tegelikult asi selline...
häirinud oleks mind ainult gupide paljunemine, sest gupid on palju igavamad kalad kui mõõksabad, mollyd või platyd(see on minu arvamus, jätan teistele õiguse teisiti arvata)
aga kuna lugesin, et niikuinii süüakse enamus järglasi ära, siis pole ju vahet?
põhjapinnast panin niipalju kui mul oli, akva oli jõulukink, kaasa tuli kotitäis kalapoest ostetud kruusa ja toppisin selle sisse, paistis, et on piisavalt. Taimede toppimine oleks ilmselt tõesti parem olnud paksema kihiga, aga jah, nüüd juba hilja muuta..
Corydorastega... isiklikult nad mulle ei meeldi. Paistavad keerukamad kalad ka kui eelnimetatud eluspoegijad(võin ka eksida). Ampalaria tigudest pole kuulnudki, kes need veel on ja mida nad teevad?
Aga. Täna siis läksin veeteste ostma. Ostsin endale JBL 5in1 veetesti, oletades, et alustuseks kõlbab. see ei ole ilmselt päris täpne, aga minu näidud tulid sellised:
NO3 ja NO2= 0 ... eeldasin, et see on hea, sest vähemalt üks neist oli mingit liiki kahjulik aine.
GH=7-14(ütlesin, et täpselt ei näita, testi järgi kuskil seal vahemikus.)
KH=6-10
pH= 7.6-e ringis
pisut mures nüüd, et ehk ph liiga kõrge minu kalakeste jaoks. Kuuldavasti CO2 leevendab ph'd. Aga kas see CO2, mida kalad hingates eraldavad(tuletan meelde, mul pole veel kalu sees!! alles sissetöötamine) kas sellest ei piisa ph umbes 7.0 peale viimiseks?
ootan huviga targemate vastust.
EDIT: pisut teemast välja, aga... Kalakese poest ostsin täna ühe roosaka kivilaadse asja. silt ütles, et on Roosa kvarts. Kas sellist tohib akvasse panna üldse?