foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 30 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Põhjakoristaja.
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 26, 2006 09:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hetkel on mu 120 L akvaariumis siis vesi ja põhjakruus+filter ja soojendi ja valgustus. Nüüd mõtlesin, et võiks korralikult kõik kalad ja taimed ära planeerida, pärast tore minan poodi ja küsida seda mida vaja, ei raiskaks loomapoes aega :). Plaanis olid siis 2 Mollyt, 2 mõõksaba, 2 Platyt ja 2 guppyt(gupid jäävad võib-olla ära, kuulsin et kahtlaselt kiirelt paljunevad, ei tahaks ülerahvastatud akvat endale)(oli plaanis siis igast liigist võtta 1 emase ja 1 isase) Nüüd mõtlesin, et tore oleks põhja ka mingisugust kala toppida. Et siis põhjakoristajat oleks vaja, mingit ilusat. Oleks tore, kui ta ei sööks eelnimetatud eluspoegijaid(või siis et eluspoegijad teda ei sööks ) Oskate ehk soovitada mingisugust sellise suurusega akvasse selliste kaladega kokku?

nüüd siis pisut akvaariumikalade teemast välja, sorry...
Kas taimed kasvavad üldse selle kruusa sees(2~4mm fraktsiooniga, kalapoest ostetud mingisugune. seda põhjas 5cm)? või peaks mingisugust värki selle alla panema taimede jaoks?

loodetavasti saate aidata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 26, 2006 10:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Pühjakoristajad on ancistrused: http://en.wikipedia.org/wiki/Bristlenose_Catfish . Ei ole märganud, et nad oleksid kedagi ära söönud ja ka neid ei puututa, kuna asustavad akva vee erinevaid kihte.
Kalamaime pistavad paraku kõik kalad kahe suupoolega, ka värsked vanemad. Kui aga purgis on piisavalt taimi, kuhu peituda, pole probleemi.
Tähelepanek oma akvast: pisikesed mõõgud (5mm)ujusid julgelt 7-cm antcude seas ja neid ignoreeriti täielikult. Va kurjam scalare aga tahtis kohe pisikest lõunaeinet võtta. Seekord jäi ära...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 26, 2006 10:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

kõigepealt et guppyd nii metsikult ei paljuneks,siis võtta kaks isast,ja pole paljunemisega probleeme,ja ilusamad näevad välja kah kui emased.
ja põhjakoristajaks ei pea kohe ancistrust võtma,lõppuks nad kasvavad ikka suureks selle akva jaoks,ennem mõned corydorased võtta.näiteks:
http://www.aquahobby.com/gallery/e_Corydoras_panda.php

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 26, 2006 11:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul on ancistrused 120l akvas juba aasta aga ei tähelda, et kast neile väike on. Nad paljunevad ainult tohutu hooga ma ei ole enam suutnud kokku lugeda kui palju kordi on maimusid tulnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 26, 2006 11:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

aga selle kruusa kohta oskate midagi öelda? et kas lähevad taimed kasvama, või peaks mulda/liiva selle alla panema?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 26, 2006 11:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

http://www.aquahobby.com/gallery/e_bristle.php

ma saaksin sulle selliseid anda, ei pea kalapoest ostes siis raha raiskama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 26, 2006 11:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

võtaksin hea meelega. et. kuskohas täpsemalt asud? ja kas sul neist pilte on?

üldiselt... ootaksin ikka vastust kruusa kohta ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 27, 2006 12:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
algaja123 kirjutas:
üldiselt... ootaksin ikka vastust kruusa kohta ;)

See kruus sobib hästi. Algul ehk nõudlikumad taimed ei kipu hästi kasvama, kuid kuskil poole aastaga peaks olukord paranema. Kui paned kruusa alla spets toitepinnast siis ega see kahjuks tule kuid saab ka ilma selleta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 27, 2006 01:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

/kalad/7732/index.html

Selles teemas näed ancsistruste kasvamisest pilte. Hetkel on nad veidi suuremad juba.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 27, 2006 10:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga mul endal ancistrused. Palju kordi on olnud poegi näiteks mollidel ja tiigritel, kuid ära söödud pole :D aga ancistrused kaitsevad oma poegi! :lol: :lol:

1 molly
2tiigrit
2 neooni

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 28, 2006 08:00 
Akvarist

Algatuseks loe iga soovitud kala kohta. Kõik eluspoegijad sigivad meeletult. Seega ei sobi sinu sooviga kokku ka mõõksabad, mollid ega platyd. Põhjakoristajad on sägad. Ise soovitaksin grupikest coridoraseid. Samuti on abiks mõned ampularia teod. Mollid on veepinna puhastamiseks head kalad, aga nagu mainisin, siis sigivad.

Põhjapinnast soovitaksin 7 või rohkem cm. Nüüd on juba hilja midagi muuta, aga jah, muidu oleksin soovitanud põhja sisse ka punase saviga kihti ja turbaga kihti.

Samas coridoraseid silmas pidades oleks põhjapinnas võinud olla hoopis peenem ja ümaram, mitte see kruus, mida ehituspoest saab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 28, 2006 08:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

tegelikult asi selline...
häirinud oleks mind ainult gupide paljunemine, sest gupid on palju igavamad kalad kui mõõksabad, mollyd või platyd(see on minu arvamus, jätan teistele õiguse teisiti arvata)
aga kuna lugesin, et niikuinii süüakse enamus järglasi ära, siis pole ju vahet? :)
põhjapinnast panin niipalju kui mul oli, akva oli jõulukink, kaasa tuli kotitäis kalapoest ostetud kruusa ja toppisin selle sisse, paistis, et on piisavalt. Taimede toppimine oleks ilmselt tõesti parem olnud paksema kihiga, aga jah, nüüd juba hilja muuta..
Corydorastega... isiklikult nad mulle ei meeldi. Paistavad keerukamad kalad ka kui eelnimetatud eluspoegijad(võin ka eksida). Ampalaria tigudest pole kuulnudki, kes need veel on ja mida nad teevad?

Aga. Täna siis läksin veeteste ostma. Ostsin endale JBL 5in1 veetesti, oletades, et alustuseks kõlbab. see ei ole ilmselt päris täpne, aga minu näidud tulid sellised:
NO3 ja NO2= 0 ... eeldasin, et see on hea, sest vähemalt üks neist oli mingit liiki kahjulik aine.
GH=7-14(ütlesin, et täpselt ei näita, testi järgi kuskil seal vahemikus.)
KH=6-10
pH= 7.6-e ringis

pisut mures nüüd, et ehk ph liiga kõrge minu kalakeste jaoks. Kuuldavasti CO2 leevendab ph'd. Aga kas see CO2, mida kalad hingates eraldavad(tuletan meelde, mul pole veel kalu sees!! alles sissetöötamine) kas sellest ei piisa ph umbes 7.0 peale viimiseks?
ootan huviga targemate vastust.

EDIT: pisut teemast välja, aga... Kalakese poest ostsin täna ühe roosaka kivilaadse asja. silt ütles, et on Roosa kvarts. Kas sellist tohib akvasse panna üldse?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 29, 2006 12:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ehk viitsib keegi vastata? :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 29, 2006 12:28 
Akvarist

tugevamad kivimid reeglina ei erita midagi, kui akvapoest veel ostsid ei tohiks sellel kvartsil miskit viga olla. ampalaria tigu e. õunatigu on kasulik(kui neid on mõistlikus koguses) ja kena (kuni õunasuurune) kollane tigu, kes sööb vetikaid ja kui kehvasti toita ka natuke taimi. CO2 ära hakka veel lisama, kuna sissetöötades veeparameetrid võivad veel muutuda, pealegi see ph7,6 ei erine veel 7,0st elutingimuste suhtes peaaegu üldse, st. kaladel on üsna poogen kas ta on 7,0nagu raamatust vaadatud või 7,6. Soovitan natuke täpsemad testid muretseda siiski. Põhjakruusa saab lisada täiesti vabalt, mis sest et vesi juba sees :) . Lihtsalt ostad, pesed ära, vajaduselt keedad läbi, lased jahtuda ning kallad ülalt akvasse sisse ja ajad laiali, lihtsalt vaata et liiga palju ei pane, ise panin liiga palju ja siis oli varsti kogu põhi ühtlaselt nitraadipomm :roll: .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 29, 2006 12:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

ok. Mõtlesin, et ampalaria teod on mingi keerukam liik :D
eks ma siis millalgi ostan pisut täpsemad testid(vähemalt ph oma)
seda põhjakrusa ma veel mõtlen, vb isegi panen. ega see midagi halba tee, kui ma nüüd teistsugust kruusa paneks?

Üles
 [ 30 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver