foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 94 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 03, 2011 08:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ohjummel, hind on päris purakas :lol:, kas mõnel teisel firmal odavamat toodet pole?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 03, 2011 09:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kahtlustan, et mõlema kala surma süüdlaseks olid JBL moskiitotõugud, kuna just seda toitu andsin kaladele enne surma.
Nagu ma aru sain ei ole sooleparasiidid nakkav haigus (parandage mind kui eksin), aga kuidas siis on võimalik, et kõik mu akvaariumi kalad järjest nakatuvad? Järelikult on asi ikka toidus mida ma kaladele annan.
Kahtlane on ainult see, et JBL peaks olema ikka kvaliteetne firma, ei usuks eriti, et nemad mingist nakatunud kohast tõuke saavad. Aga noh, ma ei leia muud põhjendust haiguse tekkeks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 03, 2011 09:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas keegi teab äkki mõne teise firma toodet sama haiguse jaoks, mis ei oleks nii kallis nagu JBL Nedol?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 03, 2011 09:46 
Akvarist

Cärolin kirjutas:
Kahtlustan, et mõlema kala surma süüdlaseks olid JBL moskiitotõugud, kuna just seda toitu andsin kaladele enne surma.
Nagu ma aru sain ei ole sooleparasiidid nakkav haigus (parandage mind kui eksin), aga kuidas siis on võimalik, et kõik mu akvaariumi kalad järjest nakatuvad? Järelikult on asi ikka toidus mida ma kaladele annan.
Kahtlane on ainult see, et JBL peaks olema ikka kvaliteetne firma, ei usuks eriti, et nemad mingist nakatunud kohast tõuke saavad. Aga noh, ma ei leia muud põhjendust haiguse tekkeks.

Nematoodid satuvad akvaariumisse uue kala, taime või elustoiduga. Rõhk on sõnal elus ( sest sügavkülmutatud ja kuivatatud toit ei sisalda elamisvõimelisi parasiite). Mõned nematoodide liigid liiguvad ka kalalt kalale.

katrin@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 03, 2011 09:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge, järelikult tuli see uue taime ostuga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 03, 2011 10:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga ikkagi on mul küsimus, kas tõesti ei ole odavamat ravimit kuskil saada kui JBL toode? Äkki Seral on sama asja, aga odavamalt?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 03, 2011 11:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Püüdsin otsida teiste poodide kodulehti ja nendelt infot, mis ravimeid nad müüvad. Kahjuks tulutult. Arvan, et ega Sul muud üle jää, kui tuleb süda kõvaks teha ja osta see kallis rohi "Kalakesest". Veel on ehk võimalus küsida foorumlastelt, kas kellelegi näiteks on jäänud seda Sinule vajalikku rohtu üle, et on nõus Sulle ülejäägi ära müüma. Enne aga peaks tegema kindlaks, et tollest kogusest Sinule ikka piisab. Üldiselt ongi kõik ravimid üsna soolase hinnaga. Ja ma eriti ei usu, et palju odavamalt mõne teise firma toodet saad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 04, 2011 01:39 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Seda, et...
Bakteriaalsed sooleinfektsioonid ei teki ühekülgsest toidust, vaid ühekülgne toit lihtsalt soodustab infektsiooni teket. Loomulikult on ka võimalus, et tegu on parasiitidega, nagu Kalake pakub aga nii vähese info põhjal ei ole seda päris kindlasti võimalik kindlaks teha. Võib olla nii üks kui teine.

Kui kaladel on pikad väljaheiteniidid taga ja/või on väljaheide limane, valkjas, läbipaistev või sisaldab tillukesi õhumulle, siis võib oletada, et on tegu bakteriprobleemiga. Kui lihtsalt kalad kõhnuvad ja väljaheide on vähene, siis võib kahtlustada parasiite.

Mis ravimite hindu puudutab, siis minu meelest on odavam ravida, kui lasta kaladel ära surra. Kui sa jätad algpõhjuse ravimata, siis on võimalik, et nakatuvad ka hiljem tervena toodud kalad.

Jäi silma, et sa lisad CO2-te aeg-ajalt. CO2 on selline asi, et kui seda lisada, siis tuleks seda teha järjepidevalt. Vastasel juhul võib probleeme tekkida pH taseme kõikumistega, mis ei mõju kaladele hästi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 04, 2011 11:23 
Akvarist

Meil müüdava elustoiduga nematoodide saamise võimalus on väike.Põhiline,mis akvades kurja teeb on camallanus cotti.Sel juhul oleks pidanud skaalaril anaalavast peened niidid välja tolknema,taimtoidulistel ei pruugi neid ollagi,samuti kalad kaotavad isu päris kiiresti.JBL nemol neile ei mõjunud,aga nüüd on ravimi nimi muudetud nedoliks,ju siis oli halvad vastukajad,nednol kohta ei oska komenteerida.Ise kasutasin sera nematoli,seda eestis müügil ei ole näinud,ainult Lauteri tn poes on mõned pudelid allahinnatud kauba hulgas,kuna säilivusaeg läbi.Sellega ravi äärmiselt raske-igasugune orgaaniliste ainete tase vees peab olema väga madal,kun aine,mis aitab ravimil vees lahustada moodustab orgaanikaga mürgiseid ühendeid.St et igasugused NO-d ja NH-d peavad olema praktiliselt 0.Ka tuleb ravimit kasutada nedoli juhendi järgi st esimesel päeval suur veevahetus(niipalju,kui võimalik),siis 1ml 40 l vee peale,lasta 48h toimida,teha jälle võimalikult suur veevahetus,oodata 10 päeva ja siis jälle otsast peale ja veel üks kord korrata.Peale viimast korda jälle suur veevahetus.NB see aegunud ravim ei pruugi olla hea!!!EDU

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 04, 2011 12:09 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
JBL vahetas Nemoli nime, kuna sama nimega pestitsiid oli ELis juba registreeritud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 04, 2011 04:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kalade väljaheide on normaalne, järelikult siis ikkagi parasiidid kõhus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 05, 2011 12:55 
Akvarist

.

Viimati muutis Jüri T, Laupäev Apr 25, 2015 06:40, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 05, 2011 03:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kalade eraldumine parvest, kõhnumine, aeglane suremine peale kõhnumist - väga suur võimalus, et tegu siiski sooleparasiitidega. Kuidas mittemiski sellele probleemile ei viita? JBL online hospital annab sama vaste. Kõige kindlam oleks muidugi mõni surnud kala Tatari tänavale ekspertiisi saata.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 05, 2011 09:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Igatahes ravim on ostetud (JBL Nedol), homme teen 50% veevahetuse ja panen ravimi sisse. Surnud kala juba maetud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 10, 2011 03:33 
Akvarist

.

Viimati muutis Jüri T, Laupäev Apr 25, 2015 06:41, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 [ 94 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver