foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 30 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 29, 2006 09:11 
Akvarist

Kruusa (pestud) võib alati juurde lisada, lihtsalt turvast ja savi on praktiliselt võimatu kõige alla lisada, kui vesi juba sees.

Mis kalade ärasöömisesse puutub, siis mõned pojad ikka jäävad ja kasvavad suureks ja ühel hetkel on neid ikkagi liiga palju. Muidu jah, mollid ja mõõksabad on sümpaatsemad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 29, 2006 09:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ah, las nad olla siis, mõned võivad ju tulla. Ja siis vb õnenstub mõned kunagi ära jagada, säästab teiste rahakotti sellega. Üllas eesmärk :)

Tänud kõigile vastajaile, teist oli kõigist väga palju abi. :)

(sain 2 väga väikest õunatigu endale, hästi lahedad on :))

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 14, 2007 02:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

workshopper kirjutas:
http://www.aquahobby.com/gallery/e_bristle.php

ma saaksin sulle selliseid anda, ei pea kalapoest ostes siis raha raiskama.

Mulle võiksid küll selliseid anda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 14, 2007 07:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

mitte midagi ei juhtu,topi julgesti,ära aint taimedele otse peale kalla!edu sulle! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 19, 2007 11:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

ancristsused söövad ainult teod ära, ja neile on ka omaette toit. mingid tabletid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 20, 2007 11:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
kristii kirjutas:
ancristsused söövad ainult teod ära,

Kas mõtled ise sellist jama välja või on mingi koht kust seda loed? Ancistrused ei söö tigusid - võimalik muidugi et räägid hoopis mingitest muudest elukatest nimega ancristsused, ise pole sellistest kuulnud. Mul on olnud küll üks ancistrus kes õunatigusid üritas ahistada kuid ei saanud temagi neid kätte. Ancistrused võivad õunatigude koja pealt küll vetikaid lutsutada ning ehk ka surnud õunateo kallal maiustada, kuid elusaid tigusid nad nahka ei pane.
kristii kirjutas:
ja neile on ka omaette toit. mingid tabletid.

Veelgi parem toit neile on aga suvekõrvits.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 31, 2007 12:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nüüd paluks siia teema jätkuks kogenud inimestelt võrdlustabelit :) antsude, SAEde, botiate ja coryde kohta.
Mul on nüüd SAEd kes tegid taimed ilusti puhtaks ja kivid ja nati käivad ka mööda klaasi. Väga toredad vilkad tegelinskid. Aga... tahaks tegelt ka paari nohistajat veel põhja. Kas coryd sõeluvad peamiselt põhjaliiva ja ostivad sealt jäätmeid? Kui nüüd akva kauem käib ja seinale rohkem vetikat tekib kas siis oleks parem kui oleks hoopis mõni lutsutaja (ants)kes klaase nühiks ? või saavd sellega SAEd hakkama? Ja mida tähendab see, et http://www.aquahobby.com/gallery/e_striata.php loen, et botiaga kaob teo probleem? Kas panevad nahka väikesed koorunud teod või lutsuvad suured ka karbist välja ? :twisted:
Coryd on karjaloomad, aga kas antsud ja botiad ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 31, 2007 05:42 
Akvarist

Corydorased puhastavad põhja tunduvalt tõhusamalt kui ancistrused, sest songivad põhjalikumalt. Pidada kindlasti grupina. Midagi kahjulikku ei tee.

SAEd on tublid kalad. Kindlasti grupina ja piisavalt suures akvaariumis. Minuarvates on üsna tublid vetikasööjad. Kurja midagi ei tee. Tunduvad tõhusamad kui ancistrused, aga võib olla ma eksin. 180L jääb täiskasvanud SAEdele minuarvates kitsaks.

Ancistrused ei pruugi klaase puhtaks teha, aga võib olla kui näljas hoida, siis teevad ka. Minuarvates võib ancistruseid pidada ka ühekaupa. Kipuvad taimi sööma ja võivad olla territoriaalsed. Corydorastega ma koos ei peaks.

Botiaid tuleks pidada kindlasti grupina. Nõudmised veele ja akvaariumile on suured. Väidetavalt söövad tigusid. Ise pole pidanud ja seda ei tea, kuidas ampulariatega läbi saavad. Kuna sul on juba SAEd, siis ma botiaid juurde võtta ei soovitaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 31, 2007 05:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
devi kirjutas:
SAEd on tublid kalad. Kindlasti grupina ja piisavalt suures akvaariumis. Minuarvates on üsna tublid vetikasööjad. Kurja midagi ei tee. Tunduvad tõhusamad kui ancistrused, aga võib olla ma eksin.

Pisut julgeks vastu vaielda selle kurja osas, nimelt olen kaalunud ancistrustest ja SAEdest loobumist just nende tehtava kurja pärast. ;) Asi selles et kui on soov kasvatada mingeid pisikesi murutaimi (Hemianthus callitrichoides on juba olnud jutuks, aga isegi Glossostigma elatinoides läheb teemasse) siis need tüübid tuusteldavad liiga agaralt selleks et pisemad taimed saaks normaalselt juurduda. Olen korduvalt istutanud pisikesi taimi kuid niipea kui see röövlibande üle käib ujuvad taimed pinnal. Eriti hull on lugu kui visata Spirulina tablett vette - vikerkalad võivad selle suus kanda hoopis teise akva otsa hinnalise taimepuhma sisse ja siis tulevad SAEd ja tuustivad kõik üles.
See et SAEd on märksa tõhusamad vetikasööjad kui ancistrused on muidugi tõsi, nagu ka see et ancistrused hävitavad õrnemate lehtedega taimi - suuremad Echinodorused lähevad loosi, aga ka ntx Java fern jms. Mõni isend võib käituda ka viisakalt kuid kui maitse kätte saadud siis on häving regulaarne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 31, 2007 07:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Taas targem, suured tänud. Eks ikka lahke müüjatar poes soovitas 180l -sse 5 SAEd...Ega ma ei teadnud ka veel et tahan teisi põhjas tuuseldajaid veel. Aga eks siis näis kui suureks kasvavad. Teisi kalu õnneks vähe.
Ja seni kasvatet taimed püsivad ilusti maas, sest madalaim on lilaeopsis brasiliensis mis on risoomilaadse juurestikuga. Pigem kisuvad gupid taimi.
Corydoraste kohta veel seda, et kas paar on parvekalale piisav või peab alates kolmest isendist parve tekitama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 31, 2007 08:15 
Akvarist

Soovitatav oleks 6 tk või rohkem corydorast. Isased ja emased pooleks või siis kuni 2x rohkem isaseid. Kui nii palu pole võimalik, siis näiteks 2 isast ja 1 emane. Samas isendite arvust olulisem on see, et loed enne nende kalade kohta :-)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 31, 2007 08:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

No olen googeldanud mitu nädalat nende koristajate teemal( hakkab juba tunduma, et nad on mul olemas) aga kamba suurust pole tõesti kuskilt välja lugenud :( . Ja nüüd tean jälle rohkem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 31, 2007 10:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
devi kirjutas:

Ancistrused ei pruugi klaase puhtaks teha, aga võib olla kui näljas hoida, siis teevad ka. Minuarvates võib ancistruseid pidada ka ühekaupa. Kipuvad taimi sööma ja võivad olla territoriaalsed. Corydorastega ma koos ei peaks.

njaaa minul elavad antsud ja corydorased koos ja ei ütlex küll et neil mingit maade jagamist on...saavad omavahel ästi läbi :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 31, 2007 10:49 
Akvarist

lynnet kirjutas:
devi kirjutas:

njaaa minul elavad antsud ja corydorased koos ja ei ütlex küll et neil mingit maade jagamist on...saavad omavahel ästi läbi :D

Mul peksis ancistrus coridorased veriseks, sest ancistrus oli riiakas/territoriaalne põhjakala. Corydorased on aga kaitsetud põhjakalad.

Üles
 Teema pealkiri: Põhjakoristajad
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 31, 2007 10:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Eks igaüks omadest kogemustest.
Ma ei tea, kas mulle on sattunud eriti sõbralikud isendid, aga jagelemist corydoraste, ancistruste, f-saede vahel pole kunagi olnud. Pigem paneb mind imestama väike panda-corydoras, kes kartmatult oma suurema suguvenna corydoras aeneuse ja ehk viis korda suurema ancistruse nina ees oma terakesi nopib.
Aga corydorased ja otod tahavad kindlasti seltsilist. Minul on kumbagi paar. Ancistrus võib ka üksik vanapoiss olla.
Minu f-SAEd on väga lennukad ja esteeditsevad rohkem, kui keegi neile vastu puutub, põikavad põlglikult judistades eemale. See ei takista neid muidugi ise teiste eest toitu rabamast.

Üles
 [ 30 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver