Maria kirjutas:
kuna tegemist 3-kambrilise filtriga, siis on ju täiesti võimalik veevõtu ava ette sättida svammfilter, mis ei lase zeoliidil ennast kohe täis tõmmata
See võib reklaamvoldikul nii olla, aga praktikas on see vähetõenäoline, sest filter on liiga kompaktne ja eelfiltreerimiseks pole piisavalt ruumi ja väike eelfilter läheb kohe umbe. Ma oletan, et tegemist ei ole ju kolmekambrilise kanisterfiltriga.
Maria kirjutas:
minu arust saime adlowskylt täpselt teada, kui palju ja milliseid kalu ta oma 25-liitrises peab. isiklikult ei usu, et see, mil viisil need kalad paljunevad, mingil moel asja juures rolli mängiks, sest maimudest pole sõnagu juttu
Ma tõin maimude teema sisse, et viidata sellele, et kalade hulga tõus lähiajal on tõenäoline ja sellega tuleb arvestada edaspidist hooldusstrateegiat paika pannes. Loodetavasti planeeritakse siiski suuremat akvaariumit, sest ma ei kujuta ette, kuidas need kalad (peale gupide on ju veel päris karmide nõudmistega sellid) seal kõik elama hakkavad
Maria kirjutas:
see arvamus võib kehtida kodumaiste gupide puhul aga kindlasti mitte aretatud eksportgupide kohta, nende suremus ja tundlikkus vee kvaliteedile on suurem, kui nii mõnelgi kapriissemal kalal. adlowsky kalad nagu ma aru sain, on pärit poest, mitte mõnelt kaasakvaristilt ja seega on üsna tõenäoline, et need on eksporditud kusagilt kasvandusest. arvamus, et gupi on ja jääb alati prügikalaks, kes elab ükskõik millistes tingimustes, ei ole päris õige.
Poes on erinevate müüdavate kalade vesi enamvähem sama, olgu need eksporditud või kohalik toodang. Ostjal pole infot, milliste keemiatega vetest on kala läbi käinud. Oletame, et kala on harjunud kohaliku veega, kuid stressis, kahjustatud saastasest veest jne. Kui nüüd hakata vee parameetreid muutma, oletades, et tegu on mingi peene veekeemiaga harjunud guppiga, pannakse guppi veel täbaramasse olukorda. Seepärast ka minu protest vee keemia muutmise kohta. Nagunii on sellest ajast kui kalake elas võib olla teistsuguse keemiaga vees, möödunud terve igavik ja kala peaks olema aklimatiseerunud. Lisaks on akvaariumis veel teisigi kalu, kes on praeguse keemiaga harjunud (eeldades, et see on nende jaoks normi piires).
Igal juhul kui kala on haige või stressis, on esmane abivahend tagada saastast puhas vesi, mis oleks ph jne näitajate poolest ka normi piires ja olemasolevast mitte väga erinev. Tavaliselty tehakse seda piisava hulga veevahetusega.
Maria kirjutas:
sabade narmendamine võib näha täiesti erinevate põhjuste juures täpselt samasugune välja.
Võimalik. Aga kõige tavalisem põhjus, miks poes ja kodustes akvaariumites kalade sabad narmendavad on vähene veevahetus.
Samas ei ole sabade narmendamine iseeneset kalade hukkumise põhjus, kuid viitab sellele, kuidas nende elu-olu saaks parandada. Sabad peaks pärast puhaste veeolude taastamist üsna kärmelt paranema, olenevalt kahjustuste tõsidustest alates paarist päevast. Peab vaatama, et ei tekiks põletikku või seeni.
Maria kirjutas:
devi kirjutas:
Kokkuvõtteks - nagu ma aru saan, vihjad, et võimalik põhjus on leelistõbi ja tarvis pH tasemega mängida.
ei vihja sellele, adlowsky postitusest võid välja lugeda, et leelistõvele iseloomulikku sügamist kalade puhul ta ei tähelda. see sai ühe võimaliku variandina välja pakutud. hetkel jään peatuma selle juurde, et vee parameetrid adlowsky akvaariumis ja kalade päritoluakvaariumis olid liiga erinevad ja kalad ei aklimatiseerunud korralikult.
Ahaa, sa pakud välja surmapõhjust, mitte uimede narmendamise põhjust?
No sama edukalt sureks ka gupid, mis koduakvaariumist mõneks ajaks poodi viia ja sealt koju tagasi tuua
Siin on raske öelda, miks nad surid. Stressis olid nad kindlasti ja oletan, et mitte ainult solgutamisest. Millisest poest on kalad pärit - võib olla tasuks sealt uurida või nende kasaslasi piiluda. Samuti aitaks, kui teaks, kui kaua nad seal poes elasid.