foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 85 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 24, 2010 08:50 
Akvarist

Ise ma arvan ka, et ma ei hakka neid seal kiusama kui tõesti ei näe selleks otsest vajadust. Täna tegin 15-20% veevahetuse ja loodame et neile uus vesi sobib. Eks hoian kursis mis teemast saab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 29, 2010 01:52 
Akvarist

Seekord siis läksid kõik vist söögiks, aga evolutsiooni ja vanemat hoolitsust oli lahe vaadata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 01, 2010 12:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu skalaaripaar siis sai ka marjaga hakkama. :) Teised skalaarid on aetud akva nurka ja sealt väljuda ei tohi,isane kohe valmis kaitsma oma lehekest.Eks paistab mis saab,lasen neil rahus toimetada

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 01, 2010 06:05 
Akvarist

Lahe ja algas evolutsioon täna uuesti pihta seekord suurem kogus marja. Ei tea kas peaks midagi ette võtma seekord?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 01, 2010 07:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul skalaarid 2 korda marja pannud.

Esimesel korral võtsin suurema osa teistest kaladest esimeseks ööks akvaariumist välja. Hommikul võtsin marja vanemate käest ära ja panin eraldi. Nüüd mul 32 kuu vanust lapsukest.
Järgmisel korral otsustasin kõik teised akvaariumisse jätta. Võtsin poole marjast juba paari tunni pärast välja. Hommikuks oli akvaariumisse jäänud mari kadunud ja eraldatud pool läks peagi valgeks..
Ehk siis mina oma kogemustest järeldaks, et mari võoks mõnda aega vanemate hoolitseda olla (nt mingi 12h) ja peale seda võib sellest ka iseseisvalt asja saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 01, 2010 07:20 
Akvarist

Aga mul pole seda marja kuhugile eraldi väga panna teises akvas on kuused gupide maimud ja krevetid, äkki sinna tohib? Või peaks lihtsalt eraldi purki panema ja vett lisama suurest akvast iga päev? Lisa filtrit pole.

Martin

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 01, 2010 07:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ok, ma üritan Sulle seletada kuidas ma omale lõksu meisterdasin :D.
Niisiis:
Võtsin suvalise võikarbi, lõikasin põhja täielikult alt ära, lõikasin kaane sisse üsna suure augu (nii, et ainult ääred jääksid alles, et kaant oleks võimalik peale tagasi panna). Toppisin võikarbi suka sisse, tõmbasin suka nii pingule, et sukk jäi karbi põhjaks, toppisin suka ülejäänud osa karbi sisse, panin kaane peale ja sikutasin kaane august suka välja ja keerasin selle suka alla.
Selle süsteemi panin olemasoleva maimulõksu sisse ja mõlemad koos suurde akvaariumisse, filtri väljavoolu juurde. Tänu sellele ei saa suured maime läbi suka välja imeda, aga samas on vee liikumine ja kvaliteet kogu aeg tagatud.
Kui sul seda õiget maimulõksu pole siis ma usun, et selle asemel annab ka midagi meisterdada..
Üsna keeruline seletus, paremini ma kahjuks ei oska. Kui midagi segaseks jäi, võin üritada teist moodi seletada. Võin mõne pildi ka teha :D.

PS! Mu skalaaripaar hakkas just 5min tagasi jälle kudema :D!

(st. maimud jäävad samasse akvaariumisse, kus nende vanemad..)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 01, 2010 08:00 
Akvarist

Ok pmst. sain aru aga nüüd vaja veel siis homme osta äkki maimulõks. Kuid kuidas ma neid püüdma peaks? Nad panid marja mul jälle filtri seina peale.

Martin

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 01, 2010 08:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vot seda ma ei tea :D. Minu omad panevad õnneks taime lehele. Seekord valisid muidugi kõige aeglasema kasvuga taime välja. Kahju murda kohe neid lehti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 01, 2010 08:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Vero mis sa maimudele süüa andsid ja kaua nad Sul seal maimulõksus samas akvaariumis olid?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 01, 2010 08:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maimulõksus olid nad nädal aega, nii kaua kuni iseseisvalt ujuma hakkasid.
6-7 päev toitsin keedetud munakollasega. Selle segasin vees puruks ja panin maimudele pintsliotsaga natuke. Tegelikult pole vist kuuendal päeval vajagi toita neid. Alates kaheksandast päevast on nad arteemiat saanud. Paaril korral olen pidanud veel munakollast või tavalist kalatoitu andma, kuna olen unustanud arteemia õigel ajal purki hakkama panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 21, 2010 06:53 
Akvarist

Mul nüüd neljandat korda, kuid teist korda juba isane ei lase emast ligi peale marja panemist. Kaklevad vahetpidamata, kas see on normaalne?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 21, 2010 07:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Meil ujusid küll sõbralikult koos :) Üks sõi siis teine valvas jne.

Vero - kuidas maimukasvatus edeneb? Kas pilte ka saaks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 21, 2010 09:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Väga hästi läheb! Pisikesed kolisid lõpuks suurde akvaariumisse ja õpivad tavalist helvestoitu sööma. Kokku on neid miski 30tk. Paaril on mingisugune väärareng vist :S. Üks on hästi pisike ja ei taha kuidagi kasvada ja ühe ristisin Piraadiks, kuna ta üks silm on kuidagi suur :D. Teised on aga päris suured ja täitsa skalaari moodi ikka.
Piltidega on nii, et ma võin üritada oma seebikarbiga mingeid teha, aga need saatanad ei püsi ju paigal!

PS. Midiman, minu vanemad saavad omavahel küll super hästi läbi, pole ühtegi tüli olnud. Kui isane marja eest piisavalt hoolitseb siis pole ehk väga hull, aga mina tõstaks eraldi selle marja arvatavasti :).

Veronika

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 31, 2010 10:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

No nii, mina jälle uuel katsel :) Laupäeval pandi mari. Nüüd maimulõksus väikesed sabalised. Huviga ootan, mis edasi. Ah jaa, maimulõksule ehitasin juurde väikese kaitsevalli :D Maimulõks on mul kapronsukast tehtud ja suured kalad "imesid" ju maimud läbi suka välja :evil: Nüüd tegin lõksule ümber veel ühed seinad, et suured kalad päris maimulõksu seinale ligi ei pääse :)

Üles
 [ 85 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver