anu_t kirjutas:
Näidake mulle seda "teadusikku allikat" palun. Siiamaani olen kuulnud ainult kuulujutte stiilis "keegi kuskil rääkis/kirjutas".
Kui sa oled ainult kuulujutte kuulnud, siis on kurb.
Ma väga vabandan, aga mul pole ühtegi viidet käepärast.
Kui oleks saanud konkreetsem olla, oleks toonud näiteid. Neid oleks palju.
Kui ette jääb, siis postitan. Spetsiaalselt selle vestluse jaoks otsima ei hakka. Kui sind see teema huvitab ja on aega otsida, siis leiad nagunii ise ka.
Ma ei indekseeri oma teadmiste allikaid ja seetõttu sulle täpseid viiteid kohe käepärast pole. Info on pärit erinevatest põhjalikest raamatutest ja leidnud kinnitust ka erinevate elektrooniliste meediate vahendusel. Olen vastaval teemal avaldatud kirjutisi üsna palju lugenud, kuid sellest on juba omajagu aega möödas, et ilma allikaid uuesti läbivaatamata kohe viidata ei saa
Seepärast ongi tulevikus plaanis ülevaatlik viidetega teadmistebaas tekitada, aga nagu ikka, jääb asi vaba aja puudumise taha
Seni on ka minu väited ja mõtted kuulujutud ja isegi kui ma viitaks, siis oleks need seni ikkagi kuulujutud, kuni lugeja neid ise kontrollib
Ma ei näe ka mingit põhjust, miks keegi peaks minu juttu ilma ise kontrollimata või kaasamõtlemata uskuma.
Ma arvan, et kui sa loed mõnda Loricariidae-spetsiifilist raamatut, siis satud ise ka nende väidete otsa. Kas kirjutatut uskuda või mitte, on muidugi igaühe enda asi. Kuulujutuks/marketinguks tembeldamine ilma vastupidise tõestamiseta võrdub kuulujuttude levitamisega.
Kui sul jääb hinge kripeldama, et kummal on õigus, siis uuri ise edasi.
Minul ei kripelda, sest olen tänu varasematele uurimistele kindel ja seega pole stiimulit oma aega hetkel sellele kulutada. Mul on niigi palju materjali veel läbi lugemata