foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 43 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 03, 2007 04:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Vaata, mullil on veel mõned pahad omadused. Esiteks on seal õhule avatud vee pind väike (ülemised otsad lähevad ju kokkupoole). Kisub sinnakanti et vajad õhupumpa.
Mull töötab nagu koondav lääts. Valguse ja heli suhtes. Kõik koondatakse kokku keskele ehk siis kalade juurde. Neile see ei meeldi.
Lisaks veel see, et ümmargusesse akvasse sobivat tehnikat peaaegu ei olegi. Sellest saab muidugi osavate näppude vooruga üle aga ebamugav ikkagi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 03, 2007 05:11 
Akvarist

Felch kirjutas:
Vaata, mullil on veel mõned pahad omadused. Esiteks on seal õhule avatud vee pind väike (ülemised otsad lähevad ju kokkupoole). Kisub sinnakanti et vajad õhupumpa.
Mull töötab nagu koondav lääts. Valguse ja heli suhtes. Kõik koondatakse kokku keskele ehk siis kalade juurde. Neile see ei meeldi.
Lisaks veel see, et ümmargusesse akvasse sobivat tehnikat peaaegu ei olegi. Sellest saab muidugi osavate näppude vooruga üle aga ebamugav ikkagi.

Õhupump on olemas:)Aga jah eks see avaus jääb veits väikseks jah :roll: Tehnikast nagu ma aru saanud olen ei ole ainult fltrit...Muu peaks olemas olema..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 03, 2007 09:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Aga valgusti? Ja soojenduspulk? Kuldkalale pole soojendust küll eriti vaja aga ta aitab hoida vee temperatuuri stabiilsena kui toa soojus langeb (nt. öösel või kui aknad lahti pikka aega jne).
Termomeeter võiks ikka ka olla aga neid on igas mõõdus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 03, 2007 09:45 
Akvarist

Felch kirjutas:
Aga valgusti? Ja soojenduspulk? Kuldkalale pole soojendust küll eriti vaja aga ta aitab hoida vee temperatuuri stabiilsena kui toa soojus langeb (nt. öösel või kui aknad lahti pikka aega jne).
Termomeeter võiks ikka ka olla aga neid on igas mõõdus.

Valgusti on akva kaane sees(ostsin just kaane ära)Soojenduspulka pole..Aga eks sis tuleb seda ka vaatama minna...Termomeetriks on hetkel olnud laste vannitermomeeter,aga õige plaanin kindlasti osta..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 03, 2007 10:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Soojendi pole NII väga oluline, on ju kuldkalad külmavee elukad. Aga toatemperatuuri kõikumised neutraliseeriks küll. Kui ostad soojendi, siis reguleeri ta kenasti vajaliku temperatuuri peale. Poest ostes on ta arvatavasti umbes 26 kraadile seatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 03, 2007 11:10 
Akvarist

Felch kirjutas:
Soojendi pole NII väga oluline, on ju kuldkalad külmavee elukad. Aga toatemperatuuri kõikumised neutraliseeriks küll. Kui ostad soojendi, siis reguleeri ta kenasti vajaliku temperatuuri peale. Poest ostes on ta arvatavasti umbes 26 kraadile seatud.

OK :)
Võtan teatavaks...Suhtlen siin ka varivalgega ja tema arvas et vast pole vaja,sest iseenesest nii suuri temp. kõikumisi ei ole ja teiseks ei tee see neile paha kui on nats jahedam see pidavat neid erksana hoidma...Aga eks see näha ole...Ma ei saa seda temp. väga kõrgeks ajada kuna meil on suhteliselt külm maja nii talvel kui suvel ja kui peaks midagi juhtuma(krt seda teab mis tulla võib, kasvõi elektrikatkestus mis pole meile harv külaline),et nad sis shokki ja külmarabandust ei saa....

Aga ühele küsimusele pole ma ikka vastust saanud et kui kaua ma pean seda vett sis hoidma seal akvas ennem kui tohin kalad sisse tuua?
Osad ütlevad et nädalaega(ka kalakese poes öeldi),teised räägivad et nii kaua kui mullikesed ära kaovad ja kolmandad panevad mingi asja vette ja sis saab kohe sisse kalad tuua...Et mis see sis õigem vahend/aeg oleks?
Tahtsin küsida ka et kas keegi on kasutanud seda JBL Acclimol Kalade aklimatiseerimisvahendit?Selles suhtes et kas see sis aitab ka we? :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 04, 2007 08:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
meryt15 kirjutas:
Aga ühele küsimusele pole ma ikka vastust saanud et kui kaua ma pean seda vett sis hoidma seal akvas ennem kui tohin kalad sisse tuua?
Osad ütlevad et nädalaega(ka kalakese poes öeldi),teised räägivad et nii kaua kui mullikesed ära kaovad ja kolmandad panevad mingi asja vette ja sis saab kohe sisse kalad tuua...Et mis see sis õigem vahend/aeg oleks?

Jutt käib sissetöötamistsükli ümber, see sai juba mitu korda pikalt lahti seletatud, ntx: /esimene/3747/index.html
Praktikas on kõige lihtsam üritada kala taimedega koos pidada (sõltub konkreetsest kalast, kuldkaladel on komme taimi hävitada). Alustuseks võimalikult palju rohelist (osta pole mõtet kuna on nagunii oht et see hävitatakse, foorumis jagatakse taimi niisama või sokolaadi eest) et vähendada sissetöötamisel tekkivaid riske ning alustada ühe kalaga kelle võib akvasse pista kasvõi järgmisel päeval peale vee sisselaskmist. Eks siis paistab kuidas taimedega läheb.
Taimedest sobib ehk kuldkala korral paremini Anubias ja Java fern (Tanichthys albonubes taimede valikul piiranguid ei sea), pisut saaksin Sulle mõlemat näpistada. Viimasele oleks juurikas abiks, tegelikult ka Anubiasele sobiks juurikas hästi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 04, 2007 09:33 
Akvarist

Aga mul on praegu ainult kunsttaimed :oops: Ja ma ei julge teisi kalu sisse panna...Sest sis kaob ju akvaariumist jälle ruumi ära ja lõpuks ma ei saa enam ühtegi kuldkala panna :roll: Või sis ei ole nii või olen mina valesti asjast aru saanud? :roll: Aga eks ma saadan sis kedagi poodi homme taimede järgi(ise olen tööl ja ei saa minna)...Juurikas?Mis juurikas?Mille jaoks see vajalik on? :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 04, 2007 09:49 
Moderator
Kasutaja avatar

No eks võib ühe kuldkalaga kah alustada, söötmisega tuleb olla tagasihoidlik. Elustaimed pole kohustuslikud kuid kui ei taha kaladeta sissetöötamist teha siis pisut maandavad riske kuna kasutavad ära jääkaineid. Juurikas on puujuurikas, saab kalapoest ning ka soost - on dekoratiivne element ja ka osade taimede jaoks kohaks kuhu kinnituda, samuti mõned kalad armastavad seda järada. Ehk siis saab läbi ka juurikata. Plastmasstaimed on suurelt jaolt maitseasi, minu arvates sobivad pastmasstaimed küll kõige paremini plastmasskaladega kuid see on minu arvamus. ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 04, 2007 11:58 
Akvarist

Rein kirjutas:
No eks võib ühe kuldkalaga kah alustada, söötmisega tuleb olla tagasihoidlik. Elustaimed pole kohustuslikud kuid kui ei taha kaladeta sissetöötamist teha siis pisut maandavad riske kuna kasutavad ära jääkaineid. Juurikas on puujuurikas, saab kalapoest ning ka soost - on dekoratiivne element ja ka osade taimede jaoks kohaks kuhu kinnituda, samuti mõned kalad armastavad seda järada. Ehk siis saab läbi ka juurikata. Plastmasstaimed on suurelt jaolt maitseasi, minu arvates sobivad pastmasstaimed küll kõige paremini plastmasskaladega kuid see on minu arvamus. ;)

Mul on akvaariumis juba kõiksugu asju(kive,kunsttaimi,teokarpe,klaaskuulikesi ja üks selline kalju taoline asi) lihtsalt kardan et juurikas ei mahu enam sinna... :oops:
Aga kuhu need elustaimed sis ma kinnitada saan,kui ma juurikat ei taha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 05, 2007 10:52 
Moderator
Kasutaja avatar

meryt15 kirjutas:
Mul on akvaariumis juba kõiksugu asju(kive,kunsttaimi,teokarpe,klaaskuulikesi ja üks selline kalju taoline asi) lihtsalt kardan et juurikas ei mahu enam sinna... :oops:
Aga kuhu need elustaimed sis ma kinnitada saan,kui ma juurikat ei taha?

Enamus elustaimi tahab sobivat pinnast, on mõned üksikud mis juurika või ka kivi peal paremini hakkama saavad - juhtumisi on need ka sellised mida kuldkala eriti süüa ei taha. Anubiast ja Java ferni saab ilmselt ka kivi külge tamiiliga kinnitada. Teokarbid üldjuhul pole abiks. Klaaskuulikesed on paljude arvates märgiks kehvast maitsest - kuid kui nad Sulle meeldivad siis ega nad kahjulikud ka pole. Igasugu suva asju ei maksa akvasse panna kui pole kindel kuidas nad mõjuvad akva veele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 05, 2007 11:05 
Akvarist

]Aga kuidas ma selle taime sis sinna kinnitada saan? Lihtsalt seon taime tamiiliga kinni ja sis tamiili omakorda kuhugile mujale(näieks selle kalju külge?) kinni we?
Ei mul rohkem midagi sellist polegi seal enamus on pärit kalapoest..Njah eks need klaaskuulikesed ole jah maitse asi:D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 06, 2007 01:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kinnita taim tamiiliga juurika külge, lihtne ju.

Eks ikka naturaalsed asjad sobivad akvaariumi rohkem , aga jah maitse asi :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 06, 2007 10:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma tekitasin juurikasse oomega-tähe sarnase augu ja toppisin taime sinna. Kasvas küll.
Kui tahad akvas kuulikesi jms hoida, jälgi et nad oleks piisavalt suured et nt. kuldkalad neid alla neelata ei saaks. Ja et ei oleks teravate servadega asju.
PS. Kas kaladele ikka jätkub ruumi ? Võib-olla teed mullist hoopis dekoratiivse taimeakva koos igasugu põhjas vedelevate vidinatega?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 06, 2007 06:14 
Akvarist

Felch kirjutas:
Ma tekitasin juurikasse oomega-tähe sarnase augu ja toppisin taime sinna. Kasvas küll.
Kui tahad akvas kuulikesi jms hoida, jälgi et nad oleks piisavalt suured et nt. kuldkalad neid alla neelata ei saaks. Ja et ei oleks teravate servadega asju.
PS. Kas kaladele ikka jätkub ruumi ? Võib-olla teed mullist hoopis dekoratiivse taimeakva koos igasugu põhjas vedelevate vidinatega?

OK:)
Eks ma sis katsetan kui taime saan:)
Kõik asjad seal sees on piisvalt suured,ainult põhjakruus on selline mida kardan...
Kaladele jätkub ruumi ega see asi nüüd nii hull ka pole :wink:
Miks nüüd kõik nii kurjad on? Ma leian,et igaüks sisustab oma akva nii nagu tema tahab ja nii et tema leiab et hea on või kuidas?!? :? :roll:
Mina ju ei kristiseeri teie akvasid :wink:

Üles
 [ 43 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver