, siis ei näe pöhjust miks ei tohiks.
eelnevalt kuskile pikemale ligunemisele paneks küll.

indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 10, 2006 08:30 
Akvarist

Tsiteeri:

no kui puu on ikka tugev, et küünega jälge sisse vajutada ei saa, siis ei näe pöhjust miks ei tohiks.
eelnevalt kuskile pikemale ligunemisele paneks küll.

indrek

Puidule muljub nii toorelt, kuivatatult kui ka kõdunemisprotsessil küüne sisse :?

225L- 1 synodontis(emane), mõõksabad, platy'd, gupid, 1 black-tetra, ancistrused, õunteod
kujundus:peenike kruus, kivid, elustaimed

Üles
 [ 38 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver