foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 39 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2015 06:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
jeff01 kirjutas:
ei hakanud valguspäeva lühendama, kuna tundus, et taimed on muutunud kehvemaks kui nad olid. Justkui vahepeal ajasid uusi ilusaid rohelisi lehti, nüüd on kõik koledad pruunid, augulised.

Kas kõik taimed on muutunud pruuniks ja auguliseks?

Trigonostigma heteromorpha
Krevetid

Üles
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2015 08:32 
Akvarist

Pildid: 4
http://www.upload.ee/image/5283995/rsz_ ... 135214.jpg

Sel pildil päris vasakul nurgas on see taim mis kõige paremini kasvab...ajab pidevalt uusi võrseid ja ei ole muutunud justkui kehvemaks tema olukord. Anubias on kah paar uut lehte ajanud ja väga kole pole.
Pildil keskel olev taim kasvas alul kenasti kuid on hetkel täiesti näru. vallisneria justkui ei hakanudki kasvama....ei märganud üldse tema kasvamist ja tasapisi läks vaid pruuniks ja lagunes ära.
Ehk on abi diagnoosimisel :)

Üles
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2015 08:41 
Akvarist

berta kirjutas:
Pakuks, et tegemist siiski ületoitmisega. Minu skalaarid vaatavad mind isegi siis veel näljaste nägudega kui on just süüa antud ja kõhud ilusti ümaraks söödud neil, siis lähevad ka veel põhajatablettidega jalgpalli mängima. Neoonid pugivad ka välkkiirusel omal kõhud kolmnurkseks. Toidan korra päevas, vahel jääb mõni päev vahele kuna jõuan koju liiga hilja. Teen nädalas korra veevahetust 20% umbes.
240 liitrises akvaariumsi on praegu 6 skalaari, 13 neooni, 6 corydorast, 2 ancistrust ja 5 imisuusäga veel. Ah jaa 1 kukk ja 1 pärguraami ka. Kalu oma jagu ka. Taimedest kasvavad kõige paremini vallisneeria, see ikka vohab võimsalt. Sai ka kunagi pandud mingit toitepinnast alla nats ja vedelväetist lisan ka nats, kuid mitte iga nädal. Minu akvaariumis tunneb siiski vallisneeria ennast kõige paremini, nats ka teisi taimi nagu Java fern ja cryptocoryne`d.

Kardan kah, et ületoitmine kuna 2 korda päevas ja kui varem ei olnud võimalik, et midagi põhja langeks siis nüüd langeb sinna palju ja 1 ants suri ära....ise täiesti terve kuid kõht üsna punnis :( Püüan vähem toita. Asustuselt meil suht sarnane seis siis.

Mul samuti 6 skalaari kellest 3 on väga kiire kasvuga ja 3 on veidi äbarikud, kasvada ei taha jne.......tihti nurgas (vb annan nad kunagi ära)
2 väikest albiinoantsu
1 nugakala
1 clarias
1 labeo bicolor

Asustus suht hõredaks jäänud seoses õele akvaariumi ostmisega :D

Tahaks juurde miskit parve kes hästi parves püsivad kuid neoonide pidamisega on vist nii ja naa nende skalaaridega. Muidu vist pisikeste kalade parv oleks toredam kuna neid võiks olla rohkem kuid barbused olid kah täitsa toredad.

Kukk pole vist kah kuigi tihti teistega koos nagu sinul? kuidas sobivad ?

Üles
PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2015 09:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Väiksemate parvekaladega on lood nii, et clarias ja nugakala võivad need lihtsalt tükk haaval nahka panna (öösel). Kukega on lood nii, et see hoiab teistest eemale pigem pelgab, sest arvestades tema kasvu, siis on ta kere sama suur kui mu neoonide kered, muudest kaladest rääkimata, noh corydoras pandad on ka väiksemad akvaariumis olevatest kalade hulgast. Kukele lisandus täna ka kana. Mina ka võib olla vähendan skalaaride arvu kunagi kui peaksid kindlad paarid kujunema või siis jätan arvuks 4. Corydorastest sooviksin veel endale soetada corydoras sterbai`sid. Mingid korrektuurid teen tulevikus. Täna tulid juurde apistogramma borelli`d. Tuleviku plaanid näevad ette pigem mitut akvaariumit :) Praegu lisaks sellele 240 l, väike 20 l, kus mõned gupid ja corydoras pygmeus`id.

Attachments:
DSC_0573_small.jpg
DSC_0573_small.jpg [ 219.3 KB | Vaadatud 248 korda ]

PostitusPostitatud: Reede Nov 20, 2015 09:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

jeff01 kirjutas:
Tahaks juurde miskit parve kes hästi parves püsivad

Kalad (ka nn.parvekalad) püsivad vaid siis parves, kui tunnevad end ebakindlalt või ohustatuna. Kui tunnevad end hästi, siis hajuvad laiali ning loovad igaüks omale väikse territooriumi, mida siis teiste eest kaitstakse. Neoonid ja kardinalid on jah ühed kõige rohkem parves püsivad kalad - tulenevalt nende kartlikust iseloomust, mis paneb nad vähimagi ohumärgi korral parve koonduma. Skalaaride jt suuremate kaladega neid kokku ei paneks, lähevad viimastele kõhutäieks. Kardinaltetratega, kes kasvavad suuremaks kui neoonid, võib katsetada, kui nood on küllalt suured ning kui skalaarid pole veel väga suured (alla 10 cm). Sel juhul ei käsitle skalaar neid saagina ning nende kooselu on võimalik

Krevetid

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 21, 2015 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

jeff01 kirjutas:
Ehk on taimed "väetisepallid" ära tarbinud ja nüüd ei jätku enam toitaineid? sifoonides on nad ilmselt kõike muu jamaga koos ämbrisse rännanud.

Kui sifoonid taimedega akvat, siis tee seda ettevaatlikult ning sifooni vaid pinnase pealiskihti ja nii kõrgelt, et pinnast ära ei ime. Ära suru sifooni pinnasesse, muidu vigastad taimede juuri ning taimed ei saa kasvada. Ca 5 cm taimede ümbert jäta hoopis puhastamata. Samuti hävitab liiga intensiivne pinnase puhastamine head bakterid, kes aitavad vee kvaliteeti korras hoida ning keda pinnases on rohkesti, sageli isegi rohkem kui filtris (oleneb filtrist). Korraga soovitaks sifoonida ca 1/3 põhjapinnasest, siis segab pinnase bakterikolooniat vähem.

Cryptocoryne, Echinodorus ja Vallisneria saavad kasu juuretablettidest, kuid neid tasub lisada ca 3-4 nädalat peale istutamist. Enne seda tegelevad nad juurdumisega ning pinnases olevaid toitaineid ei tarbi.

Krevetid

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 28, 2015 11:16 
Akvarist

Vahepeal on hulk rumalusi tehtud.
Teisiti ei oska ma seda nimetada kui tehakse rohkem kui 1 muudatus korraga ja siis püütakse aru saada mis tagajärjed põhjustas.

Nimelt olen ma väsinud klaasiservalt katlakivi kraapimisest. Mul on VÄGA kare vesi. KH on vahpeal koguni üle 20ne ja kuna akvaariumitest aurab ära vaid puhast vett siis mulle tundub seda katlakivi sinna vaid juurde tekkivat. (Ma ei tea kuidas see võimalik saab olla kuid see probleem on mul suuresti vaid siin nurgaakvaariumis....ja teises akvaariumis mul sellist nühkimist teha ei tule :S)
Igatahes otsustasin selle vastu võidelda pudeliveega....olen karboniseerimata joogivett kasutanud kahel viimasel veevahetusel 2 x 50L ja ma ei tea kas sellest aga kui täna uued veetestid ostsin oli KH 14 - Mulle tundus igati õiges suunas minevat.

Siis toimus valguse osas muudatus....kui avastasin, et mul need 4x18w pole siiski spetsiaaltorud ja asendasin need 2x21w + 2x28w T5 torudega

Ja kolmas muudatus oli see, et mul tekkis poes idee pärmipudel tiksuma panna ja nii saigi tehtud :D Mõõtmata....mõtlemata. Eile õhtul sai see rumalus tehtud ja öösel ei saanud rahulikult magada sest veetestid said just otsa ja kartsin kaladele halba teha. Hommikul oli kõik kena aga päeval hakkas kripeldama.....et mis kodus toimub. Sai siis vahepeal lõunakast uued tilgatestid toodud ja rahulikult tööle naastud. PH 7.2 ja KH 14 = 26.5ppm Co2 Nüüd õhtul tegin uued testid ja asi veidi halvem PH7.0 ja KH 14 = 42ppm Co2 mis on juba tugevalt punases. Hetkel eemaldasin CO2 vooliku ja teen hommikul uued testid.

Kas olen õigel suunal, et võiksin veel pudelivee osa akvaariumis suurendanda ja KH näiteks 6-9 vahele saada, et siis proovida PH-d 7 peal hoida? Või peaksin pärmivedeliku väiksemasse nõusse valama ja selle kogust vähendama. ( Hetkel arvasin, et 300L akva ja on OK kui teen 5 liitrisesse pudelisse kilo suhkru ja poole paki pärmiga :D ) Taimede lisandudes võiks vist taas 5L pudeli peale mõelda?

CO2 mullide lahustumine on kah suht hea sest lasen selle vooliku kaudu sisefiltrisse ja see lööb selle ikka väga peenikesteks mullideks mis kõik taimede külge jäävad ja pinnalegi tõustes ei lagune vaid peenike mullikiht katab veepinda.
Teise akvasse pole pudelivett ega CO2te pannud sest seal taimi pole ja katlakivi kah kuidagi ei paista kuid KH on 20 ja PH on ~7,6

EDIT:
Hetkel 2 päeva CO2te ei ole lisanud ja PH on7 pealt taas 7.2 peale liikunud, mis on talutav minu KHga.
EDIT2 : Lisasin taas Co2he ja PH püsib sellest hoolimata 7.2 peal ja ei kisu enam 7,0 juurde.....ei tea kas mulli jookseb vähem (tegelikult nii ei tundu) või suudavad taimed selle nüüd ära tarbida kuid anubiasest hakkas hapnikurida jooksma ja kuigi asi on vaid mõni päev toiminud tunduvad taimed ilusamad. KH vaikselt langeb sest lisan ainult pudelivett (PHga 7,2 ja KHga 8-9)

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 31, 2015 10:45 
Akvarist

Ei saa ikka CO2te lisada....KH kõigub kuidagi jubedalt :S üleeile oli see akvaariumis 14 lisasin vaid 25L pudelivett (mille KH oli 9) ja täna hommikul on akvaariumist mõõtes KH 16 :( Aru ma ei saa millest sellised muutused.

Võtsin CO2 tagant ära....see toimetab muidu ülistabiilselt mida pärmist ei oleks lootnudki.....Tiksub ööpäevaga PH7mele ja seisab seal.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 28, 2016 10:18 
Akvarist

Keskel 3 suvalist kändu mis varjavad põhjas lebavat filtrit ja soenduspulka.

Suure vaevaga on paar lihtsaimat taime "kuidagi" kasvama saadud....
Rohkelt pudelivett (100% veest mida vahetaedes lisan)
Rohkelt pärmi ja suhkrut
12h valgust

Kuna miski must vetikas hõivab anubiase lehed enne kui uued peale kasvavad vähendasin täna valgustsüklit veel tunni võrra.....loodame parimat.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Üles
 [ 39 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid