foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 320 postitust ]  Eelmine  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: diskuse akvaarium
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 12, 2016 04:19 
Akvarist

Pildid: 20
Ma jätaks terrassid ära... Nii saavutad loomulikuma mulje ja väldid liigset jama tulevikus. Enamik suuri taimi püsivad väga hästi paigas ja ei hakka laiali kasvama (kui kasvavad, siis lasevad nad suht pikad kasvud kõrvale ja saad rahulikult uue väikse taime välja juurida ja siis kasvust ära lõigata). Sul peaks Lotusega kogemust ju olema....

Kui otsustad minna "saare" teemasse, siis teed kõigepealt kividest saare keskele ja alles siis täidad selle põhjapinnasega ära ning istutad taimed. Aga mina isiklukult soovitaks ikkagi juurikatega struktuuri anda... Olenevalt ruumi ülesehitusest võid veel proovida teha taimepundar kuhugi tagumisse nurka ja lased juurika nurgast "välja jooksta" kasutades järkjärgult madalmaid taimi... Ülejäänud akvaariumi jätad ühtlase peenikese liiva kihi alla.
Pilt
Midagi sarnast, aga vähem juurikaid...

Samuti soovitaks vastavalt maitsele tagumine sein kiletada... (enne akva käiku laskmist) Kas matt pool-läbipaisted või nii nagu minul on enamik akvadel tehtud - süsimust taust. Must annab kaladele rohkem kontrasti ja jätab ka suurema akvaariumi mulje. Matt-valge jätab rohkem rõhku taimedele aga erksad kalad näivad tuhmimatena.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 12, 2016 04:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Soovitaksin corydoras sterbai`sid, need taluvad paremini ka kõrgemaid soojuskraade kui teised liigid.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 13, 2016 10:06 
Moderator
Kasutaja avatar

tänud soovitajatele.... :)
minul seab taimede paigutusel mingid piirid ka see, et jättes vana valgustussüsteemi, mis ainult 90cm pikk, siis paigutates selle keskele- jäävad otsad suht nõrga valguse meelevalda- sellisele pundile nagu microsorium näiteks sobiks.....seega teoreetiliselt saan valguslembesed suured taimed(aponogetonid) istutada siiski keskpositsioonile...

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 13, 2016 10:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Imisägadest Hypancistruste prekonna esindajad taluvad kõrgeid temperatuure ja on söömisharjumustelt diskustega üsna sarnased.

PS! Hypancistruseid võid minult saada :D

Üles
PostitusPostitatud: Reede Sept 23, 2016 05:03 
Moderator
Kasutaja avatar

#-o Küsimus Diskuste pidajatele kes peavad diskuseid (mõõdukas :wink: )taimeakvas - kas te taimi väetate ka ja milliste väetistega....
Olen pikalt tudeerinud teisi foorumeid ja selle koha pealt olen veidi äraootaval seisukohal, sest juurealused väetisepallid ja vedelväetised-nende mõju diskustele teadmata...ja esialgu kaldun arvama, et ei kasuta mingeid väetisi...

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 24, 2016 09:43 
Moderator

Pildid: 10
Mina ei väeta täiendavalt
Mul see discuste setup juba tükk aega ka olnud ja regulaarsel puhastamisel pinnast ei songi, seega sinna tekkiud looduslik kiht väetist. Uue akva sisseseadmisel julgeksin väetisepalle küll kasutada

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 25, 2016 09:13 
Moderator
Kasutaja avatar

Niisiis tänud Kivile ja eks ma enne ikkagi veel analüüsin seda väetamise teemat, aga diskustest kah: kalad on nagu üks pere- see on super- nad söövad ikka suhteliselt palju -välja on kujunenud lemmikud(ruto külm.süda), aga üldiselt järavad kõike külm. toitu mida pakun-üritan muidugi kõike vaheldumisi anda ja traditsiooniks on saanud enne magama minekut siis seda süda hakkida :wink: neile...
Aga taimede koha pealt seda just öelda ei saa - nimelt on esimest korda peale 8a kestnud pidevat kasvamist ikaldunud mu lemmiktaim-aponogeton crispus-hetkel on vaid 3 uut niru lehte ca 10cm pikkust ...ludvigia redil kukuvad millegipärast lehed küljest kohati-eriti just hästi erk-helepunased-muutuvad läbipaistvaks-kohati laguneb terve 10cm jupp ära..... seeest on kõvasti pikkust visanud sagitarria sibulata-hetkel ma taimi ei püga ega harvenda-sest mingi aeg pean ju uut 400l sisustamna hakkama... tundub et pika perioodi vältel hoitud kõrge temperatuur näitab oma vilju st. et selguvad taimed, kes on kõige resistentsemad kuuma suhtes: bacopa ja sagitarria ning ka wendtii.......täna üritan hakata aeglaselt temp langetama 1kraadi võrra 31.ni ja mingi aja pärast siis 30kraadini- mis oleks siis nn lõppeesmärk. Sest kalad juba suht suured, et ei pea enam seda 32kraadi hoidma.
Pilt

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 25, 2016 11:32 
Akvarist

Pildid: 7
Mina ka ei väeta oma taimi ja kasvavad küll. Lihtsalt valik on suht piiratud. Mina ei näe aga sinu akvaariumis crypte. Need vohavad mul akvaariumis korralikult isegi 30 kraadi juures.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 25, 2016 11:46 
Moderator
Kasutaja avatar

tegelikult paremas akva tiivas on ainus crypto esindaja-cryptocoryne wendtii

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 19, 2016 07:41 
Moderator
Kasutaja avatar

:evil: niisiis avastasin praegu et ühel diskusel 2 nagu hirsitera - üks peale rinnauime ja üks veidi enne...kas keegi teab millega tegu...eks hakkan foorumite haigusosakondi kammima...kala ise käitumiselt igati ok, ainult vahel keerab saba alla ja pea üles -pole enne sellist jama küll näinud #-o ... oligi liiga kaua kõik super-kalad super sõbralikud jne...kui see mingi parsiit siis on kõik kalad neid täis sest diskused on kogu aeg õlg-õla kõrval, vara hommikul on nad tihti ikka väga kõrvuti-ca 1-2cm vahet
Pilt

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2016 07:49 
Akvarist

Pildid: 7
Mingit sarnast moodustist olen enda kaladel ka minevikus kohanud. Mõne päevaga kadusid ise ära ja mingit ravi ei vajanud.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 23, 2016 05:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Niisiis sõbralik pere ujub ilusasti koos ja ei kakle, kui see haiguse jama korda saaks oleks igati lill, vaatab veel-kas vaja ravi alustada-kala sööb hästi ja on igati erk.Vahepeal olen lasknud akva taimestikul pikemat aega peaaegu omapäi tegutseda(suure akva ootuses) st et pole rohinud, vaid veidi veepinda katvaid ludvigia võsusid olen lihtsalt huumusesse saatnud...aga vahepeal on taimestiku koosseisus toimunud minu- kui aponogetoni sõbra jaoks tagasiminek-nimelt juba pikemat aega kiratseb(loe:ei kasva) aponogeton crispus, kuigi temperatuur akvas nüüd veidi madalam(30,5) kui enne(32)...kui diskustega alustasin lugesin palju enne ja jäi kõlama mõte, et võivadolla arad-vähemalt minu omad seda õnneks pole-kuigi akva käidava koha peal...lapsed jooksevad sealt mööda jne...pigem ehmatavad vahel selle peale kui jänesehaakidega sööma tuleb sae-ja siis ehmatavad kõik 4 korraga nii et akva esine põrand ja vahel ka mina ise vett täis...sinine on ikka suht suureks ja tugevaks ahvenaks sirgunud juba ca 13cm kindlasti........uue akva projekt on kah soiku jäänud ja akva kogub endiselt tolmu laos-siin on nii objektiivsed kui mitte objektiivsed põhjused millel ma parem ei hakka peatuma- aga projekt-420L . pole maha maetud :)
Pilt

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 04, 2016 06:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Niisiis - vahepeal siis pole suurt palju juhtunud, aga 1 pilt on parem kui pikk jutt....aga diskustest kah paar sõna: olen õnnelik, et koledat kudemisaega pole saabunud ja kalad on jätkuvalt nagu suur sõbralik pere(loe:ei kakle üldse)...kaks diskust-üks sinine ja üks punane on eriti suurteks sirgunud -oma umbes 13cm pikkust juba ja teised 2 tunduvalt pisemad-aga sama värvikirevad...üks punane, kes mõni aeg tagasi haigestus nagu mingisse kasvajatesse -pole terveks saanud, aga õnneks pole tegu nakkushaigusega-ja seetõttu ei hakanud keemiaga kogu toimivat akvat mürgitama(selles vallas kehvad kogemused)-lootuses et see kala ehk ise terveneb...rohinud akvat peaaegu pole- kui mitte arvestada ludvigia redi puhma eemaldamist...tore on veel see, et diskused on ikka suht flegmaatilised =D> kalad-kui akva esiklaasi puhastan -pean neid käega eemale lükkama ja nad nagu ,,punniks,, veel vastu kah-ei taha mitte eest ära minna....taimede vallas olen suutnud juba varsti 50% akvast täis kasvatada bacopat- mis kasvab küll aeglaselt, aga kindlalt :wink: ja ühtki mädanenud lehte ei esine....kui mõni leht jääb vahel vee peale hulpima -on ka sellel mingi aja pärast juured all....
Pilt
Pilt

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 06, 2016 08:55 
Akvarist

Selliste punnide osas leiab palju lugemist kui otsida näiteks googlist "discus pimple". Väidetavalt midagi vinnipunni taolist ja midagi hullu ei ole :). Muidu väga ilusad discused =D>

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 07, 2016 12:57 
Moderator
Kasutaja avatar

just - see minu diskusel ongi...soovitavad suuremat veevahetust...eks ma siis üritan veidi suuremat veevahetust nädalas - siis ole näha #-o

Üles
 [ 320 postitust ]  Eelmine  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver