kenno kirjutas:
See mingi Arcadi variant ju mingi disainiime ja kindlasti väga kallis!
Tõin selle näiteks läbimõeldud konstruktsioonilahenduse kohta - lihtsalt kinnitatav-eemaldatav raam mille küljes on kaas mida saab mugavalt üles tõsta. Sellist lahendust on ka mitmed iseehitajad rakendanud. Kui mälu ei peta, oli ka ntx käpikul sellise omatehtud konstruktsiooniga valgusti, tõsi, tal käis vastu akvat ilma õhuvaheta.
kenno kirjutas:
Mis sellel minu näidatud variandil häda on siis, alumiinium on kerge, et kui puhastad akvat, siis tõstad kaane lihtsalt maha või paned akvaariumi peale toetuma ja vasta akvaariumi tagust seina!
Vat see ongi viga, ebamugav ju. Küsimus pole materjali valikus vaid konstruktsioonis, on omajagu vahet kas peab kaane pealt maha tõstma ja seda kuhugi toetama või lihtsalt saab kasvõi ühe käega üles tõsta nii et kaas jääb tõstetud olekusse. Loomulikult on see maitse asi, mõni kodanik võib ka öelda et mis tal see ka pole kord nädalas kasvõi neli kruvi lahti keerata et kaant lahti saada, minu jaoks see pole paraku lahendus.
Mul olid 300 liitrisel akval ülaääres pvc plaadid nii et ulatusid klaaskasti äärest ülespoole, nii moodustus sobiv pesa kuhu sai kaaneks lihtsalt plaadid panna (mul peegel, sama lahendust kasutatakse ka plastist vms. materjalist plaatidega). Hea mugav lahti võtta. Lambid olid aga klaasist liistudel lahtiselt nii et sai lihtsalt liigutada. Ka mugav, kuid mitte nii hea konstruktsioon nagu Arcadial. Võrreldes Arcadia lahendusega oli aga ka üks eelis, akva puhastamisel oli siiski akva kenasti valgustatud (ülestõstetud kaas akvat eriti ei valgusta).