foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 36 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mure kuldkala pärast
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 12:18 
Akvarist

1.20l
2.sisefilter
3.veevahetus kord nädalas, viimane oli eelmisel reedel(mõni päev peale uute asukate toomist)
4.temp peaks olema toa temp, u.20 kraadi
5.oli kolm kala, kuid ühte pole kaks päeva näha olnud(põhjakoristaja "tavaline ants"), kuldkala, veel üks põhjakoristaja, kollakat värvi(rohelise sööja)

Kuldkala on juba mitmeid tunde akvaariumi põhjas olnud, uim vastu selga, ei liiguta end väga. Uimedel on selline nagu valge puru (ma ei tea, kas see tähendab midagi).
Hiljuti sai ka muretsetud kaks põhjakoristajat üks ''Tavaline Ants'' (Ancistrus sp.) ja teine see, kes selline kollakas on ja klaase puhastab("rohelist" sööb). "Tavaline Ants" algul ronis kohe filrti-mullitaja taha peitu, oli seal mõned päevad, siis ronis alla (puuroika alla peitu), mõned päevad oli seal ja enam me pole teda akvaariumis kuskil näinud? Ma ei tea kas see on väga utoopiline küsimus, aga kas kuldkala ei võinud seda põhjakoristajat ära süüa?
Kuldkala on meil juba pea aasta olnud, aga põhjakoristajad umbes nädala.
Lisan igaks juhuks ka selle, et koos põhjakoristajatega sai muretsetud ka see nn. puuroigas. (poes soovitati seda, kuna see pidavat seda rohelist vetikat vähendama)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 12:28 
Akvarist

Millised need täpid täpselt on? Mannaterad või selge piirjooneta? Vaata pilte
ja võrdle

http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perq ... a|1ab|1aba

Kas sul pilte pole võimalik üles panna haigest kalast?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 12:32 
Akvarist

Selgete piirjoonteta. Panin praegu tule tal põlema ja siis ta hakkas ujuma, aga tal tuli ühe uime küljest tükk ära ja uimed nagu natuke narmendavad, mulle tundus, et keha peal nagu oleks ka neid valgeid tükke :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 12:32 
Akvarist

Kahjuks pole praegu võimalik pilte teha ka

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 12:55 
Akvarist

Paistab et sinu kandis (Pärnus) on just ühel teisel akvaristil hiljuti sama mure olnud. Vähemalt teie mõlema kirjeldused haige kala käitumisest ühtivad:

/haigused/23767/index.html

Ehk saad sellest teemast abi. Kahjuks ei oska rohkem aidata. Ise ka alles algaja :roll: Homme soovitan kindlasti minna ka mõnda zoopoodi ja sealt nõu küsida...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 01:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Niikaua kui Maria loeb ja soovitab sulle mingit ravi, võiksid lugeda oma kuldkala kohta seda artiklit.
/esimene/5355/index.html
Ise ma oma peaga teeksin esmaabiks veevahetuse u 30%, sest tõenäoliselt on su NO2 ja NO3 tase ka lubatust palju väljas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 10:02 
Akvarist

Pildid: 0
Garyn22 millisest Pärnu kauplusest sa oma kalad ostsisd. Mina olen siiani kõik ostud teinud jõeäärsest Zoo kauplusest ja ALATI mingi probleemi saanud: vetikas, mannaterea haigus nüüd siis mingi bakternakkus. Olen igal hommikul 1-2 varem soetatud kuldkala surnuna välja korjand. Ei julge enam sinna poodi minna, kuigi tundub puha ja korrektselt hooldatud kaladega pood olema (vastupidiselt Maxima kauplusele kus pilt üsna räpane). Tundub et seekord ei ole ka bactopur directist abi. Nii kurb

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 10:07 
Akvarist

Täna hommikul avastasin, et see kollane "põhjakoristaja" näksib kuldkala saba ja uimi :S Näha oli, et kuldkala häiris see ja tekitas veel rohkem stressi, seega võtsin selle "pahategija" sealt akvaariumist ära ja adjöö.
Siiski, teist põhjakoristajat pole mitte kuskil näha.
Kuldkalakesel tulevad sabauimede küljest veel suuremat uimetükid kui eile:(
Hommikul kui tule põlema panin ja süüa andsin, siis ta tuli ikkagi pinnale, et natuke nosida.
Eile õhtul jätsin selle veel mainimata, et tal väljaheide rippus taga ja see oli tavapärasest jämedam(nagu oleks kõht kinni).
Võib-olla ma juba kujutan seda ette (kuna olen nii mures), et ta kõht oleks ka nagu punnis rohkem.
Vesi on seisma pandud ja täna teen ka veevahetuse ära.
Loodan, et mu kalake elab üle selle ja ma saan teada, mis teda vaevab ning leian talle sobiva ravi ! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 10:18 
Akvarist

kadiken, kalake on ostetudki just Maxima kauplusest. Eelmine aasta kevadel tahtis mees üllatust teha ja tõi akvaariumi, siis ostsime sinna juurde kaks kuldkala. Üks neist suri juba paari nädala pärast ära, polnud mingit märki haigusest, meil oli üks kunsttaim, kuhu ta arvatavasti kinni oli jäänud ja paanikasse sattunud ning ära surnud. Kui ma kalakese sealt hommikul avastasin ja lahti päästsin, tõusis ta pinnale, kõht ülespoole :(
Aga teine kalake on siiani väga tubli ja tegus olnud. Mõtlesime omal põhjakoristajad muretseda (aga tundub, et oleme suure pahateoga hakkama saanud, sest ei uurinud enne asjatundjate käest kas üldse neid võtta ja kui jah siis milliseid)
Nüüd olen siin palju artikleid ja foorumeid lugenud,et ei soovitata üldse põhjakoristajaid kuldkalaga kokku panna.
Kaupluses aga kaks müüjat soovitasid just neid võtta, kelle me ka koju tõime, kuna mõlemat juba mitmeid aastaid akvaariumikalu pidanud.

Põhjakoristajaid tahtsime just selle pärast, kuna meil oli hakanud vetikas vohama,ja see nn. kollane põhjakoristaja pidi seda rohelist sööma ja teine "Tavaline Ants" siis põhja koristama.

Oh, kui vihane ma sisimas enda peale olen, nähes oma kalakest piinlemas.

Aga mainiks ära ka veel selle, et plaanisime kevadel suurema akvaariumi osta, et kuldkalakesel parem elu oleks, kuna nüüd olen lugenud palju, et kalake vajab ruumi kasvamiseks ja liikumiseks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 10:23 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kui on selgete piirjoonteta valged tuhksuhkru sarnased täpid, siis võib oletada, et see on odinoos. Raviks sobib nt. JBL Oodinol või mõne teise firma odinoosivastane ravim.
Enne ravimi panemist akvaariumisse tuleb kontrollida NO3 taset ja vajadusel teha osaline veevahetus, kui tase on üle 50mg/L.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 10:33 
Akvarist

Ma tegin mõned pildid, aga kuidas on neid võimalik siia panna?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 10:37 
Akvarist

Sabauimedel pole enam väga neid valgeid täppe, aga kehal küll, kas see "põhjakoristaja" sõi need täpid ära siis uimedelt? Varahommikul alles olid uimed seda "pudi" täis...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 10:47 
Akvarist

Lugesin ka veevahetuse kohta, kuidas see õige akvaariumi vee vahetamine käib ikkagi....
Mina olen lihtsalt igakord 1/5 veest väljavahetanud. Kui tihti peaks vahetama filtrisvammi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 11:20 
Moderator
Kasutaja avatar

garyn22 kirjutas:
Lugesin ka veevahetuse kohta, kuidas see õige akvaariumi vee vahetamine käib ikkagi.......

Põhjast sifoonitakse sodi kokku. Sodiga koos läheb ka osa veest välja. See osa võiks iga puhastuse korral olla ca 20%.
Sifoonimine: /esimene/5336/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 11:49 
Akvarist

Palju need normaalsed sifoonid maksavad?
Kas on võimalik ka ise selline valmistada? Ma vist küll ei oskaks... :?

Aga filtrisvammi kohta?

Üles
 [ 36 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver