foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 94 postitust ]  Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 04, 2012 09:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Lugesin nüüd kõik neoonhaiguse kohta läbi. Kõik nagu klapiks, v.a. see, et kalad ei lähe valgeks, ega ka tuhmimaks, alles pärast surma muutuvad kahvatu valgeks.
Alguses olin kindel, et neoonhaigust minu akvas pole. Ma muutsin enda meelt kui lugesin, et Scalarid suudavad selle haigusega palju kauem elada kui teised kalad. Täpselt nii oligi olnud, minu Scalaril läks ikka tükk aega ennem kui otsad andis. Ta oli juba tegelikult mitu kuud imelikult käitunud. Barbused jällegi surid mõne päevaga.
Mina ei tea, äkki leidsin viimaks õige haiguse. Aga noh kindel ei saa olla, üks väga tähtis sümptom ikkagi ei klapi, kahvatuks muutumine. Või kas see siis loeb kui kala pärast surma valgeks muutub?

Ma tegin vist mingi rekordi kõige kauem teema üleval hoidmisega!

Ja kallis Jüri T, kui viitsid siis palun räägi mulle mis kõik peab tegema, et asi ilusti õnnestuks. Ootan huviga! :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 01:29 
Akvarist

Sorry, unustasin! Ma ei usu et Su kaladel neoontõbi oli - nii kiirelt ta ei tapa. Aga kui oli ,siis seda enam täielik desinfitseerimine. Pole ühtki teaduslikult tõendatud ravivõtet neoontõve vastu, mis oleks korduvalt edu toonud.Edukalt lõppenud neoontõve raviks peetakse ekslikult sümptome matkivaid infektsioone.Neid ikka mõned on. Ühesõnaga osta loomakliinikust klooritablett. Kõik mida pole võimalik keeta kloorita - filter ,akvaarium. pärst loputa. Pinnas lase korraks keema.filtri sisu samuti, kahvad, voolikud. igaks juhuks hävita taimed. Kui uued kalad ostad ära hakka neid karantiinima ja nädalate kaupa jälgima,see ei tasu ennast ära.Kaladel on palju kiirelt surmatoovaid bakteriaalseid haigusi, mille läbipõdedes kalad ise saavutavad immuunsuse(flavobacterium branchiophila, flexibakterid ja mixod).Sellist kala jälgides ei märka enne midagi kui paned mõne enda ´´terve ´´kala nende juurde ja ta jääb järsult haigeks, tõuseb veepinnale, lämbub.Samas need on väga levinud infektsioonid ja ma usun et u, 70% kõigist müüdavaist kaladest kannavad neid olles ise immuunsed.Nii et võid osta immuunsed kalad ja pole häda midagi. Järgmine kord ostad tõesti ´´puhtad ´´kalad, lased nad akvaariumi ja nad jäävad haigeks. Jälle tundub nagu oleks nakkuse poest saanud, tegelikult tuli see enda kaladelt. Proovi terve välimusega kalad vaadata,et ei oleks ´´hilja´´.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 01:40 
Akvarist

..soovitaks siis suht kiiret töötlust. Esimesed 1või2 ööpaeva(ei mäleta, tee vastavalt juhendile) Sera Protazol. Seejärel kalad välja, anum puhtaks pesta, uus vesi sisse ja 3 päeva Sera bactopur direct. Taimedele ainult seesama bactopur direct, enne seda peaksid nad olema 5 päeva kaladest eraldatud. No kas see just ülim võrrand on, aga ravimid on kättesaadavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 02:09 
Akvarist

Minu enda ülim võrrand läbi aegade on olnud FMC+Chloramphenichol.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 14, 2012 05:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii, viimane kala on surnud ja tuleb akva restart. Kui suur on võimalus, et pärast desinfitseerimist ikka haigus akvas on? Ma ise usun ikkagi, et mu kaladel oli seesamune kõhuparasiit. Aga ma ei tahaks küll selle peale lootma jääda, et järgmiste kalade nakatumisel mingi uus ravim järsku mõjub. Loodan, et see klooritablett klaarib ikka asjad ära.
Kui ma akvaariumi mõnda aega täiesti kuiva hoiaksin, siis nagunii vist kõik elukad, parasiidid sureksid?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 14, 2012 06:45 
Akvarist

No mis Sa seal kuivatad. Kloor tapab hetkega kõik. Kuivatamine üksi ei pruugi edu tuua. Aeromonas, pseudomonas, costia tsüstid ja kindlasti mõned samalevinud veel peavad kuivalt kenasti vastu.

Viimati muutis Jüri T, Laupäev Jaan 14, 2012 06:54, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 14, 2012 06:49 
Akvarist

Ega Sul juhuslikult seal akvaariumis midagi sellist polnud mis sinna ei kuulu? Midagi mis eritaks kemikaale , ´´mürke´´?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 14, 2012 10:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Enda teada küll mitte, mul on seal tavalised asjad, roikad, taimed, filter, soojendi, kivid ja ainult kivid on enda korjatud, teised asjad kõik kalapoest saadud. Kivid ju küll mingeid mürke ei erita?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 14, 2012 10:42 
Akvarist

Mis need´´teised asjad ´´on. Ega need ometi pole Trixie tooted ? (erinevad dekoratsioonid)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2012 11:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma pole juba mitu aastat neid plastmass jublakaid akvasse toppinud. Kõik on looduslik kraam :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2012 01:37 
Akvarist

OK! No tegid akva puhtaks? Äkki saad hoopis mõne tuttava käest,( kellel kõik sujub )kalu ja taimi. Siis ei peaks ravi peale raha ega aega raiskama.Või kui mõne poemüüjaga läbi saad,napsad kaubapäeval kalad ära enne poe akvaariumisse laskmist. See eeldab muidugi et nad ikka otse omanikult, ilma´´ vahepeatusteta´´ poodi on toodud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 19, 2012 08:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pole jõudnud eriti midagi teha, otsin seda klooritabletti, kas keegi teab poodi kust seda kindlalt saada on? Kas pigem otsida loomapoodidest või apteekidest?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 19, 2012 10:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kalakeses müügil spetsiaalne aine Desinfekt, mille põhiliseks toimeaineks ongi kloor.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 21, 2012 02:01 
Akvarist

No võid Kalakesest siis osta ju. Minuarust on teda absoluutselt igas veterinaar apteegis ,või loomakliinikus, loomapoodides vist ei ole. Saad ühekaupa osta, tuleb lihtsalt odavam.(ühest piisab)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 23, 2012 09:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nojah, ok lähen ostma millalgil, loomakliinikus käisin aga seal polnud.

Üles
 [ 94 postitust ]  Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver