foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 26 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 28, 2009 06:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

No kuulge tõesti, miks nii ärrituda. Väk!

Midagi pole nupust nikastanud, et põhjakaid ja kuldkalu koos peetakse!

Minul on akvas kuldkalad ja ancistrused. Mitmeid aastaid. Mitte kunagi pole ancud kuldkaladele halba teinud. Neid ei huvita üldse, mis teised teevad.

Vabalt võib ette tulla mõni ancu-isend, kes ongi teistest ülbem, alati on erandeid (mina pole näinud...)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 28, 2009 07:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Miks ärrituda?

Sest ma olen rääkinud sellest varemgi korduvalt.... ning on ka siin foorumis alati kisa lahti kui keegi tahab mitte kokku sobivaid kalu koos pidada. Kõik andmed ei ole alati 100% tõesed ja - jah, keegi ei keela toppida kuldkaladega samasse akvaariumisse muid kalu. Issand - teie enda akva, pidage koos mida ise aga tahate, kes see keelab, onju. Tehke dzungel, toppige pilgeni taimi täis, pange neoonid ja muud soojavee kalad ka sinna, keerake temperatuur ilusti 26+ peale ja mida kõike veel. Küsiti - mina vastasin, oma ISIKLIKUST arvamusest ja tõekspidamistest lähtuvalt...

Endalgi on gupid elanud kuldkaladega koos 2 nädalat sest väiksem akvaarium läks lihtsalt klirrdi katki ja uus omanik gupidele kohe järgi tulla ei saanud. Ise olen ka pidanud ancistruseid kuldkaladega koos. Aastaid üritasin. Kolm ancu pidin ära andma, sest hoolimata ainsa isendina akvas, hoolimata paljudest peidukohtadest ja taimedest muutusid nad just kuldkalade suhtes agressiivseks, hakates neid näksima ja kleepides end nagu kaan kuldkala keha pinnale. Nälg? Ei tahaks hästi uskuda, pigem avastasid nad halva kombe ning mina kirjutasin selle totaalse ebaõnne arvele (mitu kala heitsid nende katsetuste käigus hinge). Asja uurides tuli välja (muudest kuldkala foorumitest), et selline nähtus on võrdlemisi tavaline - ei esine alati ja kõigi ancudega kuid kui esineb, siis öeldakse, et "ah, yeah, has happened to me too". Kui inimene leiab ancu, kes kuldkaladega klapib ja on igati rahumeelne, siis no why not. Lihtsalt ma ei julge soovitada, et võtke anc ka kuldkaladega kokku elama, sest kui pärast on kamm majas tunnen mina end süüdi, sest MINA ju soovitasin. Seega ma soovitangi vaid seda, mis ma tean, et 100% kindlalt töötab.

Miks mitte pidada põhjakalu koos kuldkaladega - sellest olen ma varem rääkinud väga pikalt. Kuldkala on põhjatu, ta on õgard, ta on koguaeg näljane ja sööb ära kõik toidu mis vähegi lõigadevahele mahub. Coryd jäävad võrdlemisi suure tõenäosusega lihtsalt nälga, sest tolmuimejast kuldkalad söövad enamiku toitu eest ära - eriti kui ei toideta helvestega, vaid graanulite ja tabletidega. Põhjakaladele mõeldud tabletid on aga nagu lutsukomm - mulks kuldkala suhu ja siis coryd vaadaku ise kuidas hakkama saavad. Ma ei leia, et selline koos pidamine oleks seda väärt. Pigem pidada corysid koos kaladega, kes neile toidu osas nii suured konkurendid ei ole.

Ühesõnaga - miks ma ärritusin. Ma võin rääkida ööd ja päevad ühte ja sama juttu, samas inimesed, kes ise kuldkalu ei pea, enamasti seda teksti ei loe (ma oletan, sest mind ka mingid oscarid või skalaarid eriti ei huvita, lasen sellest tekstist pilgu lihtsalt üle käia) aga samas võtavad sõna, omamata ise kogemusi või teadmisi. Minujaoks oli natukene nagu noaga ribidevahele torkimine, et kuigi ma ütlen, et nii on soovituslik, siis on vaja ikka linkida kuskile, kus tabel väidab, et tegelt saab hoopis nii ka. Jah, saab nii KA, aga kas on mõtet...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 28, 2009 08:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 4
no anna andeks!

ma ei hakka siis seda artiklit siia linkima kus maria on teinud nimekirja kuldkaladest ja nendega kokkusobivatest nn. põhjakaladest kus sa esimesena kiidad takka et kõik õige!

mis puudutab kuldkalu siis olen neid ka ise pidanud ca aastakese ja ei lasknud kalu peldikupotsit alla... kinkisin koos akvaariumiga sõbrale kes nende vastu huvi tundis... kuna soovisin teistele jahimaadele minna..
nende elukate käitumistavade, söögiharjumuste, eluolu, pidamistingimuste jne asjadega olen kursis.

ilmselt on klassikaline juhtum kus mina norin hetkel tüli täiega :)
ja sina oled pahur ja võtad tuld sellest...

sellega seoses teen ettepaneku teemaalgatajale ise otsustada mis ta teeb ja rahu majas...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 28, 2009 08:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
varivalge kirjutas:
Ühesõnaga - miks ma ärritusin. Ma võin rääkida ööd ja päevad ühte ja sama juttu, samas inimesed, kes ise kuldkalu ei pea, enamasti seda teksti ei loe (ma oletan, sest mind ka mingid oscarid või skalaarid eriti ei huvita, lasen sellest tekstist pilgu lihtsalt üle käia) aga samas võtavad sõna, omamata ise kogemusi või teadmisi. Minujaoks oli natukene nagu noaga ribidevahele torkimine, et kuigi ma ütlen, et nii on soovituslik, siis on vaja ikka linkida kuskile, kus tabel väidab, et tegelt saab hoopis nii ka. Jah, saab nii KA, aga kas on mõtet...

Soovitan veelkord - vt. palun seda vana teemat /kylmaveekalad/5936/index.html
Tundub et meil on siin kahestunud isiksustega tegu - vastupidi meile tuntud kogenud akvaristile nimega Maria kirjutas üks kogemusi ja teadmisi mitteomav Maria sellest kuidas Corydorased sobivad koos kuldkaladega pidamiseks. Ja ilmselt mingi vale-varivalge kirjutas omalt poolt kinnituseks:
varivalge kirjutas:
väga põhjalik ja ÕIGE loetelu. .

Nii et meil jääb üle vaid tuvastada milline varivalge on meie tuntud kuldkalaspets ja milline tema teisik, eksole. ;)

Viimati muutis Rein, Kolmapäev Okt 28, 2009 08:53, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 28, 2009 08:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

aasta siis oli 2006...

see selleks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 28, 2009 08:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Alati on minu akvaariumides toimunud nii - kui kedagi kiusatakse, pole ruumi vms, siis annan/müün ära paremasse akvasse :D
Alustuseks tulevad siiski kuldkalad, ja kui neil on juba piisavalt hea, siis seltsiks vb coryd, ja kui nad tõesti kuldkaladega ei klapi, ja nende toit eest ära süüakse, leiavad nad kindlasti endale uue kodu :).
Halba ei taha ma ühelegi oma akvaariumi elanikule.
Tülli ka ei maksa minna, :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 28, 2009 08:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
varivalge kirjutas:
aasta siis oli 2006...

see selleks...

Ei ole "see selleks", ma pole kuldkalade spets aga tahaksin küll teada kuidas sellega lood on. Olen seni lugenud Sind ja Mariat kuldkalade osas teadjateks ning olen imestanud miks see teema pole vastava moderaatori poolt kleepsuks pandud. Et kas siis tegelikult on see kõik vale?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 28, 2009 10:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Rein kirjutas:
... olen imestanud miks see teema pole vastava moderaatori poolt kleepsuks pandud. Et kas siis tegelikult on see kõik vale?

mittekleepsutamine läks nüüd osaliselt minu kapsaaeda, teen selle kohe lähemal ajal ära. Oma seisukohti võib siis ehk vajadusel seal revideerida/parandada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 28, 2009 11:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Ehk on tark teha nii et kui tood uue kala akvasse (tegelikult kui TAHAD tuua uut kala), vaata enne netist või küsid siit, mis tingimusi ta vajab. Nt. vee temperatuuri. Muud asjaolu mõistagi ka, nt seesama fakt et kuldkalad kipuvad palju reostama.
Ei ole loogiline panna kokku kalu, kes tahavad erineva temp. vett. Seega ideaalis kuldkalu teiste kaladega kokku panna ei saa. Ja otse loomulikult tahab iga akvarist oma sabadele ideaalseid tingimusi (vähemasti ma arvan nii).
Hüva, muude tingimuste alla käib tehnika (filter) ja elukeskkonna suurus. Ei hakka enam palju räägitut korduvalt heietama aga siit tulebki välja et kuldkala, keda peetakse tegelikult vist basseinis vms suuremas veekogus, tahab ikka vähemasti 50l per kärss. Ja mida rohkem, seda parem tal on.
Filter peab olema hea, nagu siin ka korduvalt mainitud.
Kuna kuldkalu on mitmes erinevas variatsioonis, ei peaks enam teisi kalu pildi rikastamise nimel olemagi vaja otsida.

Edu teemaalgataja "Kullakestele" !

PS. Konservatiivne pole küll eriti mõistlik olla aga kui tegu elus olenditega, siis ikkagi riskiks. Ja seepärast rõhutaks veel, et proovi oma kaladele saada nii ideaalne elukeskkond, kui vähegi võimalik (nt. ei proovi panna kokku troopika- või isegi merekaladega). Olgugi et kellelgi selline kooslus mingi hetke toimis (võib-olla).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 29, 2009 08:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuskil netilehel kirjutati, et Ancistrused pole üldjuhul kuldkaladele ohtlikud, kuid see-eest Plecod jällegi on. Ikka on erandeid siin-seal, aga ma julgen ikka panna Ancud ja kuldkalad kokku. Temp 21 kraadi umbes, toas väga soe pole. Kõik elavad õnnelikult ja ära pole kedagi tapetud (ka mitte kiusatud)...PEACE! 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 02, 2009 12:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul samamoodi kuldkalad ja antsud koos ja juba pikka aega, kõik saavad sõbralikult oldud. Kuldkalad hoiavad omaette ja antsud samuti. Keegi kedagi ei noki ja keegi ei söö teiste toitu ära :)

Üles
 [ 26 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver