Tänan huvi tundmast
(Kahjuks on see osa foorumis üsna vaikne)
Ütleme nii, et ma pole vist kuigi osav akvarist sest mul on harjumus alati uude akvaariumisse marupalju rahvast võtta, siis ära anda kraaklejad ja siis kahjuks leppida sellega, et miski hulk kalu lihtsalt sureb
Hetkel ongi akvaarium minumeelest suht lage sest olen osa ära andnud ja 1 kala suri ära
Suri 1 kõige äbarikum skalaar....tegelikult oli ta poes kõige viimane valge....ainus ja üsna närb, kuna ideaalis lootsin musta ja valge paari siis sai ta tookord siiski ostetud kuid kasvama ta ei hakanudki. Teised on umbes 3 korda suuremaks sirgunud kuid tema ei kasvanud üldse.
Hetekl siis sees
2 noort nugakala
2 väikest "kohversäga" (See nimi pole kindlasti päris õige)
2 leopardi (Ma kahjuks ei tea nende nime)
2 väikest valget + 1 suurem tume ants
3 skalaari kellest 2 musta on väga kiire kasvuga ja 1 hõbedane veidi tagasihoidlikum
2 üsna vana ja üli paksu guraami mis olid mitu aastat mu väikse õe 25 liitrises akvaariumis
2 väikest clariust (Jah tean milliseks ta kasvab kuid kuna neile meeldib kivide taga "kaka" sees olla siis varasematest kogemustest kardan, et kaks ei pea vastu sest olen neid kokku 15 aasta jooksul mõned pidanud ja kui akvad on "mustemaid" kohti kuhu nad end peidavad siis minumeelest jäävad nad tihti ka haigeks
Kokku siis 15 hinge + paar õuntigu kes käivad mul õe akvaariumis söömas sest see on väga roheline
Kuidas tundub? Tean, et need clariused ja nugakalad tahavad suuremat kodu kui neid peaks niipalju jääma kui neid on kuid ma väga kahtlen selles, et
Tegelikult on mu suurim mure selles, et ma tahan kindlasti suureks kasvatada vähemalt 2 skalaari kuid ma kardan, et kui mul neid vaid 3 on siis ei suuda ma seda nii teha
Mul pole neid varem olnud ja mõni akvarist on öelnud, et nad pigem nõrgemad kalad.
Vahepeal mõtlesin, et mul võiks olla rohkem skalaare ja guraame kuid pole julgenud võtta....ei tea nagu kellest ka loobuda.....kõige vähem fännan muidu neid kohversägasid.
Kuna mul on ka kandiline 300ne kast siis miskit saan tõsta ka sinna kui see sobib mu oscarite, concictide ja firefishiga
Taimed pole väga ilusad kuid vähemalt paistab, et asi liigub vaid paremuse suunas (Taimi pole ma mitte kunagi suutnud kasvatada ja praegu on minu mõistes juba hea tulemus
)
Vasakule jääva vallisneria laadse asja kakun veel välja või paigutan ümber sest kole on see hunnik seal. Üsna mitmest taimest olen juba loobunud (Muru ja sammal)
Kuna juhtus 1 õnnetus siis liigutan kiiremini ka valgustuse kasti kallal. Nimelt oli 1 leopard akvaariumist välja hüpanud....oli teine juba päris kuiv ja vaevu maigutas suud kui ta leidsin....silmad kõik hallid...ujuda ei suutnud, kuid taastus vaid paari päevaga nii, et isegi silmad on korras ja ujub nüüd rõõmsalt koos teistega.
Tehnikast niipalju, et kuna märkasin ükspäev, et taimede lehtedest tõuseb mulle otsustasin proovida sellest lärmist vabaneda mida filter tekitab kui õhku vette puhub ja eemaldasin selle vooliku.....hoolikalt jälgides tundub, et mitte keegi veepealt õhku ei ahmi. Kas võin sellega rahulduda või pean siiski hapniku testi ostma?