Andryk, aitäh soovituse eest. Mul hetkel seisabki kõik testimiste taga ja akva on sissetöötamise staadiumis ka. Oliver Knott pinnasega võrdlesin ja nii palju kui andmeid pakendil oli tundus tegevat sama. Ma tõepoolest loodan et siin mingit konksu ei ole, mis CRS'idele fataalseks osutuda võib.
Ma loodan, et ma ei tee kurja kui lisan siia siksu käest saadud info(esialgne allikas Aquadisain omanik), kus on toodud välja spetsiaalselt krevettidele mõeldud pinnase Aqua Art Shrimp Sand ja Aqua Nova Black Plant Soil erinevused.
Tsiteeri:
Aqua-Art Shrimp Sand ja Aqua Nova Black Plant Soil on täiesti erinevad substraadid, sest üks on vulkaanilava ja teine on granuleeritud muld.
Omalt poolt võin lisada, et Aqua Nova graanulid lähevad mõne aja pärast katki, aga Aqua-Art Shrimp Sand on pika kestvusajaga ja graanulid hoiavad oma vormi päris kaua aega (kogemus näitab, et vähemalt 3 a.). Meie akvaariumites oleme kasutanud mõlemad substraadid.
Aqua Nova Black Plant Soil on hea ja odav valik taime akvaariumile.
Ma olen üsna hoolikalt tudeerinud avaras internetis leiduvat infot CRS kohta ja mu järgmine etapp on vesi ära testida igast asendist. Vajadusel siis juba edasi leida erinevaid lahendusi, et veenäitajad korda saada.
Kust saada korralik kemikaalide ampluaa, mis sisaldaks mulle vajalikke teste ph, kh, gh, ammoniaak, nitritite, nitraatide, fosfaatide mõõtmiseks?
Kas antud
test kit võiks olla ratsionaalne ost?
video