devi kirjutas:
SAEd on tublid kalad. Kindlasti grupina ja piisavalt suures akvaariumis. Minuarvates on üsna tublid vetikasööjad. Kurja midagi ei tee. Tunduvad tõhusamad kui ancistrused, aga võib olla ma eksin.
Pisut julgeks vastu vaielda selle kurja osas, nimelt olen kaalunud ancistrustest ja SAEdest loobumist just nende tehtava kurja pärast.
Asi selles et kui on soov kasvatada mingeid pisikesi murutaimi (Hemianthus callitrichoides on juba olnud jutuks, aga isegi Glossostigma elatinoides läheb teemasse) siis need tüübid tuusteldavad liiga agaralt selleks et pisemad taimed saaks normaalselt juurduda. Olen korduvalt istutanud pisikesi taimi kuid niipea kui see röövlibande üle käib ujuvad taimed pinnal. Eriti hull on lugu kui visata Spirulina tablett vette - vikerkalad võivad selle suus kanda hoopis teise akva otsa hinnalise taimepuhma sisse ja siis tulevad SAEd ja tuustivad kõik üles.
See et SAEd on märksa tõhusamad vetikasööjad kui ancistrused on muidugi tõsi, nagu ka see et ancistrused hävitavad õrnemate lehtedega taimi - suuremad Echinodorused lähevad loosi, aga ka ntx Java fern jms. Mõni isend võib käituda ka viisakalt kuid kui maitse kätte saadud siis on häving regulaarne.