berta kirjutas:
Kui kaua need Tormec Active graanulid vastu peavad?
Nende koduleht väidab, et 3-6 kuud on hooleta, sõltuvalt kui tugevat toimet tahad. Mina pean kahjuks oma kogemusest ütlema, et esimene nädal on okei, seejärel aga hakkab ph ikka vaikselt tõusma. Kahtlustan väga, et mitte graanulid pole süüdi, vaid mu pinnas on see, mis tasakesi ph taset tõstab (kivid olen kõik üle testinud), peaks testima seda, pole jõudnud seni. Siit foorumist olen kuskilt lugenud ka, et normaalses akvas toimivad need turbagraanulid ligi kuu aega.
P.S. Matten, see Aquanova Black Plant Soil, mille ostsid, ei ole spets.krevetiakva pinnas, vaid väetatud taimepinnas. Meil Eestis müüdav minu teada ainus spets.krevetipinnas nime all Aqua-Art Shrimp Soil, mida Eestis müüb vaid Aquadisain. Aga kui plaanid ka taimedele rõhku panna, siis Aquanova hea ost. Odavam ka kõvasti. Lisaks - kirjade järgi on toime mõlemal sarnane, vee ph taset 7.0 (Aquanova) või alla selle hoida (Aquanova lubab kergelt alla 7.0, Aqua-Art lubab puhverdada ph taseme 6.5 peale). Aqua-Art pinnast lihtsalt ei pea enne lisamist pesema juhendi järgi, Aquanova oma tuleb enne lisamist läbi loputada.