foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 37 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 28, 2009 01:05 
Akvarist

Pildid: 1
järelkasvule elukeskkonna muutmisega piiri panna ei ole mõtet - stabiilse keskkonna saavutamine võib võtta päris kaua aega ja saavutatut lõhkuda ei tasu - igasugune muutus võib tuua ka täiesti ootamatuid ja soovimatuid tagajärgi. ausalt öelda ei kujutagi ette, mida selle muutmise all silmas peetakse?
on muidugi võimalus eemaldada kõikvõimalikud peidukohad, aga ka see tekitaks kaladele stressi ja akvaariumi kujundus kannatab.
puhta mbuna pidamine ilmselt eeldabki seda, et aeg-ajalt tuleb valikuid teha, võimalusel liigsed ära anda või müüa.
mina loobusin ka sellest variandist ja lisasin mõned lihasööjad - ei tea isegi, mis sellest välja tuleb - mõned neist kasvavad eeldatavasti küllalt suureks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 28, 2009 01:34 
Akvarist

Peamiselt ma vist lootsin kuulda kellegi kogemusest, kus mingi kala on suutnud arvukust piirata. Olen lugenud, et Synodontised seda edukalt teevad, aga need kasvavad jube suureks...
Synodontis multipunctatus vist on väiksem, aga neid pole Eestis saadaval näinud.
Ühesõnaga äkki keegi veel jagab oma isiklikku kogemust, või viitab mõnele vastavale allikale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 28, 2009 01:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

enda 450 Laafriklaste kastis on 2 Polypterus senegalus,t 1 on 10 cm ja teine 15cm.
piiravad järelkasvu,aga ei söö kõike ,mõned üksikud jäävad alles.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 30, 2009 09:59 
Akvarist

kogemus ongi selline, et ühe või teise liigi arvukust piirab teine liik, kellele esimesed toiduks. nii toimib see vabas looduses ja kindlasti ka akvaariumis. ja kui looduslikud kiskjad toime ei tule, levib kindlasti mõni epideemia, tekib toidupuudus või vajadusel sekkuvad inimesed, kes loomariiki lihtsalt maha notivad. kui rääkida elamistingimuste muutmisest, siis võiks seda võrrelda ehk mõne katastroofiga, mille tagajärjeks kliimamuutus ja(või) toidulaua kahanemine või lõppemine. nt - jääkarud surevat tasapisi välja, sest pole piisavalt jääd poegivatele hüljestele, inimesed hävitavad metsi ja rajavad kultuurmaastikke jne.
dinosaurused ei elanud kuuldavasti üle meteoriiditabamust :wink:
--------------------
akvakogemusi malawi elanikega seni ei ole, aga et synodontised k õ i k maimud kätte saaksid, ei usu. synodontis njassae, kes vist ainsana malawi akvasse sobiks, kasvab ehk paarikümnesentimeetriseks ja sööks kindlasti ära kogu marja - paraku on malawikad enamasti suushaudujad. proovida siiski võib, ei tea ainult, kas seda liiki saada on.
isiklikest kogemustest teistsuguse akvaga võin öelda, et kõige paremad pisikalade arvukuse piirajad on siiani olnud skalaarid - salakavalamaid röövleid ei ole kohanud, igasugune paljunemine lõppes. samad kogemused ka küttkaladega (toxotes jaculatrix). seevastu minu discustele teiste kalade maimud millegipärast huvi ei pakkunud. paraku need liigid aafrikasse ei sobi. minu lootused on tasapisi kasvavatel livingstonii'del ja aulonacara rubescens'i paaril. eks tulevik näitab...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 02, 2010 03:51 
Akvarist

Pildid: 3
mbunadega on lihtne.
Kandev emane lõugapidi kätte ja solgutad maimud lõksu või teise akvasse. Küll neile tahtjaid on. Kui pole, siis lõks kassile nina alla.
Looduses piirab mbunasid terve hord igatsugu tegelasi, mina neid nimesid ei tea, aga mingid nirgi moodi tegelased on - igatahes akvas pidamiseks liig suured elukad :)

Kui iga kuiselt ei viitsi sellega tegeleda, siis piisab kui isane välja vahetada, läheb sutike jälle aega, kuni mamslile uued uimed meeldima hakkavad.
Sama lugu nagu antsudega põhimõtteliselt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 02, 2010 04:49 
Akvarist

AzA kirjutas:
mbunadega on lihtne.
Kandev emane lõugapidi kätte ja solgutad maimud lõksu või teise akvasse.
Kui iga kuiselt ei viitsi sellega tegeleda, siis piisab kui isane välja vahetada

Selles ju point ongi, et neid ühtegi välja püüda pole lihtsalt võimalik. Kui kaas avada ja neile selgeks saab, et kahv käigus, siis kivide vahel kõik ja sealt neid juba ei püüa... :) A pole hullu, las siis sigivad ja kui väga hulluks läheb, siis teen suuremat sorti harvenduse ühe korraga.

Teine asi, et kas keegi teab tigusid, mis Malawi järves elavad ja mida meil ka liigub kasvatajatel?
Nii palju kui ma lugenud olen, siis mainitakse tigusid ainult Mbunade toidulauaga seoses... Kui mul alguses akvaariumi sissetöötamise käigus Apple snail'id olid, siis nende tundlad olid pideva tähelepanu all kalade poolt küll ja ringi need teod palju liikuda ei saanud.
Tahaks akvasse kedagi, kes paratamatute toidujääkidega tegeleks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 11:21 
Akvarist

Pildid: 3
See on nüüd jama, et neid kätte ei saa. Saab küll.
Vajab kannatust, aga varem või hiljem emane kuskilt kivi vahelt kahva ujub.

Üles
 [ 37 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver