foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 38 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 13, 2013 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Okt 19, 2012 06:44
Postitusi: 105
Asukoht: Tallinn
Jüri T kirjutas:
Kuidas see kaos välja näeb? Infektsioon - tõvestavad bakterid nakatunud akvaariumist - kalad hakkavad surema? Kui ei, siis bakterikoloonia täiustamine mõjub ikka positiivselt.


Maria on siin selle ilusasti lahti seletanud:
/haigused/11274/index.html

Olen isiklikult ammu aega tagasi selle asja läbi elanud (kuna kalakahv oli liiga suur ja ei mahtunud kalakotti, läksin kergema vastuanu teed ja valasin kalad koos veega oma akvasse. Hapnikusisaldus vähenes nii äkki, et kui ruttu jaole ei jõua, saad kähku kastitäie surnud kalu. Õnneks ma sain lihtsalt õppetunni kuna märkasin hingeldavaid kalu veepinal ja sain sekkuda.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 13, 2013 10:14 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Nov 21, 2011 02:25
Postitusi: 1052
Pildid: 0
Asukoht: Pärnu
No ma olen jah olen lugenud selle fenomeni kohta, aga endal pole kunagi õnnestunud kogeda. Mul on üks akvadest "loodusakvaarium" ja tassin sinna erinevatest mudaaukudest sodi ja kirpe, tavaliselt kallan koos veega sisse - mitte midagi hullu peale bakteriaalse infektsiooni, mis ei ole spetsiifiline ja on kergelt ravitav.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 13, 2013 10:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Jüri T, kuidas iganes selle bakterite kaklusega ka on, antud teemas ju minu väide oli, et see transpordivee akvasse kallamine ei olnud teemaalgataja probleemi põhjuseks. Kotist transpordivee akvasse kallamine pole aga nii ehk naa mõistlik mõte, ükskõik, kas see põhjustab akvas kaose või ei.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 14, 2013 08:09 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Nov 21, 2011 02:25
Postitusi: 1052
Pildid: 0
Asukoht: Pärnu
Ma kallaks akvasse parem selle transpordivee ,kui uued kalad. :) Parasiitide korral vöib siis isegi jopata.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 14, 2013 09:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 05, 2008 11:44
Postitusi: 1359
Pildid: 20
Asukoht: Keila
:shock: sain kah nüüd targemaks(parem hilja kui mitte kunagi) - lugesin Maria jutu läbi bakterite konfliktist ja edaspidi :idea: kui peaksin kalu ostma, siis enam poe vett akvasse ei kalla :!:

Olen kogu oma akvaristi ajaloo vältel(ca 30a) kalad koos poe veega alati kohe akvasse kallanud ja õnneks pole bakterite sõdu ega haigusi esinenud.

_________________
400L akva/CP-suurim,valgus4x39w,sooj-200w +30L nano


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 14, 2013 10:20 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Mär 06, 2013 07:30
Postitusi: 152
Pildid: 3
Asukoht: Viljandi
Ütlen ka siis paar sõna sekka.

Käisin täna siis poes poeomanikuga rääkimas, ei olnud ilus jutuajamne. Mitte päris sõda aga natuke tüdinud häälel rääkimine.
Läksin poodi, palju rahvast. Oli siis aega akvasid vaadata. Tulemus: diskuste, kuldkalade akvaariumis kõik korras. Emased bettad- 4akvaariumi peale VIIS surnud kala- üks tundus juba ammu surnud+ 3 hingitsemas ja põhjas lebamas. Üks akvaarium oli prügitigusid täis, selles elutsesid antsud. Põhjas nägin 2te surnud kala, keda teised sõid. Mingi akvaarium, kus olid hiina vetikaõgijad ja gupid. 3 surnud gupit. Ahvenaliste akvaariumis kõik korras. Roosade tetrate akvaariumis samuti- need tunduvad seal poes kõige aktiivsemad kalad.

Nii, sain siis jutule. Oli juba mu muret kuulnud. Küsisin aga, et kus teised skalaarid on? Pärnust oli keegi kõik ära ostnud! (no kuradi suur akvaarium peab siis olema!) No variant on tõesti, et keegi päriselt ka ostis ära. Küsisin, et äkki võin siis mingi taime valida vms. Selle peale vastus, et ei ei äkki ikka tegid ise midagi valesti (aga see hääletoon kuidas ta minuga rääkis oli enamat, kui kahtlane... vahet ei ole, minu mure, vb tundus) Vb tegingi... aga ostsin eile, sealt kust koguaeg ostnud olen, 3 kalakest juurde. Ja need 3 selli tunnevad end minu akvas supper hästi paegu, aktiivsed, käivad söömas, mitte kõige vähematki ei tundu, et nendega midagi valesti oleks...

Jutu mõte... sealt poest enam ei osta, sest linnast olen kuulnud, et ennegi sealt ostetud kalad ruttu sussid püsti visanud. Jään oma poele, kust koguaeg ostnud olen kindlaks ja enam eksttreem oste ei tee...

Aaaa see vetikaõgija, see mees rääkis, et kasvab 10-12cm pikaks. Sorri nett väidab, et maksimum on 28cm... Nii, et jahm...

_________________
Juwel 125l---}Aquael 250l---} Juwel Rio 300 (350l)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 14, 2013 10:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Okt 19, 2012 06:44
Postitusi: 105
Asukoht: Tallinn
Noh sellisest poest ei tasu küll eluskala osta, kui nii massiliselt surnud kalu akvades on ja nad ei suuda isegi neid klientide eest õigel ajal "ära peita".
Teine asi mille järgi saad akvapoest aimu, on nende akvaariumide välimus. Kui ikka räpased, siis on näha, et ei hoolita kliendist ja veel vähem kaladest.


Üles
 Teema pealkiri: akvaariumide müügikohad
PostitusPostitatud: Reede Aug 23, 2013 12:54 
Akvarist

Liitunud: Reede Aug 23, 2013 12:49
Postitusi: 1
Asukoht: Tallinn
kahjuks onjah nii, et paljud kohad eestis, kes müüvad akvaariume ja kalu ei hoolitse kalade eest ega puhasta oma tooteid. Kalad on elanud pikalt puudulikus keskkonnas ja siis pole ime, kui peale ostmist paari päevaga kala kõhtu päevitab. Paaris kohas olen täitsa lärmi tõstnud lausa selle pärast, et akvaarium vaata, et ei paista läbigi... nimesi nimetamata ja näpuga näitamata- eks igaüks teab ise, kellest jutt käib. :evil:

_________________
Tööpakkumised ja vabad töökohad üle maailma - http://www.WorldCVBank.com


Üles
 [ 38 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver