kadiken, kalake on ostetudki just Maxima kauplusest. Eelmine aasta kevadel tahtis mees üllatust teha ja tõi akvaariumi, siis ostsime sinna juurde kaks kuldkala. Üks neist suri juba paari nädala pärast ära, polnud mingit märki haigusest, meil oli üks kunsttaim, kuhu ta arvatavasti kinni oli jäänud ja paanikasse sattunud ning ära surnud. Kui ma kalakese sealt hommikul avastasin ja lahti päästsin, tõusis ta pinnale, kõht ülespoole
Aga teine kalake on siiani väga tubli ja tegus olnud. Mõtlesime omal põhjakoristajad muretseda (aga tundub, et oleme suure pahateoga hakkama saanud, sest ei uurinud enne asjatundjate käest kas üldse neid võtta ja kui jah siis milliseid)
Nüüd olen siin palju artikleid ja foorumeid lugenud,et ei soovitata üldse põhjakoristajaid kuldkalaga kokku panna.
Kaupluses aga kaks müüjat soovitasid just neid võtta, kelle me ka koju tõime, kuna mõlemat juba mitmeid aastaid akvaariumikalu pidanud.
Põhjakoristajaid tahtsime just selle pärast, kuna meil oli hakanud vetikas vohama,ja see nn. kollane põhjakoristaja pidi seda rohelist sööma ja teine "Tavaline Ants" siis põhja koristama.
Oh, kui vihane ma sisimas enda peale olen, nähes oma kalakest piinlemas.
Aga mainiks ära ka veel selle, et plaanisime kevadel suurema akvaariumi osta, et kuldkalakesel parem elu oleks, kuna nüüd olen lugenud palju, et kalake vajab ruumi kasvamiseks ja liikumiseks...