foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 36 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 11:41 
Akvarist

Mul muidu muretsetud koju selline vahend nagu Sera Aquatan (peaks olema ka kalade "stressivähendaja" ) Poest soovitati seda kasutada iga veevahetuse korral. Kas selles osas olen teinud jälle vea?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 26, 2011 11:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Need on erinevad firmad. Ei ole Sa teinud viga. Üks on Sera oma ja teine JBL-i. Mõlemad ehk veidi aitavad, kuid ei ravi. Kui Maria sooviatas Sulle Oodinoli, siis see on ravivahend ja seda peaks kasutama. Loe hästi hoolega kasutusjuhend läbi (parem kui originaalkeeles, sest tõlkimisel tehakse andestamatuid vigu). Enne kontrolli aga veenäite tilgatestidega (ribatest pole usaldusväärne). Vajadusel, kui näit ei mahu normaalpiiridesse, vaheta akvas vett, lülita välja UV-filter (kui on), võta välja söefilter (kui on).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 27, 2011 09:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuldkala omanikul peaks NO2 ja NO3 veetest suurimad sõbrad olema tema akvaariumikapis :) Lihtne kasutada jne. Samas 20 liitrises võib see vesi suht kaootiline olla ja mingit stabiilset tervislikku tasakaalu on nii väikeses anumas raske saavutada. Kuna aga kala haige, ei ole mõtet hakata teda stressama ka elukeskkonnavahetusega. Seega, enne ravi kala terveks, seejärel hakka tõsiselt mõtlema vähemalt 2x suurema akvaariumi peale. Minu isiklik soovitus. Ja loe kuldkaladest, loe palju. Neid tasuks ainult omasugustega koos pidada aga seda ka eeldusel, et sul on neile ruumi akvaariumis. Liiga väikses akvas ei maksa neid pidada, võid tekitada oma kalale kasvades juba probleemid, mida hiljem enam ei ravi :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 27, 2011 10:50 
Akvarist

Kalakese elupäevad said otsa :(

Eks ma pean nüüd akva puhtaks küürima, nii nagu soovitasite. Aga mul on ikkagi üks küsimus, mis ma filtrisvammiga teen?

Ja kui tekib soov tulevikus omale uued kalad (nt siis guppy'd) soetada, siis peaksin jälle enne akva paar nädalat käima panema? Ja ei tahaks jamada nende maimukestega, kuidas ära tunda emased ja isased. Kas kellelgi on äkki pakkuda neid kalu?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 27, 2011 11:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii kahju kuulda,e t kalake omadega otsa sai :(

Akvaariumi puhastamisest - võta ta tühjaks, pese kroralikult ära. Desinfitseerimisest on siin foorumis varem ka räägitud. Õnneks on 20 liitrine nii väike, et seda saad sa ka ise rohke veega ja svammiga pesta. Kruusa võid läbi keeta mõnes potis, samuti kännu. Igast muid plastikust dekoratsioone sa väga keeta siiski ei saa. Filtri osas võid osta ka uue svammi sisse, muu filtri osa lihtsalt pese ära ja pane kuivama paariks päevaks.

Kui sa asja uuesti käivitada tahad, siis pane vesi ja dekoratsioonid sisse, pump tööle ja lase sel veel näiteks 1-2 päeva niisama ringi käia. Selle aja jooksul kaovad veest ka lõpuks üleliigsed õhumullid ära. Soovitav on sul osta JBL Denitroli, sellega saad sa luua heade bakterite kommuuni vette kiiremini. Mina, oma 125 litirist käivitades, ostsin kalad kuskil 3-4 päeval sisse. Ka gupid. Lisad vastavalt juhendile Denitroli ja uuri siit akvaariumist otsingu abil uue akvaariumi sissetöötamistsüklist, et millal tasuks teha 1. veevahetus jne. Gupid on palju tugevama tervisega. Lisaks gupidele peaks sinna sobima ka platid või muud väikesed kalad. Gupidel on lihtne vahet teha - emane on suurem ja vähem värviline, isane on pisike ja alati hästi värvilise sabaga.

Ja kindlasti ENNE kalade võtmist UURI palun, kui suurt akvaariumit kalad vajavad, kui suureks nad kasvavad, kas on parvekalad või saab neid 2-3tk korraga pidada jne. Ära ancistrust võta sinna (kasvab liiga suureks), ära corydoraseid ka võta (parvekalad). Sobivadki kas gupid, platid, mollid, neoonid (võibolla isegi, neoonid aga suurema parve kalad, ei tea kuidas ruumi osas on + nad tahavad soojendust vette, st jääb veel vähem ruumi). Aga kindlasti uuri uuri ja veelkord uuri, enne kui uusi kalu ostad :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 27, 2011 11:53 
Akvarist

Mina tegin väikese šifooni Johnsoni lastešampooni lapikust pudelist ja rohelisest peenikesest voolikust ( Kalakesest). Korgi kaane lõikasin ära, seejärel lõikasin pudelilt põhja ära ja pesin mõlemat päris pikalt ja põhjalikult voolava vee all, korki seespoolt lisaks vana hambaharjaga. Korgi auk on peaaegu täpselt paras/tiba suur selle rohelise vooliku jaoks. Voolik liigub seal sees, selle võib soovi korral silikooniga kinni panna, muidu kaob ära 8) . Šifoonida on päri hea, liiga palju korraga vett ei võta aga voolutugevus on hea ja sodi tõmbab põhjast korralikult välja.

20l kast ja kuldkala maimud, krevetid, tornteod
10l kast ja krevetid

Üles
 [ 36 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver