foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 97 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 11, 2012 12:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Just nokitsesin endale pumba ka :D

Seisis üks tsirkulatsiooni pump. Üks kaitse oli läbi põlend. Selle max. tööpunkt on rohkem kui mul vaja läheb. Ja see näitab isegi hetke tarbimist.8) Ainuke mure on kuidas see panna sumbast imema vett, aga arvan, et selle probleemi lahendaks tagasilöögiklapp. Nii, et jälle veits kokkuhoitud. Seda siis nii pumba ostult kui ka hiljem tarbimisvõimsuselt (tiigi pumbad sama võimsad võtavad u. 40W, mul umbes 10-15W).
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 11, 2012 12:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

jaantat kirjutas:
Kas ilma selle kesmise toeta ei tekki läbipainde ohtu?

Sul siin väga hea jutulõim
Mul endal mõttes sarnane kapi projekt, kus ma plaanin ühildada teleka aluse akvaariumi kapiga, et tekkiks 4m pikk 60cm kõrge ühtlane madal kapp.
Sinna läheksid siis akvaarium ja telekas ning alla tehnika.
Üks kapp võimaldaks edaspidi väiksemate kulutustega SASi põdeda. :oops:

Enda projekti mõtlesin teha algselt 50x50mm puidust
Probleemsed kohad mida hetkel näen
1) piisav tugevus versus ligipääs kapi all (selles suhtes metall ikka etem)
2) esteetilised uksed. hetkel mõlgub mõttes võimalus teha lükanduksed ning kasutada selleks matistatud pleksiklaasi või tavalist matt klaasi.

Mul oli ka algul sama mõte, et teeks prussidest aga ruumi mõttes mõtlesin ümber. prussi meeter tuleb umbes 0,85€ 30x30 karpraual 1,50€ kuna ise keevitan ja lõikan siis muu kulu on pisike. Võtsin ka paar pakkumist, aga need olid nii müstilised, et 1h tööd ja kalade raha kokkuhoitud.

Praegu oli mõte värvida kapp mustaks (pruun ja äkki must ei tea), teine võimalus on see, et mul veel seisab sama komplekti kapp. Võibolla lammutan selle laiali ja teen sellest siis jääb kõik ühtlane.(ainuke asi, et kapp on veidi lühem. Mis tähendab, et pean jätkama. Raami laius 600+kapiuksed, kapi sügavus 400 :cry: Muidugi see üleminek jääb akvaariumi alla, nii, et ei tea kas sellest probleemi on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 11, 2012 05:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mis häält see pump teeb sul? Pole vist just päris elutuppa mõeldud riist, aga see muidugi ei tähenda, et ta väga häälekas oleks :)

Selle toru ülemisse otsa, kust põhiliselt vesi alla voolab planeeri ka durso jaoks ruumi, et ei peaks imevaid hääli kuulama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 11, 2012 05:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

p6lts kirjutas:
Mis häält see pump teeb sul? Pole vist just päris elutuppa mõeldud riist, aga see muidugi ei tähenda, et ta väga häälekas oleks :)

Selle toru ülemisse otsa, kust põhiliselt vesi alla voolab planeeri ka durso jaoks ruumi, et ei peaks imevaid hääli kuulama.

See vaiksem kui mu pisike 7w pump , mis mul 60 l. Seda jah, et pean veel vaatama selle tagasivoolu üle. Põhimõtteliselt peaks see sinna ära mahtuma, aga vaatan üle

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 11, 2012 06:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Keskmised toed tulevad ka. Unustasin joonisele panna :oops: Aga enda kaitseks võin öelda, et materjali arvestuses oli arvestatud nendega :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 11, 2012 09:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mis vahega aluse äärmised postid on ? 130cm ? Selle laiusega saad ilma keskmise postita hakkama. Tee aluse ülemine ring tugevamast karbist, kui 1mm keskelt vajubki, see veel ei sega. Pehmendusmatt akva all silub selle ära. Muidu on keskmise postiga nii, et sump nagu puuris sees.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 11, 2012 09:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

käpik kirjutas:
Mis vahega aluse äärmised postid on ? 130cm ? Selle laiusega saad ilma keskmise postita hakkama. Tee aluse ülemine ring tugevamast karbist, kui 1mm keskelt vajubki, see veel ei sega. Pehmendusmatt akva all silub selle ära. Muidu on keskmise postiga nii, et sump nagu puuris sees.

Aluskapp on 140cm. Aga äkki teeks tugevduse ainult taha küljele? Kas sellest piisaks või peaks kasutama paksemat kui 2mm seinaga toru.
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 11, 2012 10:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

käpik kirjutas:
Tee aluse ülemine ring tugevamast karbist

See hea mõte
kas jalgadele mingit ühendusliistu pole mõtet panna?
Kellegil siin oli jutt kuidas tal soomes akva raami jalad vajusid kõveraks ei leia hetkel seda jutulõnga

Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 11, 2012 10:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina soovitaks ette ka toru, isegi kui keskelt paar mm läbi vajub ei pruugi akvaga miskit juhtuda, aga kui sa kapiuksed ette paned siis riivab silma päris kõvasti...

55 904 954

Üles
 Teema pealkiri: Re: ...
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 11, 2012 10:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hea märkus. Teen ette ka aga nihutan teda nats tsentrist välja, et vajadusel sumba normaalselt kätte saaks.

Tegin sumba osas ka muudatused. Tegin lühemaks ja veits laiemaks. Liitrites ei kaotand aga nüüd ei jää keskmine post ette.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 11, 2012 11:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Soovitan kõigil ennem joonised valmis teha. Ilma nendeta oleks ma umbes 2 akvat, 4 raami ja 2 sumpa pidand ehitama et saada see mida tahan :D :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 12, 2012 01:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Minu alusel on see keskmine esimene tugi selline, mis ära käib. Pikkust saab reguleerida sissekeeratava mööblijalaga, nii et ta on ikka toetaks ka. Tegu Aquamedicu mereakvaariumiga, aga ma muidugi ei tea, kas see tugi oli seal originaalis või siis eelmise omaniku leiutis.

Vaatasin et mere poolel just üks samasugune müügis, kus pildil kah see tugi olemas. Ju vist ikka on siis originaalis ka :)
http://meri.akvarist.ee/viewtopic.php?t=1390&highlight=

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 12, 2012 07:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii raam on olemas ja ootab katet ja akvat.
Pilt
Joonise järgi tehtud ja tuli oodatust täpsem.
Pilt

Oleks muidu täna hakkand klaasidega ka tegelema, aga tekkis väike takistus. Mis suuruses augud põhja teha ja kuidas üldse lahendada see läbiviik? Äkki kellegil midagi head välja pakkuda, mida ise proovind või tasuks proovida.

Muidu valgustuse proovin alguses ainult power LEDidega teha ja kui vaja saan torud lisada. Sai siin targemat meest tüüdatud nädalavahetusel (siinkohal tänaks käpikut järjekordselt väga põhjaliku vastuse eest) ja tellisin LEDid ära.

Pump ikkagi ei lähe käiku, kuna unustasin, et sellel malm korpus ja sellise hapnikurikka veega seal pikka pidu ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 12, 2012 07:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

mis hinnaga ja kuskohast raam tuli :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 12, 2012 07:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Läksin ostma rgr aga kuna seda otsides leidsin samas asuva Balti metalli siis võtsin sealt. Meetri hind oli 1,48 (rgr 1,50) aga kuna olin laisk siis lasin lõigata kohe õigesse pikkusesse (hakkama sain kahe 6m toruga) ja kokku läks 30€ nats kopikaid alla.

Keevitus tööd tegin ise. See veel "ahjusoe". :)

Üles
 [ 97 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver