foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 94 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 01, 2012 02:43 
Akvarist

Üks küllaltki universaalne raviviis enamuse (kuid mitte kõigi) haiguste puhul:
eSHa 2000 ja EXIT (müügil KALAKE´ses). Valeravi olevat peaaegu välistatud. Minu väikese akvaariumi puhul aitas ajutiselt. Tegin alguses 3-päevase ravikuuri (nagu instruktsioonis), kuid sellest polnud kasu, kalad surid edasi. Pärast pausi tegin uue kuuri, seekord ća nädalase. Tundus et panin haigusele piiri. Kuid pärast kuuri lõppu haigustunnustega kalade seisund halvenes. Haigustunnused: värvi tuhmumine, parvest eraldumine, kõhnumine, hallikasvalkjad kehast kõrgemad laigud kehapinnal, selgroo kõverdumine, lõpuks toidust keeldumine. Oletan, et tegemist on neoontõvega, mis on praktiliselt ravimatu. Ainuke variant oleks proovida veel preparaate NALA-GRAM ja GENERAL CURE.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 01, 2012 02:48 
Akvarist

Oma kehva inglise keele oskuse tõttu leidsin venekeelse kalade haiguste diagnostika lehekülje. See on, kui kedagi huvitab : http://www.fishy.ru/diag/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 01, 2012 04:05 
Akvarist

Cärolin kirjutas:
Lugesin, aga see ei klapi, sest mu kalad ei söö elus toitu, ainult kuivatatud. Seal oli kirjas, et kalad nakatuvad ainult elustoidu või siis surnud kala söömisel. Surnud kalalt nad ei saanud seda saada, sest esimene kala Scalar kes haigusesse suri oli juba ammu akvast eemaldatud kui uued kalad sisse lasin. Ja seal oli juttu, et kala keha läheb valgeks. Seda pole mu kaladel ka olnud.

Kalad ei nakatu ainult elustoitu või surnud kalu süües, vaid ka uute kalade või taimede toomisel akvaariumisse, ka pesemata käte kaudu jpm. Kala keha ei pea minema valgeks, värv võib lihtsalt kahvatumaks muutuda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 01, 2012 01:53 
Akvarist

Pildid: 0
Ichtiofonioos(spiridoos)hofferi sümptomid klapivad minuarust täielikult. See haigus võib anda rohkem sümptome, aga ei pruugi. Ravi peab olema pikk. Kui kalad siiski surid, tuleb sellegipoolest kõik desinfitseerida, kuna antud seen peab vastu ka ilma kaladeta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 01, 2012 04:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas desinfitseerimine tähendab seda, et ma pean oma taimed ära viskama??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 01, 2012 08:05 
Akvarist

Parem oleks!Väidetavalt on mõni võimalus täielikuks taimede desinfitseerimiseks mõne hetkega, aga mul puudub neisse usk ja ei hakka soovitama!Sellist laadi tagasilööke oleme kõik saanud, kahju+rahaline kahju, mis parata. Ära samast poest enam kalu osta - tundub väga ebameeldiv tõbi olema. Kui ostad siis kohe ravi peale ilma viivituseta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 01, 2012 08:18 
Akvarist

Samas ei pea taimi ära viskama kui kalu pole. Võid neid mingis anumas ravida. Parasiidivastast ravi pole vaja teha ,kuna viimased nii või naa ilma kaladeta enamuselt u. nädalaga hukkuvad. Antibiootik sisse ja ....ma ise viskaks minema :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 01, 2012 09:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ostsin poest terved kalad, aga nad haigestusid kuna eelmise kala surmast jäi akvasse haigus sisse.
Mis ma siis pean tegema, kas kruus tuleb ka läbi pesta ja mis ainega ma vett desinfitseerin? Kände ikka tohib akvasse tagasi panna?
Aga kui ootaks lihtsalt nädal aega, kas sellest ei piisaks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 01, 2012 10:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Kas Sul pole enam ühtegi kala allas? Igatahes sügavkaastunne kaotuse puhul.

Kui akva päris tühi, siis võiks klaaspinda pesta meresoolaga. Kruusa soovitaks läbil keeta. Kännud ka lase keevast veest läbi. Ja filter nõuab samamoodi korralikku desinfitseerimist.

Ei riskiks nädalase ootamisega. Mine tea, mis batsill varitsemas. Sa ise juba vastad oma küsimusel esimeses lauses: "Ma ostsin poest terved kalad, aga nad haigestusid kuna eelmise kala surmast jäi akvasse haigus sisse."

Eeldaks ikka, et tuleks teha akvale uus restart.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 01, 2012 11:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üks kala on veel elus, aga ma ei usu, et ta kaua vastu peab :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 02, 2012 03:07 
Akvarist

Oot , ma ei saanud nüüd aru, kas Sa ostsid uued kalad ja need ka juba surnud, ainult üks järgi, või on see üks vanast satsist?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 02, 2012 06:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Uued kalad ostsin ma peale Scalari surma, needsamused 6 barbust, kellest üks on järgi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 02, 2012 07:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga kas siis on võimalik, et see haigus tuli kaasa kalapoest ostetud taimega? Ja kuidas ma saan teha nii, et enam sellist asja ei tuleks või
ongi, et asi käib õnne peale, kas saan haiguse kaasa või mitte?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 02, 2012 10:54 
Akvarist

Jep. Asi käibki õnne peale! Enamasti jääd kaotajaks Sina.Ma homme kriban mida oleks otstarbekas teha et kõik õnnestuks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 04, 2012 06:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Päriselt? Mitte kuidagi ei saa vältida sellist asja? Ma eriti küll ei tahaks mõne aja pärast uuesti akva restarti teha, päris kalliks läheks see. Äkki taimede korralik pesemine enne akvasse panekut aitaks midagi? Ma ei julge lihtsalt enam riskida, nagu näha mul ei ole head õnne :evil:

Üles
 [ 94 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver