Kuigi mõnigi asi on minule siin maailmas ajajooksul iseenesest mõistetav siis mõtlesingi jagada foorumis oma versiooni kalatoidust mida olen juba kasutanud aastaid ,kuigi ühel või teisel põhjusel on asi jäänud enda teada seega kriitika järgnevale jutule on alati teretulnud .
Alustuseks tahan vabandada kui teemast on juba ennem juttu olnud AGA kuna kalatoit on töötanud minujaoks eriti eeskujulikult siis ............ehk annate andeks kordamise.
Alustuseks tuleks ära mainida , et kalatoit kui selline on minu silmis olnud alati sama vahet ei ole kas väikestele Gupidele , suuretele Oskaritele või majesteetlikulile Discustele . Sama jutt kehtib ka loomulikult toidu ehitusele kas helved , pelletid või mis iganes .....................vahet pole!!!!
Alati tahame me kõik sama ODAVALT ja KFALITEETSELT?????????? Kas Pole Nii?? Seeeeega tahan ma täna jagada teiega oma toitmisviisi ja toitu mida söövad kõik mu kalad ja mis ei saasta minu akvaariumi vee-parameetreid ..............
Alustuseks otsisin ja ostsin neti kaudu kaks purki eriti odavalt saatud kalatoitu.....................vahet polnud kellele see oli konkreetset mõeldud ja mis kujul see juhtus olema peaasi , et odav ja säilmis kuupäev oli jõus.Samas ostsin ka poest külmosakonnast 200grammise meresegu koti kus oma 2 euri ja 25 sendi eest on kõiksuguseid tigusid, kooritud krevette ja vähke.
Kuna kaks ja tähtsamat koostisainet olid olemas siis oli veel vaja blenderit ning kõrgema äärega kaussi nende töötlemiseks.
Esimesene läks kaussi mereandide segu ja purustamisega tuli võtta aega sest peenemaks jahvatatud kemüüse tagab tulevikus ka söömiskõlbulikuse ka väiksematele akvaariumi kaladele.
Peale mida oli kalatoitude kord ja kogu eelnev protsess kordus.
Arvestades kogu eelnevalt purustades massi siis oli vaja looduslikku mitte mürgist nö. liimi mis kogu massi koos hoiab .................Zelatiini !Siinjuures võivad annused muutuda sest oleneb kalast ja akvaariumis aga minu jaoks annab kaks lehte zeletiini just sobivatihedusega tarretise mis hoiab toitu ideaalselt koos.
Ja peale purustatud toidu ning zelatiini segamist võtsin ma vanad jääkuupikute vormid kuhu eelmainitud kemüüse hanguma jäeti.Mis just jääkuubikute vorm?!? Miks mitte kuju on hea ja toidu annused on ideaalsed ....Või mis?
Kuna sellisest annusest piisab tavalisest paariks kuuks , siis peale hangumist olen nad jätnud kilega kaetult sügavkülma ning vastavalt vajadesele võtnud neid sealt.
Söötmine on olnud lihtne : sulanud toidukuubik mis akvaariumisse viskan vajub põhja ja jääs olev teine toidukuubik jääb pinnale ning kalad saavad valida kes põhjast ja kes pinnalt
Lihtne ja Loogiline ning mis kõige tähtsam Kvaliteetne.