foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 85 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 05, 2010 10:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Jätkan teemat. Väikesed marmorguraami hakatised (tervitused Chrisile! :) ) surusid ennast läbi kaitsevalli ja tekitasid maimude seas kaose. Pugesid peitu vahedesse kust enam välja ei saadud..... Aga siiski-siiski, õnnestus mul mõned päästa. Hetkel siis väikeses akvas 6 väikest täitsa tegusad. Annan arteemiat 3-4 korda päevas. Üritan mingi hetk siia paar korralikumat pilti ka panna. Hetkel tegelased siis 10 päevased :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 06, 2010 02:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

\:D/ Lahe. Palju edu teile :D!!! Tahan ka pilte näha nii pisikestest, kui ka mammast-papast!
Minu esimene põlvkond on nüüdseks juba 4 kuu vanune. Pilte pole ikka teha saanud :(. Õe fotokas oleks ainus võimalus, aga iga kord tal aku tühi ja 100 muud jama. Teised pesakonnad kõik aiataha läinud, ega ma pole eriti vaeva ka näinud. Totaalne ruumipuudus. Nüüd kui tahaks uut pesakonda, ei paista seda kuskilt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 06, 2010 09:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii... Mõned pildid siis:

Isa
Pilt

Ema
Pilt

Pojad :) Sündinud 27.03.2010
Pilt

Väike pilt proportsioonidest :P
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 09, 2010 02:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lõpuks sain minagi paar pilti kiiruga tehtud!

Siin isa koos pisikestega. Näpp on suuruse võrdluseks jäetud :).
Pilt

Siin on mõned pildid veel, kui kedagi peaks huvitama :)

Veronika

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 09, 2010 03:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vero - väga vahvad tegelased. Kaua sa arteemiaga toitsid? Mina annan praegu 3 korda päevas. Ei tea millal seda kogust vähendama võiks hakata :-k

Meil nüüd siis ikka 7 maimu kasvamas. Iga päevaga järjest suuremaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 09, 2010 04:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Väga vahvad tited teil mõlemil jätkake samas vaimus :D .
Mul ka plaan vähemalt üks peaskond sirpuimi üles kasvatada, aga praegu ei paista veel kuuest kalast potentsiaalset paari ei kusagilt...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 09, 2010 05:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma selline paras luuserdis, et ma väga süstemaatiliselt pisikesi ei toitnud. Iga päev erinev arv kordi ja mõned üksikud päevad võisid isegi vahele jääda.
Ainult arteemiat andsin neile kuskil kuu aega vist.. Edasi hakkasin lisaks tavalist helvestoitu andma. Alguses oli sellega ikka jube jama, helvestoidust ei hoolinud keegi. Tasapisi siiski harjusid, arteemiast sai täielikult loobutud siis kui nad umbes 2 kuused olid. Selleks ajaks olid nad juba nii suured ka, et ainult arteemiat andes oleks vist pidanud kasvatuspurgi asemel tünni kasutusele võtma.

Veronika

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 09, 2010 10:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Posija kirjutas:
Väga vahvad tited teil mõlemil jätkake samas vaimus :D .
Mul ka plaan vähemalt üks peaskond sirpuimi üles kasvatada, aga praegu ei paista veel kuuest kalast potentsiaalset paari ei kusagilt...

No just, ühega võiks hakkama saada. Siis vaatab kas tasub edasist sebimist :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 14, 2010 09:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lisan taas pilte :)

Maimud 2,5 nädalaselt
Pilt

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 29, 2010 03:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna sai skalaaride järelkasv siis täpselt kuuajaseks

Mõned pildid ka. Keha on umbes 1 cm suurune :)

Pilt

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 14, 2011 01:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

no nii, mind on siis ka nüüd skalaarid oma marjaga rõõmustanud. esimene mari sai kahjuks teiste akva elanike poolt nahka pistetud sellel ajal kui mina nuputasin kuidas akvas eraldada mamma-papa koos marjaga teistest. jäin hiljaks. aga sellel korral õnnestus mul ema-isa koos marjaga eraldi tõsta. mari tehti jälle mullitaja külge ja seega sain ilusti koos mullitajaga välja tõsta. vanemad tuulutavad hoolega oma marja. kuna ma nii algaja alles ja kogemused-teadmised marjaga puuduvad, siis on ka mõned küsimused. siit lugedes sain selgeks et kolmandal päeval tulevad silmad. kui kaua peab vanemaid seal nende juures hoidma? ja üldse mis ma veel peaks tegema või mida just teha ei tohiks?sellest sain aru, et mida vähem näppida seda parem. homme vaatan materjali ja meisterdan suurde akvasse vaheseina võrgust et saaks osa akvast eraldada nende jaoks ja tahaks nad siiski suurde akvasse tagasi panna kui selle vanemad teadjamad heaks kiidavad siin. seega kõik nõuanded teretulnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 20, 2013 03:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
no niisiis olen kah klubis nimega skalaari kasvatajad :D
Ostsin veebr 2013 5 pisikest skalaari kellest moodustsus 2 paari, ja nüüdseks allise 1 kuldne emane ja üks kuldse musta tähniline isane,
1. mari söödi kohe vanade monstrumite suurte antsude poolt ära vaatamata skalaaride rünnakule, 2 marja sõid kah vist antsud ära, 3 kord jätsin ööseks taskulambi marja kohale ööseks põlema ja hommikuks oli kõik mari alles - vanemad tuulutasid ja noppisid valgeid marjateri välja, ka teine öö olitaskulamp sees ja hommik sama seis aga vanad noppisid usinasti marjateri polnud aega vaadata kas sõid oma marja või mida iganes. Õhtuks oli igatahes mari kadunud.
Eile siiis kudesid lõpuks vesiroosi lehele mis andis võimaluse leht vanematest isoleerida. Esimene öö hoidsin lihtsalt filtri väljavoolu ees kahvas. Täna meisterdasin liitrisest läbipaistvast kandilisest jäätisekarbist nn. maimu akva ja pistsin lehe marjaga sinna....filtrist tulev veevool tuulutab marja hästi sest leht liigub, ahhsoo plastik karbile lõikasin mõlemisse otsa augud, et vesi läbi käiks.
Nüüd nuputan kuidas seda kapron sukka sinna ette panna....pandud venis lihtsalt ümber karbi :D
Täna siis 3 päev ja hulk tegelasi siputab lehe peal :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 21, 2013 06:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Edu ja jaksu nende maimudega sulle :). Aga selle karbi-suka kohapealt, ma siin enne kirjutasin, kuidas ma tegin. Ilmselt aitaks see sul ka suka pingule saada :).

"Võtsin suvalise võikarbi, lõikasin põhja täielikult alt ära, lõikasin kaane sisse üsna suure augu (nii, et ainult ääred jääksid alles ca 1,5cm, et kaant oleks võimalik peale tagasi panna). Toppisin võikarbi suka sisse, tõmbasin suka nii pingule, et sukk jäi karbi põhjaks, toppisin suka karbi sisse, panin kaane peale ja sikutasin kaane avast suka jälle välja, keerasin selle ülejäänud osa ümber karbi alla. "

Pm kaant kasutades jääb sukk karbi ümber pingule ja ei tohiks venida.

Edu,
Vero.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 28, 2013 02:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:shock: :shock: niisiis jätkan veidi teemat...vaevalt on eelmine pesakond maime ujuma hakanud kui täna avastasin sisefiltri pealt(skalaaride lemmik marjapanemiskoht) jälle mega suuure marjalaadungi :shock:
veidi siis sellest sukas-topsis olevatest maimudest: koorus vast 90% umbes. Ujuma hakkas ikka ca 100 maimu kindlasati- terve tops kihas.
Nüüdseks on alles vaid ca 20-30tk. Iga päev leian ca 5 surnut. No mudugi toidan neid munakollasega nagu kaugel nõuka ajal daniosid toitsin, aga tänapäeva kalad pole sellest vist eriti vaimustatud ja kui ikka spets toitu ja artemiat ei saa, siis viskavad järjest lusikad nurka :(
Nn maimulõks on ilusti filtri väljavoolu ees nii et maimud saavad pidevalt värsket vett.
Eks siis paista mis minu eksperimendist saab. Oleksin täitsa rahul kui ca 5tk saaks nii tugevaks, et suuurde akvasse lahti lasta looduslikule valikule alluma.
:D Peaks mõtlema skalaaride kasvatusele, kui nad kavatsevad igal nädalal marja heita :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 28, 2013 08:01 
Akvarist

Pildid: 0
Ega jah skalaare munakollasega ei kasvata. Ikka ja ainult elustoit. Ja kui see on olemas kasvavad nagu raginal. Väga tugeva immuunsüsteemiga tegelased - st. et toitu võib ka loodusest tuua (ajutistest lompidest kus ei ole kalu).

Üles
 [ 85 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver