foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 37 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Malawi akvaarium
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 26, 2009 10:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hakkan vaikselt üles panema oma 240L Malawi akvaariumi, kuid siiski sooviksin saada lisainformatsiooni inimestelt, kes peavad juba Malawi järve kalu.

1) Milline on piisav valgustus Malawi järve kaladele? (Olemas on 1x30W sinine marine toru, teisele pesa olemas. Kas peaksin midagi erdamat juurde muretsema?)
2) Kuidas liimida omavahel kokku kive, mis akvaariumis olema peavad? Kas 3D taustaliim sobib või saab ka silikooniga üksteisekülge kinnitada?
3) Kas välisfilter ja valgus peavad 24/7 sees olema?
4) Kuidas kindlustada igale kalale oma nö. "pesa" ? Kas kividevahelised käigud on piisavad või oleks parem kui oleks igal kalal oma koobas?
5) Millist toitu eelistavad teie kalad?

[teema liigutatud paremasse paika] Maria

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 26, 2009 10:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

1.) Proovi selle ühe toruga akvat käivitada. Kui ei piisa, siis lisad juurde. Nagunii taimeid ei hakka ilmselt seal pidama.
2.) Liimimisega kogemus puudub. Mulle tundub, et malawi kalade jaoks ei peagi midagi liimima.
3.) Filter töötab pidevalt, valgus nagu ikka. Öösel kalad tahavad magada.
4.) Nii ja naa. Väikesed mahuvad kivide vahele, suurematele teed koopasid. Mingi 10 suuremat auku oleks ikka hea neile teha.
5.) Sera granured, sera granugreen.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 27, 2009 03:36 
Akvarist

Pildid: 3
1) Kaladel on üsna ükskõik. Peaasi, et endal kena vaadata oleks. Taimi sinna eriti ei pane, kui tõesti biotoopi tahad. Seega valgusega saad katsetada nii ja naa.
2) Silikoon sobib juhul, kui kivid pole nn. pudedad, vastasel juhul mureneb silikoon lahti.
3) Filtrid loomulikult järgi alati, mida rohkem seda parem. 7x tunnis REAALselt vesi läbi filtri oleks normaalne, 10 korda väga hea.
Wet/dry filter oleks mõistlik lahendus.
Valgus säti selleks ajaks millal oma loomaaeda jälgides emotsioone kogud, aga öösel ikkagi pimedaks ka - küsimus on vetikate kasvus. Mina kasvatan neid toiduks päris tublisti - sinu puhul oleneb siis kaladest, mida plaanid.
4) Oleneb kuidas sa asustust plaanid, kas ootad ka piskesi, mis liiki kalad on.
Minul on kivide vahelised käigud pisikestele, paar suuremat urgast ka.
Ma tõstan üsna tihti üritust ring ja ei ole mitte yht kivi liiminud. Ma nimelt tegin nii, et panin põhjakruusa/liiva alla mati....sissepoole akvaariumi. las sõbrad kaevavad :)
5) Mida aga ette annad. Mina kasutan hetkel JBL Novo Malawi ja JBL Spirulina helbeid, Tetrateci põhjatablette ning Sera Wels-Chips. Tablette muidugi annan harva.

Mul on mbunad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 28, 2009 05:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suund on ikka rohkem mbunade poole. Kivisid mõtleisn igaks juhuks kokku liimida, et vältida võimalikke varinguid :D Võibolla ei ole see eriti mõistlik, aga ma pigem kardan kui kahetsen. Plaanis oli tegelikult üks taim ka alguses panna, iseasi kas sellest miskit järgi jääb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 01, 2009 04:51 
Akvarist

taimi nad söövad siis kui muud pole.

mbunade puhul ilmselt asustad akva tublisti täis, taimi pole, seega filtritega ära üldse nalja tee.
kohe päriselt 10x tunnis reaalselt vesi läbi.
wet/dry oleks omal kohal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 01, 2009 06:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

hmm..Soetasin just JBL cristal profi e900 (900L/h)...et siis arvutuste kohaselt 3,75 korda peaks tunnis vesi läbi käima ? Mis siis juhtub kui nii vähe kordi vesi läbi filtri käib?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 01, 2009 07:38 
Akvarist

siukseid e900 reaalse 200L vee kohta pane kohe no nii 4 minimaalselt, kui ta just akvaariumi kõrval ehk samal kõrgusel ei asu.
Kui ta on akva all mõõda reaalne läbivool ära ja arvesta sutike maha, sest see väheneb pisut kui meedia määrdub.
Sel juhul saad keskmise.
Pumba võimsus on naljanumber :) ilma meediata ja 0 kõrgusel.

Kui ainult e900 jätad, siis juhtub justkui ei midagi, aga võib ka juhtuda.
Pead teda väga tihedalt puhastama, veevahetused peavad olema tihedamad ja küllaltki suured.
Oleneb aga sellest, keda ja kui palju sa asustad.
Mainisid mbunasid, sestap on ilmne, et varem või hiljem asustad kasti üle, et agressiivsust vähendada, see aga tähendab filtratsiooni.

Üldiselt kasutatakse mbuna biotoopide puhul suuri välis wet/dry filtreid.
On lihtsalt odavad küllaltki ja võimsad.
Mina tegin ise reaalse vee läbivooluga 1300 L/h, maksis umbes 1500.- ilma meediata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 03, 2009 12:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma arvan ka, et 900l/h jääb väheks, sest, et reaalselt filtreerib ta palju vähem...
Minul hetkel välisfilter 700 L/h ja sisekas 2300L/h, kuna sisekas on laenatud siis tahan uut sisekat 1000L/h ja mul on veel taimed ka.

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 03, 2009 02:46 
Akvarist

Tegin täna mõõtmised:

Eheim 2026 115cm kõrgusele.
originaal meedia pandud nii nagu manuaal nõuab, töötanud 1 nädal - 6 sec 1L ehk siis ca. 600 L/h
Manuaalis on 950 L/h.

Hydor L30 tsentrifugaalpump 5.5 sec 1L ehk siis umbes 650-700 L/h - manuaal ütleb 1200L/h.

Ääretult oluline on nö. pea kõrgus, ehk siis kui kõrgele pump vett pumpama peab. Ehk siis kõrguse kasvades tsentrifugaalpumba tootlikkus väheneb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 03, 2009 03:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Alati peab sellega arvestama, et bioloogilise filtrimaterjaliga langeb kohe pumba tootlikus 30-50%.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2009 02:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei tahaks foorumi lugejate ja kaupluste klientide optimismi vähendada, age tõelisus on hoopis midagi muud kui tuliuue kanisterfiltri pakendi peale kirjutatud.
Tegin mõõtmised oma tingimustes. Tõstekõrgus: tavaline kanisterfilter tavalises akvaariumikapis akva all.

*Eheim Professionel 2226, puhastatud ja peenfilter vahetatud u 2 kuud tagasi (õpetuskirja järgi 950/h)- tegelikkus umbes 4,3L/min ehk 260L/h
*JBL CP 500, puhastatud ja peenfilter vahetatud u 1 kuu tagasi (kirjade järgi 1200L/h tühjalt ja 850-900 L/h meediaga) - tegelikkus umbes 6,3L/min ehk 380L/min
*Eheim Professionel 3 2180 Thermo, tuliuus (kirjade järgi 1700L/h) - läheb mõõtmisele siis kui akva on veega täitunud ja veevoolud on reguleeritud. Sel on nimelt kaks sissevõtuvoolikut millest üks on mul ühendatud pinnakoorijaga. Seetõttu ei saa hetkel adekvaatset pilti. Akvaarium mida kõnealune filter opereerib on alles 25% täidetud. Annan teada.

Peale selle on mul veel üks JBL CP 250 filter, aga paraku ei olnud mul hetkel mugavat võimalust mõõta seda. Ehk tulevikus.
Aga hetkel kaks filtrit on ikka piisav, et teha järeldusi. Reaalsus tundub olevat selline et, ostes kommertsfiltrit pead jagama filtri pumba lubatud tootlikuse kolmega ja saad laias laastus tegeliku. Kurb aga tõsi.

Eheim Professionel 2226:

Pilt

JBLCristal Profi 500:

Pilt

Eheim Professionel 3 2180 Thermo:

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2009 11:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

MARKO kirjutas:
Ei tahaks foorumi lugejate ja kaupluste klientide optimismi vähendada, age tõelisus on hoopis midagi muud kui tuliuue kanisterfiltri pakendi peale kirjutatud.

Ma kujutan ette, et see siis sisekate kohta ei kehti :roll: ? Et vesi ei pea liikuma mõõda voolikuid väljaspoole akvat...

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2009 03:41 
Akvarist

Kivid võid ühendada ka betooniga. Saad pealekauba karedama vee veel lisaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2009 06:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Siin teemas on lahti seletatud filtrite tootlikus /viewtopic.php ... 3&start=15

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 05, 2009 12:17 
Akvarist

anneke: kehtib mingil määral ka sisekatele, aga mitte nii suures ulatuses pumba lükkejõu võid maha arvestada, meedia takistust aga mitte.

muide kui 1.5 meetri pea kõrguse puhul andis 2026 440 L/h, 1.15 korral lopsti 600 L/h.
Tüüpiline tsentrifugaalide omapära, ega neid muidu paatide päramootorites kasutata :)

Ja ma vaidlen sulle vastu Marko ... kusjuures kogu lugupidamise juures.
Poes pole mõtet midagi jagada. Enda konfiguratsioon tuleks läbi mõelda.
Kui ikka 200 liitrisel mbuna malawi biotoobile panna 1 tubli e900 JBL-lt, siis esimesed 2 päeva on ta olenevalt pea kõrgusest ja meediast tubli 50-100% tootja antud lubadusest (just nagu kpl. kalake ütles). Umbes ütleme 2 päevaga (oleneb muidugi kaladest jms.) muutub tema läbivool kolossaalselt.
Paljud loobuvad peenfiltritest kanistrites ja panevad selle hoopis sisekasse.
Kui aga panna 4 e900 nagu ma ühes teemas mainisin, siis on pilt teine, võib täitsa vabalt kuukese ilma puhastamata neid käiata peenfiltriga.

Põhimõtteliselt on asi sarnane Savka poliitikaga, ega ta otse ei valeta kellelegi, aga täit tõde ei räägi ka. Mis sobib tema pensiokatele, ei sobi minule ja vastupidi.

Teemalalgatajale panen tv kommentaari, et 2 silma vahele ei jääks tänu mulale:
tv kirjutas:
Kivid võid ühendada ka betooniga. Saad pealekauba karedama vee veel lisaks.

Üles
 [ 37 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver