foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 85 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 29, 2013 08:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
pean nõustuma kasutaja JüriT ütlusega et skalaare munakollasega ei kasvata...niisiis TÕESTATUD.
täna hommikul jälle ca 10 surnut - ja mis kõige kummalisem - nad kõik on söönud munakollast :shock: Ja üldse ujuvad maimud algusest saati kuidagi kummaliselt pea üles suunatud, mitte ei hõlju vabalt nagu olen harjunud kalamaime nägema :-k
(skalaar ei ole danio rerio - daniosid on võimalik munakollasega üles kasvatada)

Resumee: Kui skalaarid peaksid veel taimelehele kudema siis üritan selgeks teha ja käima panna artemia kasvatuse...kõige õigem oleks vist osta soodsalt väike 30L akva ja seal siis nende skalaari maimudega mässata :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 29, 2013 07:40 
Akvarist

Pildid: 0
skalaari maimud ujuvadki algul pea ülespidi. Pane see väike akvaarium aegsasti valmis(et süsteem juba töötaks).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 23, 2013 02:04 
Akvarist

Mure siis selline, et skalaar pani marja taime lehe külge aga kuna ma ei tea oma skalaaride sugu siis ei oska öelda kas mari on juba viljastatud isase poolt või ei. Suurem skalaar näksab pidevalt väiksemat kui see marja poole tahab minna. Vahest tal see õnnestub siis ikka natuke nokib ja tuulutab väiksem skalaar. Suurem skalaar see on pidevalt koha peal ja tuulutab ning nokib samuti. Mis ma peaksin siis nüüd edasi tegema? Ehk keegi oskab natuke aidata? Kas soetama maimuvõrgu või jätma nad sinna kus nad on? Skalaarid elavad koos Pleco ja kahe antsuga. Antsud on tuupi saanud kui sinna lähevad aga Pleco kohta ei oska öelda kuna ta liigub öösel. Aga arvan ise, et vahe seal kitsas suhteliselt, et pleco sinna ei roni, et ei tohiks olla probleeme pisikestele marjakestele ja hiljem maimukestele va. suured skalaarid ise kahekesi. Kuidas näeks välja arteemia andmine suures akvas? Ja kui nad ringi ujuvad siis neid ju võimatu kinni püüda.

Pildid:
Pilt

Suurem koos marjaga:
Pilt

Väiksem marjaga:
Pilt

Pureda saanud väiksem:
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 23, 2013 05:46 
Moderator
Kasutaja avatar

:wink: tõestatud fakt et antsud pistavad kinni kui ööseks vagustust pole....
lõppkokkuvõtteks saab neid edukalt aretada ainult siis kui leht marjaga maimu akvasse tösta kus on samad tingimused ja vesi mis suures akvas.....
siis pead veel viljastamata või halvaks läinud marjaterad pipetida ära võtma ja siis kui sabad juba ujuvad pead hakkama veeel arteemiat pakkuma.....
minul koorus skalaaride marjast ca 100 maimu...kuid eksperiment munakollasega ebaõnnestus :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 23, 2013 06:00 
Akvarist

Kas koos suurema skalaariga ei ole mõtet neid tõsta ümber?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 23, 2013 06:57 
Moderator
Kasutaja avatar

minu isiklik arvamus :!: et ikka ainult mari koos taime lehega...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 23, 2013 08:22 
Akvarist

Ma mõnesid ahvenaid olen kasvatanud(sealhulgas skalaare). Ei ole täheldanud et viljastamata marjalt leviv hallitus oleks ohustanud elusaid terasid.Väga" tugev" mari. Kui muidugi vesi hukas ,ja hallitus kasvab ölejäänud teradest üle, tekib hapniku juurdepääsuga probleem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 30, 2013 10:49 
Akvarist

Nii skalaarid vaikselt käivad mul puhastamas. Miski pärast 2 erinevat kohta, ilmselt teevad alles valikut. Kui mari nüüd lehe külge jälle potsatab siis nagu aru olen saanud oleks mõistlik oodata kuni sabad taga on ja vaikselt lehel liiguvad? Kui varem ära tõsta siis peab pinsettidega nokkima hakkama? Peale seda kui maimud ümber tõstetud teise akvasse pean hakkama arteemiat tegema? Kaua see valmis arteemia säilib? Ma ostsin valmis segu munad ja sool.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 08, 2014 04:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Minu skalaari paar oli tõre teiste vastu, emane paisus... Järsku hakkas emane isast tõrjuma ilma, et marja oleks pannud ega midagi. Nüüd on emane üksi nurgas ja üks skalaari paar koos selle isasega on teises akva otsas...
Otseselt ei kakelda, aga emasele väga ei meeldi, et isane ennast tema juurde pressib.
Mul akvaariumis kaks sisefiltrit mölemalpool otsas. Köigepealt valis emane nurgakese töötava filtriga akvaariumi poolel. Mötlesin, et lülitan teise sisse, et muidu kui marja panevad, siis puhub köik marja laiali. Nüüd kolis emane teise otsa töötava filtri juurde...
Kudemise "puu" on paigas ja köik on olemas.. Proovid ja temperatuurid paigas.
Vahesein on muidu valmis ja eraldasin emase teistest kaladest tema valitud akvaariumi otsa, tõstsin ka isase sinna ja riid on majast läinud.
Näivad rahulikud, sest ühtegi kala pole, kes nende juurde läheks, et kedagi ära ajada.
Kas õunateod peaksin ka sellelt poolelt eemaldama? Möni üksik väike 2-3 cm teod.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Okt 24, 2014 08:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kirjutan siis ka siia väikese " jutukese oma kogemusest ja praegusest olukorrast :) Minul on palju olnud proovimist skalaari järglasi saada, siiani aga kõik tulemusteta, olen siis lasknud neil ise toimetada aga põhjakoristaja on alati nahka pistnud marja, olen pannud marja maimulõksu (plastmassist) valgeid terasi ise välja noppinud aga vanemad on imenud nad neist peenikestest pragudest ikka välja ja ära söönud, siis ostsin teise maimulõksu nagu marlist ja ka sealt said nad marja kätte, uuel korral panin siis kilekoti (õhukese) maimulõksu ümber ja ülemise ääre mullitaja juurde, aga ei tulnud ikka miskit :? Siis korjasin kõik Marja teisel päeval klaaskaussi kuhu panin ka veidi rohelust ja mullikivi, vahetasin iga päev vett mille võtsin suurest akvaariumist kuna seal nad algul olid ja vee näitajad kõik paigas, nii tegin nädala küll, iga päev puhastasin neil elamist ja juba ujusid kõik vapralt ringi, toitsin beebi söögiga mille ostsin kalapoest, kui aga ükspäev olid paljud surnud ja järgmisel päeval ülejäänud surid :cry: Nüüd otsustasin et järelikult pole mul lootustki skalaari järglasi saada ja lõin käega et kui tahavad marja heita siis palun aga ise las möllavad, põhjakoristajad korjasin teise akvaariumisse, ja näe imet, tänaseks nädal möödas marja heitmisest ja nüüd maimud tahavad juba akvaariumis ringi ujuda aga vanemad nii hoolsad et kui pesast hakkavad kaugemale ujuma siis püüavad suuga kinni ja viivad teiste juurde klaasi külge tagasi :P see ikka neil kaladel suur protsess, küll vanemad tassisid marja edasi-tagasi, ükspäev oli filtri küljes ja hommikul klaasi küljes akvaariumi nurgas, siis tassisid jälle filtri külge ja siis jälle tagasi :lol: nii lahe on jälgida, kõik teised Kalad on teise akvaariumi nurka aetud. Loodan nüüd küll südamest et saaks asja nende suurest tööst ja vaevast. Huvitav kaua vanemad suudavad neid seal nurgas kinni hoida kui nad juba praegu tahavad ringi ujuda ja ei tea millal peaks süüa neile panema, siiani pole pannud?

Üles
 [ 85 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver