foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 43 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 22, 2008 12:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eks ma proovin siis ka sellist akvat teha nagu Karlil, lisan mõned krevetid ka ja :D

__

Aga ikkagi, kas ma võiksin enda tulevase akva jaoks juba vee seisma panna?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 22, 2008 12:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

ja palju edu sulle sellega! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 22, 2008 12:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Muidu võid selle 10l maha ka müüa

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 22, 2008 12:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

evelinsepp kirjutas:
ja palju edu sulle sellega! :)

Aitähh ! :)

To Chanel : No suurt raha selle eest ei saaks, proovin ikka ise midagi sinna kombineerida ;) .

Mul on juba suured plaanid selle akvandusega :D. Kui saan selle 54l akva, hakkan 10l mingit pisiaeda pidama, taimed ja krevetid :D. Siis järgmine aasta kogun raha, ja aasta lõpus ostan 100l akva :D. 54 akva asukad kolin 100l akvasse, ja 54 akvasse teen betta-pesa :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 29, 2008 04:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii, plaanid on natuke muutunud, saan 54l akvaga kaasa ka 5 neooni .

Siis 2 tigu (20l) + 5 neooni (20l) = 40l? Eriti kedagi juurde lubada ei saa või mis ? Kuigi vahepeal pidasin ka plaani et võtta emane ja isane betta ka, aga noh, see jääb siis ära :? .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 31, 2008 01:27 
Akvarist

otot , krevetid sobiksid guppide ja platydega ? ja corydorastega :O

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 31, 2008 06:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei tea mis valemi järgi sa arvutad palju akvasse erinevaid tegelasi v6tta saad, kuid mul küll rohkem.
Hetkel 54 liitrises: 8 platyt (3 suurt ja 5 pisikest), 2 mollit, 2 väiksemat põhjakoristajat , 1 õintigu koos karja poegadega (kelledest kiiremas korras lahti tahaks siiski saada) ja 4 krevetti.
Ja tundub, et üleasustatust hetkel ei ole. Kuigi plaanin peagi suurema akva muretseda, kuid see pigem seetõttu, et tahaks rohkem erinevaid kalakesi sinna. :)

Igaljuhul, tahan öelda, et ära nendest cm ja liitrite arvutamise valemitest nii piinlikult kinni pea, need täiesti suhtelised ja vaata pigem enda tunde järgi. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 31, 2008 08:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

to möffu: päris nõnda ka ikka ei saa sest mõne inimese tunde järgi kalade akvaariumisse valimine on 3 kuldkala 20l akvaariumis või 50 gupit 5l akvaariumis jne.ja veel sinu meelest seal üleasustust pole aga oled sa ikka kindel? sest minu akvaariumis on praegu 6 gupit(+20 väikest(need on 30l akvaariumis)2 corydorast ,õunatigu , platy ja synodontis ja minumeelest on minu akvaariumis küll kalakesi liiga palju nii et plaanin neid vähendama hakata. aga ega mina ka päris täpselt arvesta, ikka natuke vaatan oma tunde järgi ka. ja ära palun pane sinna rohkem kalakesi juurde,sest nõnda tekib sul seal täielik kalasupp!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 31, 2008 11:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
möffu kirjutas:
Igaljuhul, tahan öelda, et ära nendest cm ja liitrite arvutamise valemitest nii piinlikult kinni pea, need täiesti suhtelised ja vaata pigem enda tunde järgi. :)

See kui Su akvas veel kalad pole susse püsti visanud ei tähenda et seal kõik tingimata korras oleks. Reeglid mille järgi arvutatakse kui palju kalu akvasse mahub pole loomulikult absoluutne tõde sest tegelikult sõltub see veel mitmetest teguritest, kuid see ei tähenda et võiks suvaliselt kalu akvasse toppida. Kui tekitada alustavas akvas kohe üleasustus siis lõpeb see peaaegu kindlasti katastroofiga. Kui üleasustus tekib sujuvalt ajapikku, vett vahetatakse piisavalt, süüa antakse mõõdukalt ja filter liigutab kah parasjagu siis võib see tõesti õnneks minna. Piisab aga väiksest apsust, ntx filter mingil põhjusel jääb seisma ning saamegi jälle foorumis appikarjeid lugeda teemal miks kalad surevad. Seepärast tasub hoiduda üleasustusest, kahtluse korral aitab õnnetust ära hoida veetestide kasutamine: sissetöötamise ajal NH3/NH4 ja NO2, hiljem NO3 ning kui näidud liiga kõrged siis osaline veevahetus. Sul, möffu, kipub ka omajagu neid asukaid olema, tasuks igaks juhuks tsekata NO3 näitu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 27, 2009 02:07 
Akvarist

Ma täpsustaks siinkohal, et akvaariumi suuruse ja kalade hulga vahel ei ole jäika seost, kuigi 1l/cm on ilmselt igati mõistlik ülemine piir algaja akvaristi jaoks. Tegelikult tuleks arvesse võtta õhustust, filtreerimist, veevahetust ja muid tehnilisi nüansse. Kindlasti tasub ka planeerida kalade ja muude elukate sobivust, aktiivsust, erinevaid käitumis-malle ja piirkonda akvaariumis (pinnal, keskel, põhjas, koopas, külg-seinal) , mis nad tavaliselt okupeerivad. Ja lõpuks tasuks silmas pidada ka ise-enda ajalisi ja finantsilisi resursse.

Ma ei tahaks kellegile otseselt soovitada täpselt sama kooslust, mis minul hetkel on 54l akvaariumis, kuid näite huvides mainin, et minu jaoks see toimib mul juba kolmandat kuud ja tundub, et kalad tunnevad ennast hästi tänu tihedale taimsetikule, mis loob rohkesti pelgupaiku. Pisut on probleeme ainult vetikatega, mis kipuvad taimi lämmatama, klaaside puhastamisega saavad antsud ja teod suurepäraselt hakkama.

Muidugi on siililegi selge, et kui kõik need kalad suureks kasvavad ja veel järelkasu annavad, on tarvis palju rohkem ruumi, kuid mul on juba olemas teine 60l akvaarium ja plaan hankida 200-liitrine või suurema paari kuu pärast.

Kuigi see on ka mu profiilis kirjas - siis tuleviku tarbeks igaks juhuks:
* kalad: 3x platy ( +2 noort +6 maimu ), 5x tetra neon, 4x corydoras pygmy (noored), 2x ancistrus ( noored )
* ja veel: 2x õunatigu, palju prügitigusid ja 7 sorti veetaimi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 04, 2009 08:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei saa aru mis süsteemide järgi te siin arvutate, mul 54 l 5 gupsi, 2 mõõksaba, kukeke, 2 daaniot ja 4 põhakat+ teod . Kõik elavad, terved taimedega probleeme pole, keegi kedagi ära ei söö... oma täpisteadusega ei tasu nüüd sin hulluks ka minna. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 04, 2009 11:33 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ausalt öeldes ei saa sinu postituse eesmärgist aru Keegikolmas.

Ei arvuta siin keegi kramplikult midagi. Täpisteadus see kindlasti ei ole, aga kõik siin antud nõuanded on üldtunnustatud ja kogemustele tuginevad. See, et sinu akvas ei ole kolm kuud midagi juhtunud, ei tähenda kohe kindlasti, et seal kõik korras oleks. Pealegi on sinu asukate arv enamvähem ülalmainitud valemile vastav. Nagu mainisin, ei ole kolm kuud veel mingi näitaja, kuid näitaja on see, kas aasta-kahe pärast ka samad isendid sulle rõõmsalt klaasi tagant vastu vaatavad.

Lihtne tõde kuldkalaga - Mullis elab ta heal juhul aasta, võibolla kaks. 150 liitrises akvaariumis, mis talle miinimummõõduks soovitatakse, 15 aastat.

Viimati muutis Pets, Reede Mär 06, 2009 12:38, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 05, 2009 06:42 
Akvarist

tunde järgi ei asaa , nagu mu sõbrannal , võttis 8l mulli 6 kala ja 3 õunatigu ´, selline on küll väga mööda , tema arust võik minu 60-l akvas lla oma 30-40 guppit ja väääägagi normaalne ...

Üles
 [ 43 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver