Vahepeal on hulk rumalusi tehtud.
Teisiti ei oska ma seda nimetada kui tehakse rohkem kui 1 muudatus korraga ja siis püütakse aru saada mis tagajärjed põhjustas.
Nimelt olen ma väsinud klaasiservalt katlakivi kraapimisest. Mul on VÄGA kare vesi. KH on vahpeal koguni üle 20ne ja kuna akvaariumitest aurab ära vaid puhast vett siis mulle tundub seda katlakivi sinna vaid juurde tekkivat. (Ma ei tea kuidas see võimalik saab olla kuid see probleem on mul suuresti vaid siin nurgaakvaariumis....ja teises akvaariumis mul sellist nühkimist teha ei tule :S)
Igatahes otsustasin selle vastu võidelda pudeliveega....olen karboniseerimata joogivett kasutanud kahel viimasel veevahetusel 2 x 50L ja ma ei tea kas sellest aga kui täna uued veetestid ostsin oli KH 14 - Mulle tundus igati õiges suunas minevat.
Siis toimus valguse osas muudatus....kui avastasin, et mul need 4x18w pole siiski spetsiaaltorud ja asendasin need 2x21w + 2x28w T5 torudega
Ja kolmas muudatus oli see, et mul tekkis poes idee pärmipudel tiksuma panna ja nii saigi tehtud
Mõõtmata....mõtlemata. Eile õhtul sai see rumalus tehtud ja öösel ei saanud rahulikult magada sest veetestid said just otsa ja kartsin kaladele halba teha. Hommikul oli kõik kena aga päeval hakkas kripeldama.....et mis kodus toimub. Sai siis vahepeal lõunakast uued tilgatestid toodud ja rahulikult tööle naastud. PH 7.2 ja KH 14 = 26.5ppm Co2 Nüüd õhtul tegin uued testid ja asi veidi halvem PH7.0 ja KH 14 = 42ppm Co2 mis on juba tugevalt punases. Hetkel eemaldasin CO2 vooliku ja teen hommikul uued testid.
Kas olen õigel suunal, et võiksin veel pudelivee osa akvaariumis suurendanda ja KH näiteks 6-9 vahele saada, et siis proovida PH-d 7 peal hoida? Või peaksin pärmivedeliku väiksemasse nõusse valama ja selle kogust vähendama. ( Hetkel arvasin, et 300L akva ja on OK kui teen 5 liitrisesse pudelisse kilo suhkru ja poole paki pärmiga
) Taimede lisandudes võiks vist taas 5L pudeli peale mõelda?
CO2 mullide lahustumine on kah suht hea sest lasen selle vooliku kaudu sisefiltrisse ja see lööb selle ikka väga peenikesteks mullideks mis kõik taimede külge jäävad ja pinnalegi tõustes ei lagune vaid peenike mullikiht katab veepinda.
Teise akvasse pole pudelivett ega CO2te pannud sest seal taimi pole ja katlakivi kah kuidagi ei paista kuid KH on 20 ja PH on ~7,6
EDIT:
Hetkel 2 päeva CO2te ei ole lisanud ja PH on7 pealt taas 7.2 peale liikunud, mis on talutav minu KHga.
EDIT2 : Lisasin taas Co2he ja PH püsib sellest hoolimata 7.2 peal ja ei kisu enam 7,0 juurde.....ei tea kas mulli jookseb vähem (tegelikult nii ei tundu) või suudavad taimed selle nüüd ära tarbida kuid anubiasest hakkas hapnikurida jooksma ja kuigi asi on vaid mõni päev toiminud tunduvad taimed ilusamad. KH vaikselt langeb sest lisan ainult pudelivett (PHga 7,2 ja KHga 8-9)