foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 43 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Keda kokku 54l akvasse ?
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 18, 2008 08:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Niisiis, varsti saan endale 54l akvaariumi. Olemas juba 2 õunakat ja tahan võtta 2 gupyt. Keda, ja mitu võtta siis lisaks 2 õunakale ja 2 gupyle ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 18, 2008 08:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

koos gupidega sobiks pidada veel teisi eluspoegijaid: mollid platyd ja mõõksabad.kõiki neid sinna korraga toppida ei maksa.ikka kas 3 mõõksaba või mollit või platyt.ja põhja koristama kedagi väikest nt mingid pisikesed corydorased. isiklikult paneks sinna mõned corydorased ja 3 gupit.

(2x5)+20+25 =55l

nii et läheb küll

Viimati muutis evelinsepp, Neljapäev Dets 18, 2008 09:35, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 18, 2008 09:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mulle tegelikult meeldivad väga ka mollyd, aga Selle lehe andmetel on tema hoolitsuslevel vms keskmine, et mida see endast kujutab? Ja veel, kas mollydele on mingi eraldi söök?

Mul on muidu ostetud Pilt
See söök, et kes seda veel söövad siis peale gupyde? Ja minu õunakate.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 18, 2008 09:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu akvaariumis pole söögi margil ega sellel pildil mis paki peal on üldse tähtsust.nt mina söödan gupisid kuldkalade toiduga.(on olemas ka gupide söök ja vahest saavad ka seda)

ja see keskmine hoolitsuslevel tähendab et nende eest pole kerge hoolitseda aga samas ka mitte eriti raske hoolitseda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 18, 2008 11:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mulle tundub, et mollysid on isegi lihtsam pidada, kui guppisid. Gupidel ikka igasuguseid haigusi ja terviseprobleeme olnud, kuid mollyd tugevad ja terved. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 18, 2008 11:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

möffu kirjutas:
Mulle tundub, et mollysid on isegi lihtsam pidada, kui guppisid. Gupidel ikka igasuguseid haigusi ja terviseprobleeme olnud, kuid mollyd tugevad ja terved. :)

kui just valged mollid välja jätta. (2x5)+20+25 =55l --- ma ei saa aru, mis arvutus see on? :roll:

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 19, 2008 12:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

2x5 on kaks korda täiskasvanud gupi pikkus ja kuna gupi kasvab u 5 cm pikkuseks siis läheb iga tema 1 cm kehapikkuse peale 1 l vett.+ 20 on 2 õunateo veehulk.+25 on kolme molly veehulk.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 19, 2008 08:49 
Akvarist

Pildid: 3
sel juhul peab ikka maruhea filtreerimine olema ja suisa perfektne kooslus taimi jms.
Ära pinguta üle kaladega, tunne parem paarist tervest rõõmu, kui et maadled pidevate vetikate ja haigustega.

Kui sa arvestad veehulga ja kalapikkuse rusikareegliga, siis:
Kas paned vett akvaariumi servani või jätad mõned sentimeetrid vaba ruumi?
Kui mitu liitrit see vaba ruum on?
Kas põhja kive ei pane? Kui mitu liitrit on muu sisustus ... sisemine filter, termsoojendi?

54L akvaariumi tegelik veehulk on vast umbes 40L.
Kindlasti sügavama akvaariumi puhul tähendab selline litraazi ja cm suhe üsna karmi kooslust.

Kas sa oled mõelnud tigudele vana süsteemi jätmise ja uude uue tegemise võttes vanast alustuseks vett?
Saaksid endale ideaalse maimuakva ja puha :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 19, 2008 11:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

AzA kirjutas:
sel juhul peab ikka maruhea filtreerimine olema ja suisa perfektne kooslus taimi jms.
Ära pinguta üle kaladega, tunne parem paarist tervest rõõmu, kui et maadled pidevate vetikate ja haigustega.

Kui sa arvestad veehulga ja kalapikkuse rusikareegliga, siis:
Kas paned vett akvaariumi servani või jätad mõned sentimeetrid vaba ruumi?
Kui mitu liitrit see vaba ruum on?
Kas põhja kive ei pane? Kui mitu liitrit on muu sisustus ... sisemine filter, termsoojendi?

54L akvaariumi tegelik veehulk on vast umbes 40L.
Kindlasti sügavama akvaariumi puhul tähendab selline litraazi ja cm suhe üsna karmi kooslust.

Kas sa oled mõelnud tigudele vana süsteemi jätmise ja uude uue tegemise võttes vanast alustuseks vett?
Saaksid endale ideaalse maimuakva ja puha :)

Et jätaksin teod sellese akvaariumisse mis mul hetkel on? Selle peale ma olen muidu mõelnud, aga et see akva on 10l ja ühe õunateo peale lähebki 10l siis neil on hetkelgi vist kitsas ;/ .

Ma vaatasin aquahobby lehte, ja leidsin 4 liiki kalu keda võiksin pidada veel lisaks gupidele. Tahaks siis teie arvamust ka kuulda, et millised nendest neljast võiksid minu tulevases akvas koos gupidega ringi ujuda?

Platy
Molly
OTO
Albino Corydoras

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 20, 2008 12:19 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Et mitte koguaeg ühte ja sama asja üle küsida, palun vaata siia teemasse:

/kalad/14147/index.html

Peale selle on aquahobby lehel antud ka akvaariumi miinimummahud kalade pidamiseks. On väga väär arusaamine, et akvaariumis oleva vee hulk peaks vastama reeglile 1cm täiskasvanud kala pikkuse kohta 1 liiter vett. Ei ole ju loogiline, et 1cm kala jaoks läheks teoreetiliselt vaja ainult 1 liiter. Iga kala vajab normaalseks eksisteerimiseks akvaariumi miinimummahtu. Sinu valiku puhul, võttes arvesse Aquahobby andmeid:

Platy - 50 liitrit
Molly - 60 liitrit
OTO - 40 liitrit
Albino Corydoras - 50 liitrit

Järeldus ideaaltingimusteks - kui sul oleks 50 liitrine akvaarium(see 50 liitrit on niiöelda vaba vesi), saaksid pidada Platy'si, Oto'si ja Corydoras'eid, kui arvestad isaks 50 liitrile, ka lisaliitrid valemiga 1cm täiskasvanud kalapikkuse kohta 1 liiter vett. Kui aga tahad piirduda ainult 50 liitriga, siis on sul võimalus pidada ainult kahte 5cm Oto't.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 20, 2008 07:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas OTO-d kuuluvad imisuuga sägade alla? Kui jah, siis on nende kokkusobivus gupidega vb.
Siis jääb kas platy või cory. Ainus asi on see, et kust tartust Albiino corysid saada, poodides ma pole näinud, platysid olen küll näinud.

Kui mul on siis 50l vaba vett, siis 30l läheb sealt tigude ja 2 gupi peale, ja järgi jääb 20l? Platysi mahuks siis 3-4 või corysid 2?

Üks asi veel, kui ma võtan 2 isast gupyt, ega nad siis kaklema ei hakka? Sest emast ja isast guppyt mul ei lubata võtta, öeldakse et kui poegima hakkavad, siis pole neid poegi kuhugile viia . :(

Viimati muutis Pisi-Gupi, Laupäev Dets 20, 2008 08:58, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 20, 2008 08:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Isased gupyd omavahel kakelda küll ei tohiks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 20, 2008 08:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui tahad ikkagi isaseid gupisid koos emaste gupidega pidada siis pead kõik maimud surmama(üks võimalus on et paned maimud väiksesse karpi ja siis sügavkülma)ja ega neid maime nii palju ka alles jää.minu akvaariumis jääb igast pesakonnast ellu ainult 1-2 maimu(kui sedagi)

ja kuna 1 platy peale läheb u 5l vett siis 4 platit mahuksid sinna küll aga siis corydoraseid võtta ei saa.

Viimati muutis evelinsepp, Laupäev Dets 20, 2008 09:09, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 20, 2008 09:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Surmama ma küll maime ei hakka, eks siis võtan 2 isast. Minumeelest pidi platy peale 5l vett minema, aga vabandust kui eksisin :oops: . Kas keegi on albiino corisid Tartus näinud müügil?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 20, 2008 09:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

ups sorry vaatasin ise valesti :oops: . jah ühe platy peale läheb siiski 5 l vett.

Üles
 [ 43 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver