Mulle tundub väljavoolu kraaniga piiramine täiesti mõtetu ja üks lisaohuallikas, mida mina võimalusel väldiksin.
Kui ülevool on vaba, siis on asi nii kõikse ohutum. Isegi kui pealevool jääb mingil põhjusel sisse, siis äravool peab suutma kogu üleliigse vee kanalisse saata ning mingit veeõnnetust ei tule. Kui äravoolul on aga ees miski kraan, mis peaks kinni jääma ja vesi peale tuleb, siis on uputus majas...
Minul isiklikult läheb ülevool otse kanalisse ilma ühegi takistuseta ja 3 aastat edukalt töödanud. Vee pealevool (mida sinu joonisel kusjuures ei näe) tuleb otse peale filtrit pesumasina solenoidklapiga voolikusse ja sealt juba edasi välisesse soojapulka ja akvasse.
Lisaks tundub mulle, et sa oled oma "teekonna" igast asju täis toppinud millel pole vajadust ja mis kõik vähendavad torudes veevoolu:
- PH elektroodi peidaks kuhugi akva tagumisse seina ära. Kui seda üldse vaja teha, sest kui sa co2 voolu paikka saad, siis pole vaja seda 24/7 regullida. Pole mina seda kunagi kasutanud ja pole vajadust tundnud ka. Looduses kõigub ka co2 tase - keegi ei keera vahepeal midagi kinni/lahti.
- Veevoolumõõtja tundub ka üleliigne vidin. Kord kuus pista käsi kasti ja saad teada millise hooga vesi torust kasti lendab
- Eelfilter - kui see juba alla kappi läheb, siis osta parem mõni välifiltri isend, millel on eelfilter sisse ehitatud - esimene "kinnine" kamber mida saab ülejäänud süsteeist eraldi puhastada. Ehemeil on selliseid ma tean. Mul on ja puhastamine võtab 5 min. VÕI vii eelfilter kasti sisse - svamm sissevõtutoru otsa ja asi ants.
Arvesta veel sellega, et lisaks tuleb sul ju veel kõiksugu kraane sinna süsteemi praktiliselt enne/peale igat tehnikavidinat on see vajalik. Kui on vaja ühe konkreetse asjaga tegeleda (PH elektroodi vahetada või CO2 reaktorit puhastada), siis ei lase ju kogu kapis olevat süsteemi veest tühjaks?...